reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Madzia01 Tez nie nosilam kokardki DO CZASU, poniewaz znajoma pani jechala do Polski i za misje wyznaczyla sobie przywiezc mi taka o, z medalikiem, bo mi UROK ktos rzuci na dziecko jak nie bede miec :D Nosze bo mi jest glupio jej tlumaczyc czemu w to nie wierze, i ze mnie to generalnie w ogole nie obchodzi ;P
I dziekuje za komplement w strone Jaska, pewnego dnia jak juz zrozumie to wszystko mu przekaze :D

Wlasnie mialam sie Wam pytac jak to z @ u Was bylo po porodzie, bo ja mam juz 8 dnia Czerwona Niagare, i nie wiedzialam czy mam sie martwic czy takie potoki szkarlatu to norma :D

A co do szkol rodzenia, polozna nalegala zebym poszla, ale w sumie nie bawia mnie takie formy spedzania czasu z obcymi ludzmi, wiec nie poszlam. I urodzilam mimo to bez problemu :D

reklama
Repetka- Ale szkoła rodzenia moim zdaniem to dobre przygotowanie np dla tatusia;) Czasami książki nie zastąpią praktyki;) Będzie się czuł pewniej jak nie będę musiała go po porodzie z wszystkim instruować;) Ale każdy ma inne upodobania:)

Ja też dostałam od kuzynki mojego męża dużo niezniszczonych ubranek ale unisexowych bo ona miała akurat dziewczynke.. Ale wiadomo, że od siebie też chce się coś kupić dla swojego malucha:) Tym bardziej jak wparuje się do takiego sklepu i coś wpadnie w oko- trudno sie oprzeć;)

Ostatnia edycja:
Co do ubranek i wyprawki kupowałam od piątego miesiąca ale to ze względu na pieniądze poprostu nie mogliśmy sobie pozwolić na kupno Wszystkiego odrazu bo misiaelismu umeblowac cale mieszkanie. Ale pod koniec ciąży miałam ok 200szt. Na pierwaA 3 miesiąca

A kokardke Dennisek w gondoliial nie z przesondow a z rodzinnej tradycji

madzialena odkąd jestem na tabsach to mam krótkie i dosyc skąpe krwawienia ale w tym miesiacy wyjątkowo skąpa była moze przez to ze zaczęłam ćwiczyć nie wiem zobaczymy jak bedzie przy nastepnej przerwie.

Co do kupowania wyprawki przed porodem to ja już wszystko w sumie miałam w drugim trymestrze tylko łóżeczka brakowała załatwione miała tydzień przed porodem.

My łóżeczko zamawialiśmy miesiąc przed porodem:) Ciuszki miałam od siostry także kupowałam tylko wyprawkę i wiadomo jak cos się spodobało:) Fotelik i wózek tez miałam od siostry:) Dopiero spacerówkę kupowaliśmy:)

My jednak idziemy do lekarza:(:( Synek strasznie kaszle i wygląda na takiego osłabionego:( Mamy na 14 wole iść żeby coś gorzej sie nie porobiło;/ mama ze mną idzie bo musi iść po skierowanie dla brata także sama tam nie będe siedzieć:)

Ja czerwona kokardke mam. Fajnie wyglada przy zielonym wozku.

PAPITKA ja mam takie krwawienie ze prawie wogole nie ma. Jedynie jak ostatnio nie zrobilam przerwy miedzy tabsami to @ byla obfita.
REPETKA ojj tak Jas slodki ;p miedzy wami 7 lat roznicy? Dobrze, nie jestem sama bo moj 8 lat starszy a i tak ma mozdzek 6 latka haha :p

My bylysmy na spacerku, cd plytek nam przywiezli. Wkoncu. Zaraz N. idzie spac.

Uf...dziewczyny zasuwacie z tymi postami jak szalone :) nie ogarniam juz co komu jak i dlaczego wiec tak ogolnie napisze...

My wiekszosc rzeczy kupilismy przed porodem ale nie wszystko bo Nikos pospieszyl sie o dwa tyg i np. wozek z fotelikiem kupowal moj Z. jak lezalam w szpitalu i teraz zaluje bo moglismy wczesniej kupic i na spokojnie wybrac cos lepszego :) przy nastepnym dzieciatku wszystko bedzie gotowe minimum miesiac przed porodem. I nie wierze w zadne przesady...co prawda przy gondoli kokardke mielismy ale tylko dlatego ze przypiela ja mama Z. a ze mi nie przeszkadzala to zostala :) ubran na poczatku to oczywiscie mialam za duzo i wielu mlody nawet nie zdarzyl ubrac ale kazda chyba tak ma ze ciezko sie w sklepie powstrzymac zeby nie kupic kolejnego mikro ubranka :) sa takie urocze...

Grr... ale Z. mi podniosl cisnienie wczoraj wieczorem. Do teraz mnie nosi i wkurwiona chodze. Facetowi to nigdy sie nie dogodzi...pff.

My właśnie wróciłyśmy ze spaceru. Od jakiegoś czasu jest na plusie, dzisiaj 5stopni więc cały śnieg praktycznie stopniał i można było się spokojnie przejść. Pozwoliłyśmy sobie nawet zamienić gondolę na spacerówkę. J zasnęła tuż pod domem więc znowu mam pół godzinki wolne :)

Ja @ dostałam jakoś 4-5 miesięcy po porodzie i są to 2-3-4dniowe, nieregularne plamienia. Oh ja chyha nigdy w życiu nie będę miała @ regularnie. ..

reklama
Do góry