reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Snoopy i tak miałam robić bo wesele w sobotę mam a już takie odrosty że szok:p

Milena ręce opadają... Ja zaczęła wymiotować chwilę przed porodem i nie dobrze już na łóżku porodowym mi było...

Magda ja Ci nie pomogę... Nie miałam wcale może to chłopak:p Ja mam słodką dziewczynę:p Oby szybko przeszły... Może wody dużo pij:) A ja w ciąży nie jestem i też ze 2 razy łażę:p

Eve
heheh jeszcze go kopnie nie raz:p

Sandra
Ty to masz jeszcze sporo czasu aMilena to przegina z mała:p:p:p

Maleństo mam nadzieje szybko wszystko się wyjaśni i z malutkim wszystko ok...

Olcia Ty robiłaś bete tak?? tu masz przykładowe pomiary
betarodzinko.png

My dzisiaj w Lu byliśmy z teściową ona do lekarza a my łaziłyśmy po sklepach w Realu chcieli mnie na malowankah disneya przewalić... Jedna kosztowała 5.99zł a promoca była 3 za dwie no to wzięłam DOminice bo to z naklejkami odchodzę od kasy a tam każda oddzielnie policzona baba w kasie że ona nie może odliczać (czyli robią każdego w bambuko) w informacji staliśmy chyba z 15 minut zanim to załatwili... No wiem że to mała kwota ale co będą mnie przewalać:p

Na innym pasażu handlowym miałam miłą niespodziankę grzebię między ciuchami w H&M dzwoni C żebym przyszła gdzieś tam idę i patrzę że spotkał laskę z córką z którą 3 lata temu rodziła super spotkanie;)

Na obiad leczo zrobiłam aaa i doczekałam się od Dominiki... "Mamo czemu...?!" hahhahaha

reklama
a milena jeszcze nie rodzi?? :-)
no i super kwota znaleziona :-)
soksy dziś już prawie sernika nie ma :-p hehe przyszedł kumpel z pracy od mojego D i zabrał mi doi pracy pół blachy , bo tam ich 5 pracuje(z moim mężem włącznie) i się zajadali hehe a w domu to juz tylko 3 kawałeczki zostały :-) i nie oddam nikomu :-D
soksy co do wagi ciąży to widze dobra jesteś :-D hehe schudnąć w ciązy :-D ja z Vi przytyłam 7 kg a z Emma 8.5 :-) więc nie dużo :-) a po porodzie od razu wróciłam do normalnego wygladu a nawet z Vika włansie wazyłam 2 kg mniej niż jak zaszłam w ciążę :-)
dorotar współczuję.. ja to bym dziecko odłożyła nawet na trawę czy na ziemię i sama bym leciała za córką a nie patrzyła kto pobiegnie pierwszy ... dobrze że nic się nie stało Almelce
a tak swoją droga ogladałam Twoje zdjęcia na Fejsie te nowe i starsze też i uważam ze w czarnych włosach było Ci lepiej niż w tych czerwonych
snoopy ja tak jak Ty sama z 2 w dom u i raadę daję :-) mąż prawie całymi dniami w pracy :sorry:
dzieci mam nie spokojne :-p ale nie jest źle :-D zrobić moge wszytsko ;-)
nadalka moim zdaniem sama przyzwyzczaiłas dziecko do bujania i noszenia i suszarki i tym podobnych dlatego ona teraz wymaga Twojej obecności..
moje mogły same lezeć sobie i nie płakały a Emma to już wogóle ANIOŁ nie było jej wcale słychać
dziewczynki nosiłam czasami ale z umiarem wiadomo :-) podczas zabawy , czasem zdarzało się że były bardzo niespokojne to tuliłam ale na siedzaco nie bujałam ani w wózkach ani na rekach i miałam spokój :-)
piszesz że nie boli nic córkę ale trzeba głośniej mówić do niej.. a moze ma problem ze słuchem (poważnie mówię na forum spotkałam się z jedną mamą której roczny synek musiał nosić aparaty słuchowe) no i mam takie samo zdanie co femme odnosnie oduczania dziecka tylko jak już postanowisz że jej nie weźmiesz na rękę to jej nie bierz wcale bo jak weźmiesz ją np po 5 min czy 10 min to później będzie płakała jeszcze dłużej żebyś ją wzięła znów , a jesli nie to będzie płakała krócej bo będzie widziała że nie skutkuje aż w koncu przestanie
ale badź przy niej , rozmawiaj , masuj czy głaszcz po pleckach policzkach .. jeśli bedzie płakała mocno to przytul uspokój i połuż ponownie
no i rozmawiaj z nią

a co do karmienia piersią a butlą to się nie wypowiadam :-p

Ostatnia edycja:
Ja podczas okresu miałam takie bóle, że mdlałam. Usłyszałam, że po pierwszym dziecku mi przejdzie. Jak jest u Ciebie jak oceniasz bolesność miesiączek po urodzeniu?
.

U mnie się sprawdziło nie mam już bolesnych miesiączek ;-)

hej nie wiem czy ktos już napisał , ale dostałam wiadomość od maleństwa 20, lezy w szpitalu ponieważ po usg okazało się że waga dziecka jest za mała bo na 35 tc waży 1800g i została na obserwacji ,

zaraz was nadrobię :-)

Kurde mam nadzieje że po prostu się z obliczeniami pomylili i to wcześniejszy tydzień czy coś ...

MILENAAA - teraz to już przesadzasz na prawdę :-p :-p

Ja dzisiaj z rana chatkę ogarnęłam a później kumpela ze swoimi dwoma dzieciaczkami przyjechała :-) także mile spędzony dzień ... ;-)

Vi hahaha jak matka wariatka i ma ADHD to wszystko ogarnie;-):-) a ja po przeprowadzce będę miała jeszcze szczeniaka:-D do tego baniak na nowo muszę odtworzyć i no właśnie jeszcze świnka morska Ali:-D będzie szał a wiadomo co jest jak po remoncie idzie się mieszkać :-D spała przez tydzien chyba nie będę:-D

femme widać owocne spotkanie po zdjęciach na FB:-D blondino Ty:-D

u mnie Oliś wypieła się należaczek, leży na moim łużku wierci się, kręci stęka ale usypia:-D Obie wykąpane to już z bani mam;-):-p
matko jak moje dziecie zawzięcie palucha ciagnie, mało kciuka sobie nie zje:-D usneła, znowu sama!!!:-)
Zdjęcie0809.jpg

Ostatnia edycja:
wiadomość od maleństwo20 :

byłam na usg. waga jest w niższym stadium czyli mała. ale całościowo jest symetrycznie. czyli nawet patrzac na to ze ja jestem mała to i dziecko może być małe. przepływy są w normie.

Femme- no jaka blondi z ciebie :) A kiedy zobaczymy zdjęcia z slomowatej sesji :D
maleństwa 20 - mam nadzieje , że wszytsko dobrze trzymam &&& za zdrówka
Nadalka - musisz sie nie dac malej , pomyśl o sobię , ja miala podobnie jak Vi i sie zgadzam z nią :)
Kasek fajne spotkanie :) jasne nie daj sie tym naciągaczom
Milenaa a ty sio sio stąd ale pociesz sie że jak do 42tyg nie wyjdzie to wywolanie cie czeka:D

snoopy zgadzam się z Toba :-p hehe matka wariatka wszytsko ogarnie :-D
super że mała sama Ci zasypia :-) Emka tez mi sama zasypiała ale po pół roku jej się odwidziało i trzeba siedzieć w pokoju :-D hehe
no i sliczna jest

ja miałam jeszcze kota ale mi zwiał :-( razem z kotem koleżanki! a i psa też bedziemy mieć ale na razie nie znaleźlismy taniego.. chcemy berneńczyka a u nas koszt takiego psa to 800euro.. więc szukamy innego który by nam odpowiadał a w miedzyczasie znów szukamy tego ale tańszego

a ja zaraz biorę się za robienie krokietów :-) będa na weekend :-)

Ostatnia edycja:
Hej. Podczytuje tu was sobie ale nie odpisze bo nie mam siły zaraz w kime ide. Całym dniami dom, mały, sąd, prawnik. Całe szczęście mój sie troche ogarnął jak zaczełam do porzadku doprowadzać ;D. Mały wykąpany nakarniony i od razu jak się odbiło usnął mi na ramieniu. Od prawnika się dowiedziałam że sprawe mam wygraną. w ogóle dostałam już wezwanie na rozprawe tą co ojciec mi założył i złożył prośbę o uchylenie mu płatności za sprawe i na to wychodzi z tego co napisał że ja mam płacić prawie 5 tysi no chyba coś go gnie. I jeszcze żeby się sprawa odbyła nawet pod jego nieobecność.:angry:

Eve sprobuje napewno, a jutro ide do lekarza wiec bede podpytywac;)
Malenstwo trzymam kciuki, wszystko bedzie oki:***:tak:
Snopy jaka slodziuchna;-) a jak pielusie fajnie trzyma przy sobie;-)
Vi tez bym chciala psiaka;-) uwielbiam jeeee;-) mam w domu w PL spanielka mego kochanego, juz w sumie staruszek bo chyba ma juz z 9 latek;-)
Papitka nie martw sie, bedzie dobrze, MUSI!!! Dobrze ze Twoj sie troszke ogarnal;-)

reklama
dobry wieczór mamcie

ja dzis doznalam totalnego szoku mialm isc na rozmowe w sprawie pracy i juz zostalam w niej i jutro normlanie wsakuje na swoaja zmiane nie jest to szyt marzen ale na razie moze byc jetsem zastepca kierownika w sklepie PSS.
:happy::happy:

milena
ja cie nie pociesze z tym wypróznianiem bo ja mialam biegunke i wymioty 2 tygodnei przed porodem :/
ale to pewnie byla jelitowka bo nie azdy tez ma taie objawy:dry:

olcia wiem cos na ten temat bo mi tez mowili przez 4 lata ze nie moge miec dzieci i popierali to licznymi badaniami wiec jak zrobilam test bylo wileie niedowierzanie i obawy i wynii beta mialm duzo mniesze od Ciebie

oby wsyztso sie dobrze skonczylo dl malenstwa i jej dzidzi

snoppy ael fajniutka ta twoja córcia to zjedzenia :)

vi podesli mi krokiety :D

co do zwierzaków my mamy pieska i Osar ja baaaaardzo kocha :) mamy ja od lipca i juz sie super "dogadują"

Do góry