reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

magda Leżąc i odpoczywając i tak się ze mnie leje , także to taki odpoczynek a nie odpoczynek ... Dla mnie sprawy z suwaczkami też były z początku ciemną stroną , ale tu dziewczyny zawszę pomogą :-):-):-)
Wampi Natalek też dużo , Karolinek w zasadzie też sporawo się robi .... :-):-):-) Tatiana i Tamara też śliczne imię , Ale mój P chcę typowo ''polskie'' imię ....Takie jak np Natalka . bo Liliana juz nie , ale jak twardo postawie ( choc wole zeby to byla ''nasza'' decyzja :-D:-D:-D:-D Dagmara ładne imię ooo .... :-):-):-):-) Tylko moje imię jest nie ładne :-D:-D:-D:-D , choć pamiętam zawszę tylko ja byłam ''Milena'' a teraz coraz więcej , non stop gdzieś słysze '' Milenka chodź tutaj '' hehehe
Co do chłopca szczerze powiem ze z początku ciąży P. myślał tylko o męskich imionach ( tez oczywiscie polskie ;p ) i gdyby był synek to ogólnie nie mam wybranego . ale podoba mi sie Igor, Kacper , Szymon , Filip , Oskar ......i dużo tego :) w zasadzie teraz ciężko mi tylko z żeńskim imieniem :))) Dziś pogadam z P. :tak::tak::tak::tak::tak::tak: , bo już najwyższa pora .
Mirabelka U mnie siostra miała mieć córę i ma ''Michała'' ;)) Uważaj na jęzorka ; )) hehe I jak rosołek , dobry ??

Ostatnia edycja:
reklama
cześć kobietki..

ale dziś duszno , moje kochane dziecko dziś ma bardzo dobry dzień gada sobie bawis ię śłicznie zabaweczkami normlanie jak by go nie było jest tak cichutki :)

Milenaaaaa
Tatiana bardzo ładne imię :) mi się bardzo podoba Martyna albo Laura:)

Hej mało coś napisałyście ;) mało czytania dużo pisania heh musiałam na kartce napisać co i komu odpisać bo nie ogarniam coś nie tak z pamięcią starość nie radość ;)
Dziś w przychodni 2h siedziałam po to żeby się dowiedzieć ,że nie będę miała badań bo mam skrzepy na łożysku i ot co wyszłam wściekła bo lekarz przepisał mi penicyline a mówił ,że to zwykła infekcja a tu się okazało jaka infekcja :/ zła jestem
Wampi jak ja zostawiam Wiki na 20min z M to mnie szlak trafia martwienie swoją drogą on jej krzywdy nie zrobi bo to jego oczko w głowie ale mama to mama musi być nawet w czasie drzemek siedze pisze wam i ją drapę po plecykach bo lubi kizianie ;)
Kasiek te moje wymioty to doprowadzają mnie do obłędu wczoraj M jeszcze do pracy nie zdążył wyjść (pracuje na noce) a ja już godzine w łazience spędziłam i musiał wyjść trochę później :/
Magda0109 nom niestety u mnie się płaci 10f za 3fotki a 5za jedną i to w 2d nie 3d :/ za podanie płuci 50f i jeszcze muszę jechać do innego szpitala oddalonego o 25km odemnie ze stacjii kolejowej ide jakąś godzinkę do szpitala ;) Co do objawów ciąży ja z Wiki całe noce na necie wogóle śpiąca nie byłam ,wymioty to norma u mnie już wiem na 100% ,i zachcianki na słodycze i polskie jedzenie serki ogórki kiszone kapuche itd potrafiłam wcinać jak szalona a botwinkę to ubustwiałam ;)
Teraz spać ide o 21 bo już padam z nóg wstaje o 8-9 i zachcianki na kiszone tylko na słodkie nie mam chęci ;)
Liza teraz podajrze 12tyg będzie dziś a już bym chciała z 24tyg oby szybciej mi to zleciało ;D
Milenaaa my jak będziemy mieli chłopca to Szymek na 100% ale podoba też mi się strasznie Julian Aleksander i Igor ale to M wybiera dla chłopców a ja dla dziewczynek :)
Mama1988 dziękuje za gratki ;)

Milena ja tam przed porodem miałam chyba wszystkie imiona dla dziewczynek ale DOMINIKI to nie... Dopiero potem jak na nią spojrzałam to wiedziałam że to Dominika:)

Mirabelka a ja chyba nie mam Ciebie na FB:p

Eve o matko żeby Ci płeć podali trzeba tyle płacić?? Bez sens;/

Ostatnia edycja:
Wampi mój chciał polskie imie ale jak szukał to wybrał takie jak mu się podobało bo stwierdził ,że tak to nic nie ma do wyboru ;)
Kasia ja jestem w Walii taka wsiówa z prawami miejskimi a barany przez okno widze jak się pasą ale w centrum mieszkam :D i tu tak jest jak z Wiki byłam w ciąży to nie chciałam wiedzieć płuci ze względu na to ,że te 50funa wolałam przeznaczyć na wyprawkę i tak zrobiłam teraz M myśli czy nie zrobić tego usg ale czy to ważne grunt ,żeby zdrowe było :)
Pakosława15 lutego
Pęcisława, Pęcsława, Pęcława, Pęsława25 stycznia, 4 sierpnia, 5 grudnia
Pękosława19 maja
Pężyrka
Przeborka18 czerwca
Przedsława, Przecsława, Przecława, Przesława16 lutego, 21 maja
Przemysława13 kwietnia
Przezprawa
Przybycześć28 kwietnia
Przybysława

Te imiona bardziej mi się z nazwiskami kojarzą jak z imionami ale skojarzenia mam śmieszne hehe
Ja szukałam imion po znaczeniach tak było łatwiej i mam chrakterek u dziecka zmiksowany na własne życzenie :) np.jeden opis mojego imienia
[h=1]Znaczenie imienia Ewelina[/h]Ewelina jest osobą o niełatwym charakterze. Jest zdecydowana, pracowita, nieco chmurna, zazdrosna, ale posiadająca bogactwo czułości i miłości. Raczej skryta. Porażki sprawiają jej przykrość, ale nie powstrzymują od dalszego działania. Osoba uparta, gdy się z czymś nie zgadza gwałtownie reaguje. Posiada dobrą intuicję, ale boi się jej zaufać. Łatwo ją obrazić czy zranić. Jest zaborcza, ale bardziej z chęci ochraniania innych, niż posiadania ich. Zdolna jest do głębokiej przyjaźni, ale ogranicza liczbę przyjaciół i starannie ich dobiera.

[h=2]Pochodzenie imienia Ewelina[/h]Ewelina to imię pochodzenia celtyckiego (radość, światło) lub wywodzące się z hebrajskiego imienia Ewa, od słów hajja lub hawwa (wzięta od męża lub dająca życie).
[h=2]Odmiany i zdrobnienia imienia Ewelina[/h]Ewelinka, Ewela
[h=2]Imieniny[/h]26 maja, 24 grudnia
[h=2]Patron[/h]Brak
[h=2]Szczęśliwy kolor i liczba[/h]Niebieski, 5
[h=2]Formy obcojęzyczne[/h]Evelin, Evelina (ogólnie przyj. forma)
[h=2]Powiedzonka[/h]Brak

Ostatnia edycja:
hejka

Jutro wizytuje. w sobotę wyjeżdzam nie będzie mnie trochę ale postaram się przez tel zaglądać lub jak wrócę nadrobię Was.

dziś placki ziemniaczane na obiad miałam. tarłam ziemniaki.
Udało mi się zapuścić wkońcu pazurki (miałam brzydki nawyk obgryzania) i ciężko było zetrzeć ale dałam radę. i pazurki całe. ;p

u mnie to pierwszy objaw to też brak miesiaczki. już w 5 tyg gin potwierdziała ciąże. żadnych wymiotów w 1 trymestrze nie miałam. tylko czasem nudności.

Mi dla dziewczynki na dzien dzisiejszy podoba sie Emma albo Milena...chłopiec Kajetan albo Remigiusz...ale to tylko spekulacje...

Ja juz piwkuje ze szwagierką ,jutro kumpelki wpadaja ale mobilne wiec na spokojnie hehe.

Moja znajoma ma Oliannę i Sawina

kasiekk opowiadaj jak było :-)
mama1981 witaj , co do karmienia ja karmiłam obie córki krótko , jedną 7 msc drugą 8 msc :-)
femme trzeba było do krupniczka wodu dolać i zagęścić później lekko :-p
liza współczuję pobudek :/
wampi moze Cię grypa jakaś rozkłada??
sali mi się czarne sukienki na ślub podobają , ale na tym zdjęciu akurat to masakra .. kasiek ma rację że jak orszak żałobny :-p

ja dzisiaj nie napisze dużo bo nie mam siły :-p
wczoraj miałam babską noc i nasmiałam się jak dziecko :-D haha
dawno tak nie poszalałam z koleżankami :-p chyba przed pierwszą ciążą ostatni raz ;-) szmat czasu :-p idę odpoczywać

hej babeczki.

znowu poł zabieganego dnia za mną. Bylam z chlopcami w Białymstok autobusem. Oskar taki przejety jakby niewiadomo gdzie jechał :D hahaha
nalazilam sie znimi ze szok. w mpk-ach taki tłok i duchota ze wolalam piechotką pomaszerowac.

a gorąco dziś.. o matko.. basen sie napelnia wodą czysta. zaraz chyba sie w takiej zimniutkiej zanurze :D

Milena pakuj sie pakuj :) Co do imienia. z tych trzech to kazde dla mnie takie same. No ale jak juz mam wybrac to Lilianka :) U nas problemu z imieniem nie bylo bo ja dla Chlopca nie akceptowalam zadnego innego jak Oskar. W pierwszej ciązy mial być Kacper, lub Amelia. potem mi Kacper sie osluchał i chrzestny dziecia wybral Filip. No i juz tak zostało. w drugiej chcialam Malwinke lub Blanke. a dla chlopca Oskar. chociaz mialam nadzieje ze bedzie dziewuszka. no nic.. moze nastepnym razem ..

Ide pranie wywiesić.. bo samo nie chce.;/

reklama
Wampi Pręcisława wymiata hhahahahahah

Eve z tym pierwszym opisem Eweliny się zgadam mam przyjaciółkę:p

Maleństwo miłego wyjazdu

Kamcia a no pod namiotami byliśmy. Domka zachwycona z kuzynem z wody nie wychodzili opalona strasznie chociaż 50 smarowana. Jak składaliśmy namiot to płakała że jej domek niszczymy:p Wiesz jeszce wszyscy znajomi przyjechali to jednego wieczoru do 2 balowaliśmy
U Ciebie widzę że też ciekawie było:p

Do góry