reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorotar....Amelce strasznie charczało w płucach...wzięli ją do inkubatora na noc (od 19-7)na początku było podejrzenie że ma tam wode,że przy przebijaniu wód się zakrztusiła,ale po badaniach stwierdzono,że to raczej nie to i że jak mi rano przyniosą małą to znaczy,że jest wszystko dobrze:) No i przynieśli a co sie okazało to ja przed porodem miałam wirusa katar kaszel zwykle przeziebienie...

Ja tak rano bo po nocy:) kurcze nie kłóćcie się baby::) na dzis awantur mam dosyć w pracy tak sie żarły że myślałam ze dadza sobie po razie:-D

reklama
A najgorsze wiecie jak się przeraziłam... Piłam sobie piwko... Biorę łyka i czuję ciało obce w buzi szybko wyplułam patrzę a to pszczoła!!! O matko w życiu już nie będę zostawiała piwa otwartego...
Matko Boska.. zawał:shocked2:
Wczoraj dostałam paczkę z bebilonu(poradnik, śliniak i próbkę mleka). Maluch nam na kolankach i rączkach się podpiera i kiwa w przód i tył :-). Pierwszy raz zamówiłam coś na allegro i się boję nie wiem czego . xd ale okazja jest 200 szt. pampersów sleep&play za 130 zł ;-)

Hej laski :p

Ale nerwowo tutaj...
Ja jestem zdania ze nie ma co porównywac wogóle żadnego porodu, wogóle... kazda kobieta inneczej przechodzi ciążę, tak samo jest z porodami :tak:
Ja 3 razy sn bez nacinania, ani nic :p po 2-3h szlam pod prysznic i potem juz nie moglam usiedziec w miejscu :p Kręgosłup moze i pobolewa ale to predzej od tego ze codziennie fizycznie pracuje (pomagam rodzicom w gospodarstwie) :p al i to tego sie przyzwyczajam :tak:

Kasiek :szok: osa bleh... az mnie zatrzęsło... :no:
AnetaF, wampi hehe moja tez lubi MH, ale bardziej to Winx :-D haha

Noc z czwórka dzieci oki, ;-) Miki jęczał bo go oduczam spac ze mną :p no ale cóz,da sie rade, dwa razy sie przebudzil ale jak widze ze sie kreci bez sensu to zostawiam go z Danielem pojęczy chwile i zasypia :dry:
NA dworze znów bedzie gorąco ehhh...

Hej babeczki. Maaaatkoo. ostatnio zasnąć nie moge do poznba a potem ledwie w dzien funkcjonje, bo niedospana jestem

Liza Ukłony. czworka dzieci w jednym domu?? ja mam dosc jak poł dnia przebywam z moimi szogunami i kuzynki dwojką. Na jeden dzien to jeszcze luuuz.. ale dwa..? oj.. chyba ze bym miala duze podworko i wygnala na caly dzien biegac hahahah.

a w gospodarstwie. oj praca ciezka. Tescie moi mają. i jak jestesmy Ł pomaga, widze ile trzeba zasowac.

Co do innosci ciąz i porodów. zagadzam sie z tobą. Ja dwa razy w ciązy, dwa porody i kazda inna.dwa inne porody. dwa razy mialam znieczulenie. raz bo bol był tak duzy ze ja niewiedzialam co sie dzieje. a drugi raz bo ja juz parte bole mialam a dopiero 6 cm rozwarcia było..
po F 3 miesiące mialam problem z chodzeniem, siadanie, nagłymi ruchami, szew mi sie zle goił, stany zapalne sie porobiły. A po O? 3 godzxinki pozniej ja fruwalam jak motylek.

juz slonko grzeje.Moj tato i brat imieniny dziś mają. Musze isc im coś kupić. dla brata to nie problem.On sam stwierdził ze z tych wszystkich duperelków to on poł litra chce :) a tato??? za poł litra to mnie mama zatlucze :D hahahaha

gosia fajnie ze twój przy porodzie był , zobaczymy co będzie w moim przypadku . :)
AnetaF Ja tez uważam że padnie, ale on chce iść , i twardo trzyma że wytrzyma , wszystko się okaże w swoim czasie . Wrzuć fotkę ;)
kasiek Mi to się wydaję ze po porodzie ważniejsze jest dziecko i zostawię brzuch w spokoju . Wcale nie jestem chuda:no::no: Ale ważne ze P. taką mnie lubi, i nie musze się martwić że mój brzuchol po porodzie nie będzie mu się podobał :p Trzeba uważać bo to dziadostwo wszędzie ;// A co do tej listy możesz wpisać date ur, może wagę i długość po urodzeniu , i fotke ? No i oczywiście imię ;O
RenataT Nie boli robienie tatuażu ;)
Wampi Świetny pomysł . Mąż mojej siostry ma na ręce napis '' Miszel '' imię córki. Gdyby nie to że my chodzimy do tekiej prac ze na rekach nie za badzo miec to bym sobie zrobiła taki :)

Znowu będzie cieplutko . idę po płatki śniadaniowe , bo coś mnie bierze ochota :-):-)

Renata no nie miałam kufla na plaży a też się boję;/

Liza
zdolna babka:)

Milena
szczerze mi też to nie przeszkadzało bo od razu ważyłam jak przed porodem nawet mniej:p Potem przy mężu mi się przytyło:p

Co do kłótni dziewczyny sparkujcie trochę pięta bo jeszcze trochę nie będzie można pogadać na żaden temat bo będą kłótnie a to nie o to chodzi. W tym momencie każda dyskusja wyciąga jakieś negatywne spory...

Co do listy myślę że powinien być nick mamy imię i data urodzenia dzieciaczka no i ewentualnie te wymiary przy urodzeniu ale to od Was zależy dobrze żeby więcej Was się wypowiedziało czy coś takiego chcecie. Co do zdjęcia nie jestem przekonana.

A z takich wiadomości co u nas dzwonił brat męża są z żoną na porodówce wody rano odeszły i czekają:) Wiec prawdopodobnie dziś będzie z nami nowy członek rodziny a wręcz członkini:)

KASIEK o Boziu dobrze, że tej pszczoły nie połknełaś bo mogłoby źle być.
Oby bratowa długo się nie męczyła przy porodzie.

GOSIA dobrze,że to nie było nic groźnego i nic Amelce się nie przyplątało innego z samego początku.

CZARNUSZKA to maluch pewnie do raczkowania się przymierza, mój też tak robił. Smiesznie to wygląda.

RENATA no mój K też dziś imieniny ma, ale dziś prezentu nie dostanie bo za tydzień też w środę urodziny i myślę nad jednym wspólnym prezentem, tak mi się wydaje, że kupię mu porządne buty (bo on w jednych to chodzi aż mu się nie rozwalą-już taki typ z niego), bo te co teraz ma to już patrzeć na nie nie mogę i gdzieś może razem na niedzielę się wybierzemy ale to chyba w następny weekend.

KASIEK no to kciukasy za bratową!!!

u nas gorąco... Ale mnie to cieszy... Młody pójdzie dzis do męża siostry i się tam z kuzynami pochlapie w basenie, a my na miasto...
Był u mnie przejazdem dziewczyna z forum, przywiozła ciuszki dla Kacpra, a ten się teraz cieszy bo bluzeczka tam jest z jego zygzakiem i kąpielówki a on dziś na basen to będzie w kąpielówkach... A jak mu w zeszłym roku kupiliśmy to nie chciał i w majtkach się kąpał, no ale terazto od kogoś są to radoche ma...

Dla mnie lista moze być. ale tez wole bez zdiecia. a jaka? dostosuje sie :)

a co do MH.. Ł siostrzenica uwielbia. Kiedyś mi one straszne były te lalki.. a teraz , chyba oko sie przyzwyczaiło :D

F za to ma fiola na punktcie Ben10. i wszystko chce z nim miec.;/ lub zielone.

reklama
kasiek może byc bez zdjęcia:-) , tylko propozycje dałam ;) Kciuki za bratową .
Kasia mojej siostry syn za Zygzakiem szaleje ;P

A jednak pogoda nie za ładna ;// Ja powolutku będę brać się za obiad ;)

Do góry