reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Magda Wcale jej nie przetrzymuje :-) Już bym chciała być po wszystkim to czekanie wykańcza ...
Dorotar Fotki ładne , oglądałam .
Wampi Doczekacie się , w końcu musi wyjść , przecież nie będzie wiecznie w brzuszku :-) No chyba wykrakałyście bo non stop jestem w wc , czuję jakby leciutki skurcz w dole brzucha, a zaraz muszę iść do wc . Na wymioty mnie tylko brało , ale całe szczęście minęło ...

Ja cały dzień dziś na łóżku ... Dziś P ma jechać z moją mamą i kuzynem do sosnowca po nowe meble do mamy do pokoju , jak nie pojadą wybiorę się jeszcze raz na KTG dr kazał sobie przychodzić kontrolować . Jak pojadą wybiorę się jutro ;-) Uciekam dalej na łóżeczko , wejdę za trochę bo dalej coś cichutko dziś to nie ma co siedzieć ...

Snoopy mnie dziś coś goni :) , może coś się ruszy ...

reklama
Hej złośnice wczoraj to nie miałyście o czym pisać tylko o piersiach i mm ahh tam ja jestem zdania ,że matka powinna zrobić tak ,żeby dzicko było najedzone napite i żeby nie wyło .
Ja Wiki karmiłam 2tyg i nie żałuje bo miałam piersi jak balony a pogryzione jak przez myszy więc jeżeli ktoś chce to karmi piersią ,a jeżeli nie może z bólu czy dla własnej urody nie chce to po co teraz nie żyjemy w latach 90 gdzie matki mleka modyfikowanego kupić nigdzie nie mogły w małych miastach :)

Kasiek poczekamy jeszcze jak na razie maluch kopie ale tylko mnie i Wiki a M się wkurza ,że chyba go jako ojca nie uważa hehe

Snoop przez twoje paznokcie wczoraj swoje pomalowałam M się pytał czy lakiery mi nie zaschły heh ale moja kosmetyczka szczelna jest ;)

Nadalka mi Wiki też dawała popalić a spróbuj jej muzyke włączać w radiu czy tv ja Wiki włączałam i się uspokajała nie rób błędów z bujaniem bo będziesz miała okropny żywot moja droga ja mam tak z noszeniem i wieczne mamo piiić mamo fee mamo mniam daj a najlepsze to mamo przynosi pilot i krzyczy ajka ajka(bajka) więc ją biore i włączam bajke najlepsza to Alvin i Wiewiórki bo tańczy ciągle przy niej :)

Magda u nas w aptekach czy sklepach są takie cókierki soothers ja je kupuje jak mnie mdli to biore zresztą są tak pyszne ,że u mnie wszyscy je jedzą w domu ale pomagają ,ewentualnie idz do lekarza i powied ,żeby ci dał tabletki bo powinien ci przepisać na wymioty ja z Wiki miałam je ale teraz nie ide nawet bo mnie denerwuje siedzenie w przychodni :)

Milenaaaa ja jak poród się zbliżał to pierwsze co zobaczyłam czop ,że odpadł o którym się tu dowiedziałam później akcja porodowa okropna wymioty zmiany temperatury raz było mi gorąco ,że nago rodziłam a później zimno i się nakrywałam :)

Ostatnia edycja:
no musial dojrzec bo jest 10 lat starszy ode mnie :)
a brzuszek super :)
mój jest 9 lat starszy, mam nadzieję, że też bedzie się tak świetnie sprawował w roli ojca...

Sandra faceci tak mają chwile szczerości ,a potem milczą :/ Mam nadzieje ,że wam się samochód nie rozkraczy i cała dojedziesz na porodówke u nas gdyby nie menadżer ze zmiany M to nie dojechałabym do szpitala :)
no u mnie też w razie katastrofy i awarii jest uprzejmy sąsiad. Oby nie było potrzeby korzystać z jego pomocy.

SANDRA wzrostu Ci poskąpili??? To co ja mam powiedzieć, ledwo 150cm.
Sliczny brzuchol.
Dzięki. U mnie w rodzinie same wielkoludy po min.170cm to się czułam mała, ale teraz się cieszę, bo idealnie pasuję do męża

Sandra
oj Ty masz czas Ciebie też będziemy pośpieszać;p uroczy brzuszek;)
mam nadzieję, że bez przyspieszania wyskoczy. Jeszcze niech chociaż do 37tc posiedzi

Dzisiaj moja Kaja zagieła babcie...babcia mówi do niej ;Kajusia zobacz samolot ,pojedziesz nim? na to Kaja:polece,jeżdża samochody...cieta riposta hahaha
dobre:) mnie siostra (jak miała 4latka) kiedyś zagięła. Pomalowała lakierem do paznokci szybę w oknie, to chcąc jej spokojnie wytłumaczyć mówię: Julcia jak sama nazwa wskazuje lakier do paznokci jest do paznokci, a nie do szyb, a ona mi na to: nieprawda, bo szybowiec nie jest do szyb. Szczena i opadła i poszłam po zmywacz, żeby to zetrzeć:)

Po długiej przerwie oznajmiam, że moje życie stało się męczarnią. ;/
Jest gorąco i przez samo to się żyć nie chce. ^^ Do tego strasznie swędzi mnie pierś prawa, której 'sutek' okropnie napuchł. Dół brzucha też strasznie swędzi. Do tego rozstępy i normalnie żyć nie umierać. ;) Stosuje parafinę, bo mi to ciotka poradziła, ale to jest rozwiązanie na parę minut..;/ Wizyte mam 17 września dopiero, a 30 sierpnia idę na USG. ;) Czuje ruchy Zuzanny, która daje w kość w nocy szzególnie. Chociaż od wczoraj, coś się w ogóle nie rusza. :baffled:

Pozdrawiam wszystkie mamusie. ;p
Mi też gorąco dokucza opuchnięta jestem tak, że szkoda słów. Nogi mam jak filary. U mnie za to mały strasznie żywiołowy i oczywiście upodobał sobie moje żebra, które bolą niemiłosiernie.

kasiek mówisz i masz właśnie skończyłam:-D
Zobacz załącznik 492861
Mąż mi się zapienił jak mu zdjęcie wysłałam:-D

Olcia tak jak Femmka pisze;-) napewno będzie dobrze;*
ekstra zmiana, co by nie mówić drastyczna:) ja też się ostatnio odważyłam na ostre posunięcie. Po latach długich włosów ścięłam je powyżej ramion. Mężuś się przyraził, ale teraz mówi że ładnie. Twój też się przyzwyczai.

ona bardziej jak mama wychowa, troszkę staromodnie, w ciszy i wgl. ja uważam że dziecko trzeba przyzwyczaić do dzwięku.
ja też nie zamierzam przy dziecku chodzić na palcach. W brzuchu też przecież nie ma ciszy absolutnej i skoro tam potrafi spać to przy radio czy tv tak samo zaśnie.

femme można ćwiczyć ale brzuszki w ciąży raczej odpadają bo wraz z rosnącą dzidzią mięśnie rozchodzą się na boki ustępując miejsca bobaskowi raczej biegać mozna;-) i to pod warunkiem że całutki czas przed ciążą aktywną fizycznie się było;-)
ja od gin usłyszałam, że dla ciężarnych to najlepiej sport nieobciążeniowy. Poradziła mi rowerek stacjonarny i pływanie. Pływanie świetne też jest na obrzęki, takie jak w moim przypadku.

MILENAAA - ja miałam bóle od krzyża i od brzucha :no: ale ja zahartowana bo miałam bolesne miesiączki to się czułam jak przy takiej miesiączce właśnie ;-) nic przyjemnego to nie jest ale szybko mija :-)

A mi już głowa wysiada tak mnie boli do tego czuje że jutro nic mówić nie będę mogła tak mnie gardło zaczyna boleć jak bym jakąś kulkę tam miała ... no i zatoki coś pięknego :sorry: ale jutro wolne ! :-D :-p
Ja podczas okresu miałam takie bóle, że mdlałam. Usłyszałam, że po pierwszym dziecku mi przejdzie. Jak jest u Ciebie jak oceniasz bolesność miesiączek po urodzeniu?

Mnie wczoraj nie było, bo kupiliśmy nowe meble i musiałam wszystko poukładać w miarę logicznie. Co do ostrej wymiany zdań to uważam, że forum jest po to, żeby wypowiadać swoje zdanie, a nie krytykować kogoś o odmiennym zdaniu. I nie ma sensu się bulwersować, bo po co komu nerwy.

hej kochane!
ale kurde upał Brr ... :D
dorotar - super zdjęcia :>
milena - tez słyszałam , że jak goni to tuz tuz mnie nie goniło i nic sie nie ruszalo

My dzisiaj z Kacprem zaliczyliśmy sesję zdjęciowa , ale upał troche dokuczył

dzieczyny a co z Aurelka.

Ostatnia edycja:
SandraX oby nie było takiej potrzeby ,sąsiad mój też mówił Ewelinka zawioze cię na 100% jak zaczniesz rodzić a jak co do czego to spał i drzwi nie otworzył ot co wole mieć kogoś kto na 100 pojedzie nawet o 3nad ranem :)

Snoop przez twoje paznokcie wczoraj swoje pomalowałam M się pytał czy lakiery mi nie zaschły heh ale moja kosmetyczka szczelna jest ;)
hahahaha:-)

mój jest 9 lat starszy, mam nadzieję, że też bedzie się tak świetnie sprawował w roli ojca...

ekstra zmiana, co by nie mówić drastyczna:) ja też się ostatnio odważyłam na ostre posunięcie. Po latach długich włosów ścięłam je powyżej ramion. Mężuś się przyraził, ale teraz mówi że ładnie. Twój też się przyzwyczai.

hahahah moj jest prawie 14lat straszy ode mnie i wcale nie dorósł:-D on powiedział że zajmie się Oliwką jak będzie taka jak Ala....

Co do koloru nie taka drastyczna bo miałam identyczny kolor włosów jak się z mężem poznałam wiec powinien się liczyć z tym że kiedyś wrócę do tego koloru:-p z tym że ja w tamtym okresie raz w mieś farbowałam włosy i jeszcze niebieskiego i zielonego tylko nie miałam:-D

hej nie wiem czy ktos już napisał , ale dostałam wiadomość od maleństwa 20, lezy w szpitalu ponieważ po usg okazało się że waga dziecka jest za mała bo na 35 tc waży 1800g i została na obserwacji ,

zaraz was nadrobię :-)

Czesc kobietki :)

Milena To szczesliwa dziewczyna z Ciebie :-D

Kasiek no czekam czekam we wtorek znowu mam wizyte dzisiaj bylam zobaczyc wynik to mialam 10 940.00 ale nie wiem do ktorego to tyg przypisuje

Magda no mam taka nadzieje :)

soksy no niby tak ale ja panikara jestem bo kilka lat do tylu lekarz stwierdzil ze nigdy nie bede mogla miec dzieci bez zadnych badan itp i ja to jakos przyjelam w koncu do siebie a jak dowiedzialam sie ze w ciazy to szok i pomyslalam ze nici z tego ... no ale jak gin mi powiedzial ze w 7 tyg jestem to wydaje mi sie ze to w ogole nie jest mozliwe z teog co sama sobie obliczam bo @ mialam 4 lipca a 21.07 uprawialam sex to wychodzi na to ze bylby dopiero prawie 6 tydz ale okaze sie co i jak ...

Magda dobrze ze nic sie nie stalo :)

Naskrobalyscie tyle ze hoho polowe z tego przeczytalaam dokoncze pozniej musze sie kimnac bo czuje ze razaz padne pod biurko milego dnia ; **

hej nie wiem czy ktos już napisał , ale dostałam wiadomość od maleństwa 20, lezy w szpitalu ponieważ po usg okazało się że waga dziecka jest za mała bo na 35 tc waży 1800g i została na obserwacji ,

ja piernicze... czemu lekarz wcześniej nie zwrócił na to uwagi? u mnie Oliśka ważyła ciut wiecej w 32 czy 33tc! a jak się urodziła w 38 to całe 3030:-D może będzie dobrze i wiek ciązy pomylił?

reklama

Oby wszystko było dobrze . Dużo zdrówka dla niej i dla bobasa

Do góry