reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka z rana;-) idę owsiankę robić bo głodne:-D Oliwka już swoje wtrąbiła;-)

Witam z rana :) No i niestety się nie udało , 0 skurczy w nocy . Dalej 2pak , dalej czekam ;-)U mnie dziś chłodniej , bynajmniej na razie , zobaczymy co będzie potem . Miłego dnia kochane .
Matko Ty to się namęczysz.... Oby się dzisiaj zaczeło!

reklama
Snoopy Idź na śniadanko , smacznego .. Ja jednak wątpię nawet i w dzisiaj . :-( Ale strasznie mi słabo dziś jakoś się zrobiło , i na wymioty mnie bierze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Też idę po śniadanko ...

Milena wymioty to dobry obiaw jak i biegunka:-D powinnaś się cieszyć ja 3 dni przed porodem miałam katastrofę toaletową:-D jak łazienka zajęta była to robiłam taką aferę że szok:-D

Smacznego;-)

,,to zależy'', jak ładnie się mówi :) biologicznie to pewnie koło 20stki - dużo energii, młodość itp. Moim zdaniem najlepszy czas to taki, kiedy jest facet, z którym chce się mieć dziecko i w miarę stabilna sytuacja życiowa, a przynajmnije dobre perspektywy.

popieram z tym że czasami w trakcie ciąży sytuacja ulega diametralne zmianie i trzeba sobie poradzic z rzeczywistoscia... jesli o bliologiczny u mnie chodzi to 20 do 28 spokojnie dała bym jeszcze radę:-p

Hej;-)
Ja to od wczoraj mecze sie z MDLOSCIAMI a tak sie ostatnio cieszylam ze ich nie mam;/;/ nawet wczoraj obiadu nie zjadlam.. bleee.. tylko ogorki kiszone wciagnelam;) i w ogole nie moge patrzec na slodycze.. ciekawe czy to sie zmieni jeszcze?:-D Wciagam wsszystko co slone, ostre, i mega dobrze przyprawione:tak:
:-D:-D
Macie moze jakies magiczne sposoby na pozbycie sie mdlosci?
I to nocne sikanie hehe.:-D:tak:
Milena hehe to przetrzymaj do 1 wrzesnia to beede z malutka urodzinki obchodzic:tak::-D

Ostatnia edycja:
Magda Oj na mdłości nie pomogę , nie dokuczały mi ;-)A co do siusiania w nocy , coś o tym wiem , wstaje co noc kilka razy i tooooocze sie do wc :-D:-D:-D O pierwsza osoba która każe mi przetrzymać :-) Może i wyjdzie 1 września . Okaże się ...

ale cicho tu dzis

Milena skoro i tak przetrzymujesz mala hhehe to przetrzymaj juz do 1-go;-) to tylko 9 dni:p
A no cichutko dzis;-)
Ja sie biore za sprzatanko i pozniej wpadne zobaczyc czy cos sie tu ruszylo;-)

Ja pojechałam dziś z dziećmi do miasteczka, przy okazji siostra i mama z nami bo moja siostra dziś w góry na tydzień miała-darmowy, ale fajnie też bym chciała.
A ja wybrałam się na szczepienie i nic z tego nie wyszło, pediatry nie było-wczoraj i dziś urlop, inny lekarz przyjął by mnie tylko wtedy jakby dzieci chore były a na szczepienie to nie a zresztą pielęgniarka stwierdziła, że ona to dzieci nie szczepi i nic z tego-no jakaś ułomna czy co. Kazała mi w poniedziałek przyjść po południu, to się jej pytam czy ona sobie myśli, że ja mam mnóstwo czasu i ciągle jeździć w te i we te.
Wyszłam z tej przychodni wkurzona, dawno tak się nie zdenrwowałam.
Odstawiliśmy siostrę pod autokar, Amelka się popłakała, że będzie za Olą tęsknić-ach ta moja panienka.

Chyba muszę sobie kawkę strzelić.
Fotki z niedzielnej sesji na fb.

Nie jest łatwo, ale wszystko da się jakoś zorganizować :) gotując obiad można zabrać dzieciaczka do kuchni np. w bujaczku, dać mu coś do zabawy, zagadywać itp. Większość dzieci lubi dźwięk odkurzacza - bynajmniej mój, więc odkurzać mogę dowolną ilość czasu :) można też podrzucić tatusiowi po pracy ;) poza tym - przy małym dziecku dom nie będzie lśnił czystością i pachniał codziennie upieczonym ciastem :) pamiętaj, nie to jest najważniejsze, czy codziennie wypastujesz podłogi, a to, że będziesz wypoczęta i szczęśliwa, a Twoje dziecko będzie się cieszyło, ze ma zadowoloną mamę :)

reklama
Wampi jak mnie czyściło to właśnie Ty mnie uświadamiałaś że to już tuż tuż:-D i się nie pomyliłaś;-) ja to cały czas czekałam aż mi wody odejdą bo to jedyna oznaka zbliżającego się porodu jaką znałam z 1 ciąży:-D a tu dooopa z Oliśką odeszły wraz z nią:-D i z wodami jest o wiele łatwiej i szybciej:-)

Do góry