reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wampi wpisz w google księga imion tam masz rawie wszystkie imiona ja tak szukałam dla Wiki musiałam jej wybrać pierwsze bo drugie to już miała wybrane dawno po mojej babci Zofia M bez gadania powiedział ,że Wiki musi mieć po prababci imie bo kobieta złota odkąd zaczeliśmy być ze sobą to wnusiem go nazywała nawet jak chorowała na raka to on się pomagał ją opiekować nawet ją mył czasem to myśle ,że jest ideałem :D
Kasia uważaj bo Eweliny są też wredne wiem po sobie dociekliwe i czasem leniwe ale to chyba sprawka drugiego imienia człowiek się zawsze dostosowywuje ddo imienia :D

reklama
Eve za wszystko trzeba zapłacić :no::no::no::no::no: za zdjęcia to u nas też , i to zależy jaki lekarz robi USG , bo na tych na których ja trafiłam w ogóle nie chcieli mi wydrukować :angry::angry::angry:
Wampi Modliboga hahaha :-D:-D:-D P. strasznie wybrzydza , to dziwnie brzmi, to w ogóle nie, a to mu się nie podoba :-p:-p:-p pokaże mu tą listę :) Moze skończy mu sie wybrzydzanie :)
Znaczenie imienia Dagmara Dagmara to kobieta bardzo żywiołowa, wybuchowa i aktywna. Nie cierpi bezczynności oraz nudy. Impulsywnie reaguje na pewne sytuacje. Ma duszę romantyczki i wszechstronne zainteresowania. Uwielbia podróże i ciekawe przygody. Dagmara to osoba niezależna, przeważnie kieruje się intuicją i zazwyczaj wychodzi jej to na dobre.

Imieniny Dagmary

• 12 grudnia
  • 20 grudnia
Zdrobnienia imienia Dagmara

• Dacza, Dada, Dadzia, Dadzik, Dadzionella, Dadź, Dadźka, Dadża, Dadżilla, Dag, Daga, Dagamara, Dagasia, Dagen, Dagens, Dager, Dagg, Daggi, Daggy, Dagi, Dagienka, Dagila, Daginson, Dagiszon, Dagizda, Dagka, Dagliszka, Dagma, Dagmaraga, Dagmarcia, Dagmareczka, Dagmarella, Dagmaren, Dagmareńka, Dagmarina, Dagmarinka, Dagmarita, Dagmarka, Dagmarson, Dagmasia, Dagmałka, Dagmulka, Dagmur, Dagna, Dagomira, Dagonella, Dagos, Dagosia, Dagosław, Dagosława, Dags, Dagson, Dagsy, Dagu, Dagucha, Daguerre, Daguirre, Dagul, Dagula, Dagulcia, Dagulec, Dagulinka, Dagulka, Dagumiła, Dagunia, Dagur, Dagurek, Dagusia, Dagutka, Daguś, Daguśka, Daksa, Damga, Dasa, Dasia, Dasza, Daszka, Dax, Daxa, Daziulka, Daśka, Dig, Digimora, Dosia, Draga, Duguśka, Dunia, Dusia, Dygmyrynka, Dża, Dżaga, Dżagunia, Dżamajka, Gaga, Gagunia, Gania, Gunia, Gusia, Gusiaczek, Gusiak, Gusiek, Gusieńka, Guś, Guśka, Maniek, Mara, Marusia, Mańka, Misia
Przysłowia

• „Nie wiedziałem, że Dagmara To w miłości ślamazara”
  • „Nie stawia Dagmara przy łóżku zegara. Do mierzenia szczęścia służy inna miara”
Dagmara

• pochodzenie: germańskie – duńskie
  • znaczenie: m.in. „dobrej sławy”
  • znak zodiaku: Wodnik
  • planeta: Uran i Merkury
Szczęśliwa liczba: 9
Szczęśliwy kamień: granat
Szczęśliwy kolor: bordowy
Znane osoby o imieniu Dagmara

• Dagmara Duńska – caryca Rosji
  • Dagmara Babiarz – dziennikarka, pisarka i podróżniczka
  • Dagmara Domińczyk – polska aktorka
  • Dagmar Havlová – czeska aktorka
  • Dagmara Jack – polska kompozytorka muzyki poważnej
  • Dagmara Kowalska – polska piłkarka ręczna
  • Dagmara Krzyżyńska – polska narciarka alpejska
  • Dagmara Matuszak – polska malarka, ilustratorka, autorka komiksów
Imię Dagmara w innych językach

• Dagmara, Dagmar, Drahomira (czes.)
  • Dagomaro (hiszp.)
  • Drahomyra (litew.)
  • Dagmara, Dragomira (połud.-słow.)
  • Dagn (litew.)
Historia imienia Dagmara

Dagmara to imię pochodzenia skandynawskiego. Najprawdopodobniej wywodzi się ze złożenia słów dagr czyli „dzień” i mar czyli „dziewica, panna” lub mari czyli „sławny”. Imię Dagmara mogłoby więc oznaczać: „sławny dzień” czy też „sławna panna”. Pewne źródła podają, że może to być duńska forma słowiańskiego imienia Dragomira, którym obdarzona była czeska księżniczka, żona Waldemara II Zwycięzcy.

Kasiek mnie tez chyba czeka podjęcie decyzji już jak mała się urodzi :-)
Sali Co Do imienia ''Milena'' każdemu się ono w jakiś sposób podoba, gdzie nie pójdę , o jakie ładne imię . ale ja jakoś za nim nie przepadam :no: I często ludzie mówią do mnie Malwina, Marlena :-D hehe
RenataT No ja dziś już 3 prania zrobiłam ;-) włączyć automat to nie problem, ale wywiesić to już wysiłek;) Miłego pluskania w basenie :-):-)

edit. Wampi nie widziałam ze edytowałaś posta i Ci znalazłam ; )))

Ostatnia edycja:
Milenkaaaa ja nie narzekam tutaj ładne zdjęcie USG miałam Wiki w ciąży teraz będę robić u siebie w Weshpool może też ładne wyjdzie zobaczymy ;) Co do imienia ja mam na drugie Dagmara miało być na pierwsze ale ojciec w urzędzie pokręcił kolejność i podał to co on wybrał a nie to co mama kazała i zostało Ewelina Dagmara ogólnie z nazwiskiem w rubrykach się nie mieszcze :) ale imie fajne tylko u mnie to mieszanka wybuchowa bardzo mi się Blanka podoba :D

Maaaatko ile os u mnie koło domu. na chwile drzwi otworze i kilka wlatuje. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a ja sie ich boje.. i jakos nie widzi mi sie powtorka z wczoraj.

Wampi mnie moja mama chciala Honorata lub Roksana nazwac. Tato uparł sie na Renata, i ze on chodzil zapisywac mnie to zostalo tak jak chcial.

Wampi wpadaj na piwko;))
Mi sie Sonia i Daria zawsze podobało;)ale nie chciałam Darii bo maz Darek,choc kumpela ma Darie i męża Darka hehe

Gabi mi sie podoba z sentymentu do mamy;)

Eve a jaki w koncu wozeczek zamowiliscie bo jakis czas temu wspominalas..
Co do imion ja mialam byc Daria ale babcia stwierdzila ze w szkole beda wolac na mnie DANKA :-D:szok::-D:tak:
Mi sie podoba Konrad moj brat tak ma i Gracjan, tez najmlodszy tak ma;) A Gracuszek to cycuszek hehe nawet sie rymuje hehe taki pieszczoszek mamusi:-D:tak: Gdyby byla siostrzyczka to mama myslala nad Weronika lub Wiktoria(tez mi sie podoba);-):tak:
U mojej cioci tak bylo ze cala ciaze byl drugi synus a urodzila sie Oliwka.. hehe Lekarz mowi gratuluje ma pani corke a ona mowi pan zartuje tak, hehe a on mowi wie pani w takich chwilach to sie raczej nie zartuje:p Wujek stwierdzil ze podmienili mu dziecko:p Ale nie ma bata Oliwka to Istny Fabian(jej starszy brat) i tatus:-D

:-D:-DA ja zajadam nasz ulubiony obiadek z "POmyslu na.. zapiekanke z makaronem i szynka" mniamm uwielbiamy toooo :tak::-D

haha kasiek no tak.. przyszły do mnie 2 wariatki to już byłyśmy 3 wariatki :-p hehe
świętowałyśmy urodziny naszego kumpla :-p szkoda że on był akurat w pracy :cool:

a co do namiotów też planowałam z D jechać ale u nas za zimno na namioty :/ musielibyśmy do pl sie wybrac i tam pod namiot :-p
fajnie że tak się Domce podobało :-)

Wampi Gabi fajne imię :-) nie masz co narzekać .. mysle że nawet ładniejsze niż Honorata:-) ale to moje zdanie:-)

no ja chatę już posprzątałam.. jak sie ciesze że dzisiaj dzieci są wyrozumiałe i grzeczne :-p

edit za szybko to napisałam :-p wchodze do salonu a Vika popisała sobie calusieńkie nogi od góry do dołu długopisem:szok::-p

a jeszcze co do imion.. ja chciałam dać Vi pierwsze Dominika a drugie Victoria ale dałam odwrotnie.. i jak moja mam sie dowiedziała że ma na 2 Dominika to powiedziała że dobrze ż enie na 1 bo wołaliby na nią w szkole Domino:eek: odnośnie magdy posta... ale ja wcale tak nie uważam , po prostu mąż był bardzie przekonany do Viki , więc Dominika poszła na 2 gdyby był przekonany do Dominiki byłoby pierwsze.. ale nie wiem skąd ludzie biorą pomysły na takie skracanie i zmienianie imion..

Ostatnia edycja:
Wampi Daria mi sie podoba. kolezanki coreczka ma tak na imie.. no ale jak zdrabniają Darka to ja mam ciary na piętach. takie to zdrobnienie.. meskie i butalne ;)

A Sonia.. ? dobrze ze jestes Dagmarą :)

Ja chcialam na początku ciązy dwa imiona dla F. Filip Szymon miał być. po chrzestnym Szymon. ale z racji dlugiego nazwiska zrezygnowalam. nie zmiesciłby sie w rubryce ":)

Korniszony robilam.. i tak mi teraz cuchnie octem w calej chacie ze masakra ;/

kazde imie można zdrobnić tak że się odechciewa dać dziecku na imie :-p
np na Dagmarę wiem że znajoma woła "Dadzia" ..
no Darka też bez nadzieja.. nie wiem czemu ludzie ładne imiona zdrabniają tak ze sie odechciewa..
na mnie nikt nigdy np Kama nie mówił bo mi sie to nie podoba , i kojarzy z margaryną do smarowania:-p
jak ktoś z np nowych znajomych powiedział to od razu zwracałam na to uwagę że nie lubię jak sie tak do mnie zwracają , dzięki temu jestem szczęsliwsza:-p haha

reklama
RenataT też miałam robić ale jakoś zebrać się nie mogę żeby ogórki kupić:-D

a ja dziś na obiadek zrobiłam kotleciki i kalafiora ale się nadłam mały zresztą tez wsuwał aż mu sie uszy trzęsły:)

no nic uciekam miłego wieczoru i dobranoc.

Do góry