reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Madzia01 - Ja też uwielbiam kupować ubranka:) Teraz na szczęście znam już płeć. Wcześniej tylko ubranka unisex:p Nie mam tego dużo.. Dziecko i tak zaraz z 1 ubranek wyrasta;) Ale zawsze jak coś kupuje to się czasami później martwie czy na pewno z ciążą będzie wszystko ok.. A ja tak kupuje.. Mam takie obawy:/:/ To moja 1 ciąża..

RenataT - 3 miesiące po stracie dzidziusia można znowu zaczàć się starać. Chodzi oczywiście o 3 cykle miesięczne. Jeżeli oczywiście Ginekolog nie zaleci inaczej.. Ale moja koleżanka straciła dzidziusia i właśnie tak jej Gin powiedzial.

Dziewczyny mój fb: https://www.facebook.com/barbara.krygowska?ref=tn_tnmn

Jak coś wysyłać zaproszenia;) Bo mam na profilu wszystko poblokowane dla nieznajomych.

Ostatnia edycja:
reklama
REPETKA zawsze się zachwycam Jasiem na Twojej miniaturce :D super chłopak :) a jak czytałam o tych torebkach to sama się uśmiechnęłam. Ja też raczej nie obkupuje się ciągle, ale jak już sobie coś kupię to humorek od razu poprawiony i niech mi ktoś powie, że nie ;) Już się nawet nie wypieram przed R że zakupy mi radości nie sprawiają :-)

CATSUN ja tam nie wierzę w żadne zabobony. Też kupowałam wszystko normalnie w trakcie ciąży, bo niby kiedy masz to kupić? Po porodzie musisz mieć od razu w co ubrać dzidziusia itp. Moim zdaniem ten przesąd żeby nie kupować w ciąży wyprawki jest bez sensu jak i cała reszta... Osobiście miałam głęboko w poważaniu wszystkie przesądy i moja córeczka nie miała nawet czerwonej kokardki przy wózku. Nie uwierzysz, ale żyje i ma się świetnie! :) Naprawdę jest spokojnym, pogodnym dzieckiem i w dodatku nigdy nie chorowała :)
A jakiej płci jest Twój dzidziuś, bo chyba przeoczyłam jeśli już pisałaś.

Ostatnia edycja:
Hejka:-)
repetka ale Twój ukochany zrobił Ci niespodziankę:) Sama bym się ucieszyła:)
castun ja tam też nie wierzę w żadne zabobony:) Wiadomo człowiek się cieszy że będzie dzidzia i nikt Ci nie zabroni nic kupywać:p To sprawia przyjemność:) Ale np. chrzestna mojego synka ma termin na początek marca a już na jesieni miała wszystko pokupywane, w tym zrobiony pokój dla dziecka... tłumaczyłam jej że dziecko na początek nie potrzebuje całej szafy bodów bo nawet nie zdąży tego założyć dzidzi no ale kto bogatemu zabroni:) według mnie troszke przesadziła:)
liza zdrówka dla dzieciaków:*
papitka to dobrze że synkowi w nocy już nie dokuczał katarek:)

My pospaliśmy dzisiaj do 11.30:) Przedtem byłam w Urzędzie Pracy bo miałam wizytke ale oczywiście nic mi nie zaproponowali:-) Pozniej podejdę do dentysty bo przeoczyłam jedną wizytę i nie wiem czy czasem reszta mi nie przepadła:wściekła/y: Pójdziemy na krótki spacer a potem siedzimy w domu bo w trójkę mamy katar a ja to juz całkiem:wściekła/y:

LIZA Zdrowka dla dzieciakow. Najgorsza to ta plucha, wszystkie wirusy w powietrzu lataja. U nas jeszcze mrozek ale podobno juz niedlugo. Moje dzieci w tym roku ze sniegu nie skozystaly bo nie moga wychodzic.

PAPITKA Dobrze ze juz lepiej.
REPETKA Zazdroscic tylko takiego gestu lubego. Ma chlopina wyczucie.:-)

Zazdriszcze wam takich pobidek, jak ja bym chciala wstac o 7, co prawda czasami sie zdaza ale to nieczęsto. Dzisiaj od 4 na nogach jestem

Witam

Ja od piatku mam @ i tylko wuczekujejejkonca a nir zapowiada sie zeby to wkrotce nastapilo.

Ostatnia edycja:
ewi- moja była bardzo skąpa brązowe plamienie z mała ilością krwi wiec i szybko sie skonczyła. Z resztą dzisiaj zaczynam nowe opakowanie tabletek wiec zawsze mi sie kończy tego dnia.

PAPITKA Zazdroszcze. U mnie od porodu to potoki. I do tego ponad tygodniowe. No ale ty na tabsach to sie nie dziwie.

papitka zawsze masz takie skąpe plamienia?
ewi u mnie po porodzie też były potoki hehe ale szybko sie unormowało:)

Mnie @ czeka jutro albo w srodę, a brzuch boli już od tygodnia:wściekła/y: i nerwus jestem ale to tak co miesiąć:-)

Madzia01 - Będę miała synusia:) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo co jakiś czas słyszę coś martwiącego.. Ja jak kupuje to po prostu jestem przeszcześliwa a w domu jak składam to patrze na te ubranka i aż nie potrafię sobię wyobrazić, że pewnego dnia założe je na mojego maluszka.. Już doczekać się nie mogę.. Ale! Ostatnio teście przywieźli mi 2 paki pampersów dla noworodków z 2 firm... I nie wiem czemu ale nie potrafiłam przestać się uśmiechać... W ciąży mam różne humorki xD Ale na pampersy jak dla mnie za wcześnie.. Tak samo na wózek, a co dopiero na pokój dla maluszka, czy żeby już iść do szkoły rodzenia.. Ale każdy ma własne upodobania.. A z tymi kokardkami w wózku to przesada..

Wrrr...poszłam na pocztę wysłać paczkę i pieniądze zgubiłam pierwszy rsz w życiu! Pechowy poniedziałek na szczęście tylko £ 10. A pozatym biorę sie za sprzątanie i obiadek dzisiaj rybka bo chłopcy lubią; )

U mnie też po ciąży były potoki i ma początku jak założyłam iplatn też ale od jakiegoś czasu wszytko sie pomieszalo i mie mam ivh prawie wcale i za każdym razie mam wrażenie ze jestem w ciąży. Jutro ide sie umowic na zdjęcie implantu

reklama
Ja też miałam mnóstwo, mnóstwo ciuszków dla J ale ja wszystko dostałam od przyjaciółki, która rodziła kilka miesięcy wcześniej. Sama też trochę kupiłam i wiem że miałam tego za dużo... Wózek, pampersy, fotelik, mebelki itp. dla dzidziusia kupiliśmy w ostatnim trymestrze ciąży.

Do góry