reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Snoopy i tak miałam robić bo wesele w sobotę mam a już takie odrosty że szok:p

Milena ręce opadają... Ja zaczęła wymiotować chwilę przed porodem i nie dobrze już na łóżku porodowym mi było...

Magda ja Ci nie pomogę... Nie miałam wcale może to chłopak:p Ja mam słodką dziewczynę:p Oby szybko przeszły... Może wody dużo pij:) A ja w ciąży nie jestem i też ze 2 razy łażę:p

Eve
heheh jeszcze go kopnie nie raz:p

Sandra
Ty to masz jeszcze sporo czasu aMilena to przegina z mała:p:p:p

Maleństo mam nadzieje szybko wszystko się wyjaśni i z malutkim wszystko ok...

Olcia Ty robiłaś bete tak?? tu masz przykładowe pomiary
betarodzinko.png

My dzisiaj w Lu byliśmy z teściową ona do lekarza a my łaziłyśmy po sklepach w Realu chcieli mnie na malowankah disneya przewalić... Jedna kosztowała 5.99zł a promoca była 3 za dwie no to wzięłam DOminice bo to z naklejkami odchodzę od kasy a tam każda oddzielnie policzona baba w kasie że ona nie może odliczać (czyli robią każdego w bambuko) w informacji staliśmy chyba z 15 minut zanim to załatwili... No wiem że to mała kwota ale co będą mnie przewalać:p

Na innym pasażu handlowym miałam miłą niespodziankę grzebię między ciuchami w H&M dzwoni C żebym przyszła gdzieś tam idę i patrzę że spotkał laskę z córką z którą 3 lata temu rodziła super spotkanie;)

Na obiad leczo zrobiłam aaa i doczekałam się od Dominiki... "Mamo czemu...?!" hahhahaha

reklama
a milena jeszcze nie rodzi?? :-)
no i super kwota znaleziona :-)
soksy dziś już prawie sernika nie ma :-p hehe przyszedł kumpel z pracy od mojego D i zabrał mi doi pracy pół blachy , bo tam ich 5 pracuje(z moim mężem włącznie) i się zajadali hehe a w domu to juz tylko 3 kawałeczki zostały :-) i nie oddam nikomu :-D
soksy co do wagi ciąży to widze dobra jesteś :-D hehe schudnąć w ciązy :-D ja z Vi przytyłam 7 kg a z Emma 8.5 :-) więc nie dużo :-) a po porodzie od razu wróciłam do normalnego wygladu a nawet z Vika włansie wazyłam 2 kg mniej niż jak zaszłam w ciążę :-)
dorotar współczuję.. ja to bym dziecko odłożyła nawet na trawę czy na ziemię i sama bym leciała za córką a nie patrzyła kto pobiegnie pierwszy ... dobrze że nic się nie stało Almelce
a tak swoją droga ogladałam Twoje zdjęcia na Fejsie te nowe i starsze też i uważam ze w czarnych włosach było Ci lepiej niż w tych czerwonych
snoopy ja tak jak Ty sama z 2 w dom u i raadę daję :-) mąż prawie całymi dniami w pracy :sorry:
dzieci mam nie spokojne :-p ale nie jest źle :-D zrobić moge wszytsko ;-)
nadalka moim zdaniem sama przyzwyzczaiłas dziecko do bujania i noszenia i suszarki i tym podobnych dlatego ona teraz wymaga Twojej obecności..
moje mogły same lezeć sobie i nie płakały a Emma to już wogóle ANIOŁ nie było jej wcale słychać
dziewczynki nosiłam czasami ale z umiarem wiadomo :-) podczas zabawy , czasem zdarzało się że były bardzo niespokojne to tuliłam ale na siedzaco nie bujałam ani w wózkach ani na rekach i miałam spokój :-)
piszesz że nie boli nic córkę ale trzeba głośniej mówić do niej.. a moze ma problem ze słuchem (poważnie mówię na forum spotkałam się z jedną mamą której roczny synek musiał nosić aparaty słuchowe) no i mam takie samo zdanie co femme odnosnie oduczania dziecka tylko jak już postanowisz że jej nie weźmiesz na rękę to jej nie bierz wcale bo jak weźmiesz ją np po 5 min czy 10 min to później będzie płakała jeszcze dłużej żebyś ją wzięła znów , a jesli nie to będzie płakała krócej bo będzie widziała że nie skutkuje aż w koncu przestanie
ale badź przy niej , rozmawiaj , masuj czy głaszcz po pleckach policzkach .. jeśli bedzie płakała mocno to przytul uspokój i połuż ponownie
no i rozmawiaj z nią

a co do karmienia piersią a butlą to się nie wypowiadam :-p

Ostatnia edycja:
Ja podczas okresu miałam takie bóle, że mdlałam. Usłyszałam, że po pierwszym dziecku mi przejdzie. Jak jest u Ciebie jak oceniasz bolesność miesiączek po urodzeniu?
.

U mnie się sprawdziło nie mam już bolesnych miesiączek ;-)

hej nie wiem czy ktos już napisał , ale dostałam wiadomość od maleństwa 20, lezy w szpitalu ponieważ po usg okazało się że waga dziecka jest za mała bo na 35 tc waży 1800g i została na obserwacji ,

zaraz was nadrobię :-)

Kurde mam nadzieje że po prostu się z obliczeniami pomylili i to wcześniejszy tydzień czy coś ...

MILENAAA - teraz to już przesadzasz na prawdę :-p :-p

Ja dzisiaj z rana chatkę ogarnęłam a później kumpela ze swoimi dwoma dzieciaczkami przyjechała :-) także mile spędzony dzień ... ;-)

Vi hahaha jak matka wariatka i ma ADHD to wszystko ogarnie;-):-) a ja po przeprowadzce będę miała jeszcze szczeniaka:-D do tego baniak na nowo muszę odtworzyć i no właśnie jeszcze świnka morska Ali:-D będzie szał a wiadomo co jest jak po remoncie idzie się mieszkać :-D spała przez tydzien chyba nie będę:-D

femme widać owocne spotkanie po zdjęciach na FB:-D blondino Ty:-D

u mnie Oliś wypieła się należaczek, leży na moim łużku wierci się, kręci stęka ale usypia:-D Obie wykąpane to już z bani mam;-):-p
matko jak moje dziecie zawzięcie palucha ciagnie, mało kciuka sobie nie zje:-D usneła, znowu sama!!!:-)
Zdjęcie0809.jpg

Ostatnia edycja:
wiadomość od maleństwo20 :

byłam na usg. waga jest w niższym stadium czyli mała. ale całościowo jest symetrycznie. czyli nawet patrzac na to ze ja jestem mała to i dziecko może być małe. przepływy są w normie.

Femme- no jaka blondi z ciebie :) A kiedy zobaczymy zdjęcia z slomowatej sesji :D
maleństwa 20 - mam nadzieje , że wszytsko dobrze trzymam &&& za zdrówka
Nadalka - musisz sie nie dac malej , pomyśl o sobię , ja miala podobnie jak Vi i sie zgadzam z nią :)
Kasek fajne spotkanie :) jasne nie daj sie tym naciągaczom
Milenaa a ty sio sio stąd ale pociesz sie że jak do 42tyg nie wyjdzie to wywolanie cie czeka:D

snoopy zgadzam się z Toba :-p hehe matka wariatka wszytsko ogarnie :-D
super że mała sama Ci zasypia :-) Emka tez mi sama zasypiała ale po pół roku jej się odwidziało i trzeba siedzieć w pokoju :-D hehe
no i sliczna jest

ja miałam jeszcze kota ale mi zwiał :-( razem z kotem koleżanki! a i psa też bedziemy mieć ale na razie nie znaleźlismy taniego.. chcemy berneńczyka a u nas koszt takiego psa to 800euro.. więc szukamy innego który by nam odpowiadał a w miedzyczasie znów szukamy tego ale tańszego

a ja zaraz biorę się za robienie krokietów :-) będa na weekend :-)

Ostatnia edycja:
Hej. Podczytuje tu was sobie ale nie odpisze bo nie mam siły zaraz w kime ide. Całym dniami dom, mały, sąd, prawnik. Całe szczęście mój sie troche ogarnął jak zaczełam do porzadku doprowadzać ;D. Mały wykąpany nakarniony i od razu jak się odbiło usnął mi na ramieniu. Od prawnika się dowiedziałam że sprawe mam wygraną. w ogóle dostałam już wezwanie na rozprawe tą co ojciec mi założył i złożył prośbę o uchylenie mu płatności za sprawe i na to wychodzi z tego co napisał że ja mam płacić prawie 5 tysi no chyba coś go gnie. I jeszcze żeby się sprawa odbyła nawet pod jego nieobecność.:angry:

Eve sprobuje napewno, a jutro ide do lekarza wiec bede podpytywac;)
Malenstwo trzymam kciuki, wszystko bedzie oki:***:tak:
Snopy jaka slodziuchna;-) a jak pielusie fajnie trzyma przy sobie;-)
Vi tez bym chciala psiaka;-) uwielbiam jeeee;-) mam w domu w PL spanielka mego kochanego, juz w sumie staruszek bo chyba ma juz z 9 latek;-)
Papitka nie martw sie, bedzie dobrze, MUSI!!! Dobrze ze Twoj sie troszke ogarnal;-)

reklama
dobry wieczór mamcie

ja dzis doznalam totalnego szoku mialm isc na rozmowe w sprawie pracy i juz zostalam w niej i jutro normlanie wsakuje na swoaja zmiane nie jest to szyt marzen ale na razie moze byc jetsem zastepca kierownika w sklepie PSS.
:happy::happy:

milena
ja cie nie pociesze z tym wypróznianiem bo ja mialam biegunke i wymioty 2 tygodnei przed porodem :/
ale to pewnie byla jelitowka bo nie azdy tez ma taie objawy:dry:

olcia wiem cos na ten temat bo mi tez mowili przez 4 lata ze nie moge miec dzieci i popierali to licznymi badaniami wiec jak zrobilam test bylo wileie niedowierzanie i obawy i wynii beta mialm duzo mniesze od Ciebie

oby wsyztso sie dobrze skonczylo dl malenstwa i jej dzidzi

snoppy ael fajniutka ta twoja córcia to zjedzenia :)

vi podesli mi krokiety :D

co do zwierzaków my mamy pieska i Osar ja baaaaardzo kocha :) mamy ja od lipca i juz sie super "dogadują"

Do góry