reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorotar Tak wiem ze przy CC odpada, ale jak bede rodzic SN to chcę :) Choć ja to się śmieję ze od razu padnie , ale on przekonany ze nie ;) Teraz to juz czekam , co bedzie to bedzie :)

reklama
witam w tak piękny słoneczny i upalny dzień
magda0109 teściowe to potrafią dopiec... wiem coś o tym, ale tak jak dziewczyny piszą najważniejsze, że T. stoi za Tobą murem
milenaaaa brzuszek cudny. Widzę że masz tatuaż, nie zniszczył Ci się w ciąży? ja przed drugą ciążą chciałabym sobie zrobić, ale słyszałam że potem brzydko wygląda. Przez rozstępy i blaknie.
vegas trzymam kciuki za udaną rozmowę w banku
co do porodu mój S. też chce być. Na początku nie chciał, bo nasłuchał się opowieści kolegów o wrzeszczących kobietach umazanych krwią i kupą, a teraz stwierdził że będzie, a jak go to przerośnie to wyjdzie.

ja też dziś miałam wizytę u lekarki, kontrolną przed jej urlopem, bo ostatnio byłam strasznie obrzęknięta. Dostałam tabletki a odprowadzenie wody i już jest wszystko ok. Powiedziała tylko, że trochę mało przytyłam tylko 0,5kg przez 3 tygodnie, ale to pewnie zeszła woda a Mały przybrał na wadze. Zdenerwowałam się bo powiedziała mi że usg w 3trymestrze nie jest mi potrzebne, bo ona widzi czy mały jest odwrócony główką i ja sobie go zobaczę po porodzie nie muszę go oglądać na monitorze...
Miałam jeszcze odebrać dowód, ale zrobili mnie za głupią, bo mówili że z Katowic już go wysłali, a w Bydgoszczy go po tygodniu nie ma. Nabiegałam się a nic nie załatwiłam. Dziś pierwszy raz spotkałam się z tym, że ktoś mnie przepuścił w kolejce:szok:, choć brzuszek mi już widać od dawna i ostatnio często stoję w kolejkach w urzędach

Ostatnia edycja:
sandra powiem Ci ze on jest w trakcie Robienia . nie jest w takim kolorze jak ma być bo tak jak mówie jest w trakcie robienia ( nie poprawiony drugi raz po zagojeniu ) bo ciąża mnie wyprzedziła .:) ale nie wyblakł w ciazy , no i zalezy gdzie sie zrobi . Gdybyś zrobiła gdzieś na brzuszku To wiadomo jak by wygladał . Jak chcesz wstawie Ci fotke :) Czasem znajdzie się miły człowiek . Ja kiedyś z dzieckiem siostry stoje w kolejce gorąco , gość z zakupami na całą taśme , a ja tylko loda dziecku chciałam kupić , i zapytałam grzecznie , popatrzał na mnie , i choc mnie przepuścił , to z wielkim oburzenie . Jak bym miala czekac za nim go skasuje to by mi sie roztopił ;P

Magda dobrze że masz oparcie w T. wredna i głupia ta Twoja teściowa. ale nie przejmuj się nią. najważniejsze że T jest z Tobą, i że jesteście szczęśliwi.

Milena sliczny brzusio

sandra jak z innnego powiatu to na dowód czekasz w Bydgoszczy miesiac. mój dopiero w przyszłym tygodniu do odbioru będzie.

Milena ładny tatuaż

ja dziś jakas bez energii. a od 15 w pracy. jakoś szybko mi czas mija.

HejkaMy byliśmy na spacerku, masakra jak gorąco... Ale wiem że mały padnie zaraz a chciałam go troche przewietrzyc... Poszłam z nim na skate park... Usiedliśmy w cieniu i patrzył sobie jak skaczą na deskach...M poszedł na budowe kuzynki bo do robiena dachu ludzi potrzebują i tam na tym słońcu się chłopaki mordują. Ale pomocy przez słońce przecież nie odmówi... Najwyżej się opali...

DOROTAR dlaczego porównujesz poród SN do CC jeżeli SN nie rodziłaś? Skąd wiesz jakie jest uczucie kiedy dziecko wychodzi samo z brzucha? I dlaczego uważasz że to przez CC nie można miec maleństwa przy sobie czy że wstac do niego nie można? Ja też chodzic nie mogłam, nie mogłabym go miec przy sobie gdyby nie pewna wspaniała pani pielęgniarka która prawie całą zmiane była ze mną. Jest wiele innych przypadków gdzie po SN matka dzieckiem się nie może zajmowac... Poza tym to nie znieczulenia a same ciąże mogły wpłynąc na bóle pleców... Ja rodziłam bez znieczuleń, a plecy mnie niestety napierniczają! Fakt nie popieram CC na żądanie, ale nie strasz dziewczyny cesarką, bo może ją tak naprawde znieśc zupełnie inaczej niż ty! I SN i CC ma swoje lepsze i gorsze strony, a mamy tu regułe że nie wprowadzamy w panike dziewczyny które mają rodzic tylko je uspakajamy!

MILENA bardzo ładny tatuaż.

Kurcze musze szynszylom siostry posprzątac i nie wiem jak to zrobic bo nie mam gdzie ich przełożyc... eh...

Dzień jak co dzień:-) . Gorąco dziś , mi to niezbyt odpowiada , ale niech świeci słonko bo wam sprzyja , i mama nad morzem niech się poopala , a ja przy wiatraczku dam radę ;P Byłam z P. na zakupach a teraz leniu****ę :-D:-D
A wieczorkiem chyba P. pomęczę ;)

malenstwo
dzięki ; ** dzieło ciotki niedokończone :) Miałam iśc na poprawki, ale w ciazy wole nie :)
mirabelka dzieki ; ** , zapewne BB ;P
Kasia również dziękuje ; ** Opali Ci się chłop ;)

reklama
KASIEK nie straszę tylko mówię jak ja miałam, próbowałam rodzić naturalnie a, ze nie wyszło no cóż.
Chyba normalne, że jak ma się cc i znieczulenie od pasa w dół to nie można się dzieckiem zajmować bo jakim cudem dziewczyno.
Co do bólów kręgosłupa to ciąże ciążami ale mi po znieczuleniu siadł kręgosłup, bo w ciąży nie miałam bóli, przynajmniej w pierwszej.
Ale w większość kobiet po sn na niedługo po porodzie normalnie mogą się podnieść i zająć maleństwem, a po cc to jest nie realne.

Do góry