reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka z rana;-) idę owsiankę robić bo głodne:-D Oliwka już swoje wtrąbiła;-)

Witam z rana :) No i niestety się nie udało , 0 skurczy w nocy . Dalej 2pak , dalej czekam ;-)U mnie dziś chłodniej , bynajmniej na razie , zobaczymy co będzie potem . Miłego dnia kochane .
Matko Ty to się namęczysz.... Oby się dzisiaj zaczeło!

reklama
Snoopy Idź na śniadanko , smacznego .. Ja jednak wątpię nawet i w dzisiaj . :-( Ale strasznie mi słabo dziś jakoś się zrobiło , i na wymioty mnie bierze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Też idę po śniadanko ...

Milena wymioty to dobry obiaw jak i biegunka:-D powinnaś się cieszyć ja 3 dni przed porodem miałam katastrofę toaletową:-D jak łazienka zajęta była to robiłam taką aferę że szok:-D

Smacznego;-)

,,to zależy'', jak ładnie się mówi :) biologicznie to pewnie koło 20stki - dużo energii, młodość itp. Moim zdaniem najlepszy czas to taki, kiedy jest facet, z którym chce się mieć dziecko i w miarę stabilna sytuacja życiowa, a przynajmnije dobre perspektywy.

popieram z tym że czasami w trakcie ciąży sytuacja ulega diametralne zmianie i trzeba sobie poradzic z rzeczywistoscia... jesli o bliologiczny u mnie chodzi to 20 do 28 spokojnie dała bym jeszcze radę:-p

Hej;-)
Ja to od wczoraj mecze sie z MDLOSCIAMI a tak sie ostatnio cieszylam ze ich nie mam;/;/ nawet wczoraj obiadu nie zjadlam.. bleee.. tylko ogorki kiszone wciagnelam;) i w ogole nie moge patrzec na slodycze.. ciekawe czy to sie zmieni jeszcze?:-D Wciagam wsszystko co slone, ostre, i mega dobrze przyprawione:tak:
:-D:-D
Macie moze jakies magiczne sposoby na pozbycie sie mdlosci?
I to nocne sikanie hehe.:-D:tak:
Milena hehe to przetrzymaj do 1 wrzesnia to beede z malutka urodzinki obchodzic:tak::-D

Ostatnia edycja:
Magda Oj na mdłości nie pomogę , nie dokuczały mi ;-)A co do siusiania w nocy , coś o tym wiem , wstaje co noc kilka razy i tooooocze sie do wc :-D:-D:-D O pierwsza osoba która każe mi przetrzymać :-) Może i wyjdzie 1 września . Okaże się ...

ale cicho tu dzis

Milena skoro i tak przetrzymujesz mala hhehe to przetrzymaj juz do 1-go;-) to tylko 9 dni:p
A no cichutko dzis;-)
Ja sie biore za sprzatanko i pozniej wpadne zobaczyc czy cos sie tu ruszylo;-)

Ja pojechałam dziś z dziećmi do miasteczka, przy okazji siostra i mama z nami bo moja siostra dziś w góry na tydzień miała-darmowy, ale fajnie też bym chciała.
A ja wybrałam się na szczepienie i nic z tego nie wyszło, pediatry nie było-wczoraj i dziś urlop, inny lekarz przyjął by mnie tylko wtedy jakby dzieci chore były a na szczepienie to nie a zresztą pielęgniarka stwierdziła, że ona to dzieci nie szczepi i nic z tego-no jakaś ułomna czy co. Kazała mi w poniedziałek przyjść po południu, to się jej pytam czy ona sobie myśli, że ja mam mnóstwo czasu i ciągle jeździć w te i we te.
Wyszłam z tej przychodni wkurzona, dawno tak się nie zdenrwowałam.
Odstawiliśmy siostrę pod autokar, Amelka się popłakała, że będzie za Olą tęsknić-ach ta moja panienka.

Chyba muszę sobie kawkę strzelić.
Fotki z niedzielnej sesji na fb.

Nie jest łatwo, ale wszystko da się jakoś zorganizować :) gotując obiad można zabrać dzieciaczka do kuchni np. w bujaczku, dać mu coś do zabawy, zagadywać itp. Większość dzieci lubi dźwięk odkurzacza - bynajmniej mój, więc odkurzać mogę dowolną ilość czasu :) można też podrzucić tatusiowi po pracy ;) poza tym - przy małym dziecku dom nie będzie lśnił czystością i pachniał codziennie upieczonym ciastem :) pamiętaj, nie to jest najważniejsze, czy codziennie wypastujesz podłogi, a to, że będziesz wypoczęta i szczęśliwa, a Twoje dziecko będzie się cieszyło, ze ma zadowoloną mamę :)

reklama
Wampi jak mnie czyściło to właśnie Ty mnie uświadamiałaś że to już tuż tuż:-D i się nie pomyliłaś;-) ja to cały czas czekałam aż mi wody odejdą bo to jedyna oznaka zbliżającego się porodu jaką znałam z 1 ciąży:-D a tu dooopa z Oliśką odeszły wraz z nią:-D i z wodami jest o wiele łatwiej i szybciej:-)

Do góry