reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorotar mi też umknęło przepraszam:zawstydzona/y: Śliczne dzieciaczki:)

Milena no to super czekamy na foteczki nie martw się ja na początku spałam:)

Anetka a już się zastanawiałam gdzie Cię wywiało;P Zdrówka dla Zuzi!!!

Kamma
ja nabiłam ze 20kg:p

No WRÓCIŁ koło 18 najpierw się poryczałam i powiedziałam że go nienawidzę zjadł i siedziałm wtulona w niego chyba z godznę dopiero teraz poszedł się wykąpać:p Telefon mu padł a po drodze samochód się zepsuł;/W ramach przeprosin Domi przywiózł KInderki a mi perfumy Playboy

reklama
lolkak moja ogląda bajki tylko z mini mini :-) teletubisie też mnie przerażają na samą myśl :-p hehe
Milena to bardzo nie fajnie:-(
pytałam czy to pewne bo myslałam że po prostu nie może zajść normalnie i tak sama uznała ze tylko in vitro jest dla niej (wiele kobiet tak ma mimo ze mogą zajść w ciążę ale szybko się poddają ..)
mam nadzieje że in vitro się uda i bedzie miała dzidziusia :-)

kasiek maja pokoje na wprost siebie :-) i oddzieliłam je specjalnie bramką (znaczy one do siebie wchodzić beda mogły ale bramka oddziela ich pokoje od całej reszty- schody, 2 łazienki , nasza sypialnia i pokój hmmm gdzie stoją duperele , kartony itp :-p )

wampi bo powiem Ci szczerze że tak jest zawsze że facet chce syna a mimo to bawdziej ejst za córeczką :-)
wiem bo mój brat ma tak samo.. chciał syna i się cieszyła ale jak już mu się córka urodziłą to jest nietylkalna księżniczka i wogóle :-p hehe
oczywiście za synem też jest bo to logiczne ale za nia bardziej :-)

dorotar super sesja:-)

Ewi a czemu możesz przytyć max 13 kg?? ja tego nie rozumiem żeby w ciąży trzymać dietę:/
moja bratowa w 1 ciąży przytyła 20 kg a w drugiej 25... tak ... dokładnie tyle ... przy starcie wazyła 54 i po porodzie bez problemu wróciła do swojej wago w kilka msc..:-) nawet nie pamietam eby chodziła z wałem na brzuchu :-) ani razu
ja w 1 ciązy przytyłam 7 kg a w drugiej 9 :-) i po każdym porodzie wazyłam 2 kg mniej niż na pierwszym ważeniu :-p hehe

kama zdołuję Cię.. u nas tak ciepło ze dziś wymyłam całe okna na parterze i wyszoreowałam kojec, spacerówkę , fotelik po Emmie i zrobiłam 2 prania..
dziewczyny siedziały na dywanie na trawie w sweterkach :-) i wszystko zdążyło wyschnąć do wieczora :-p hihih
jesli ma byc lepiej z kasą jak tak będzie J proacował to chyba dacie radę co?? tym bardziej ze miesiąc np będzie w domu :-)

anetka zdrówka dla Zuzi :*

a ja za kilka dni nie będe miała neta... krótko bo mamy tam linie , tylko będa musieli nam przenieść adres na nową linię.. moze z 4 dni...
ale to i tak dużo :-p
a nadrabiania będę miała co nie miara..
ale wolę teraz bo i tak w sumie całymi dniami nie siedze tutaj więc niepotrzebnie się kasa nabija a ja nie korzystam a późńiej będę znów w nowym domu czek\ac na neta a tak teraz nawet tego nie odczuję.. i jutro bedę już dzwonić i łatwić :-)

Hej Laski. My dziś byliśmy w odwiedzinach u Chrześniaczki a tak to odpoczynek przed tygodniem pracy. Smutno mi bo z Bisiem od paru dni kiepsko:-( Czyli z naszym psem jakbyś ktoś nie pamiętał. Od 4 dni nie chce jeść, ani pić, trzeba mu na siłę wciskać wszystko a i tak spełza to na niczym:-( Leży tylko, chudnie z braku jedzenia, same kości:-:)-( W dodatku gorączkę miał wczoraj wieczorem, prawie 40st., i dziś wieczorem to samo:-( Jest na zastrzykach. Żeby on chociaż kurcze jeść chciał a tylko wypluwa:-( Martwimy się bardzo o niego.. Tata Bisia miał raka jelita, nie wiem czy to co teraz się z Bisiem dzieje to ma coś z tym wspólnego.. Oby nie, oby to zwykła jelitówka. Tata mnie dobił mówiąc, że chyba jednak odejdzie.. 2 maja skończy 7 lat i mam nadzieję, że dożyje, i dożyje jeszcze wielu kolejnych lat.. Przykro patrzeć na niego.. Nawet nie reaguje jak się tulę do niego a taki z niego Pieszczoch zawsze.. I szogunem był, teraz tylko leży:-( Trzymajcie kciuki by się zdrówko Bisia polepszyło bo nie wyobrażam sobie inaczej:no:

Lolkak
Chrześniaczka Maja ma się dobrze, w marcu skończy 1.5 roku, ale to taki szogun jakich mało. Jakby jakieś adhd miała, ani na trochę w miejscu nie usiedzi i tylko łobuzuje i myśli co dalej spsocić:-p Tak, dalej pracuję jako niania:-)
Anetka zdrówka dla Was;* To zabalowałaś:-)
Kasiek dobrze, że już mąż na miejscu. Korzystajcie:-)
Anula to fajnie, że dodatkowa kaska wpadnie i gratki dla Małego:-) Moja też w jego wieku zaczynała stać w łóżeczku:-)
ViKamcia ooo fajnie, że macie już taką wiosnę:-) No ja myślę, że u nas za miesiąc też będzie tak ładnie:-)

Hejka

EWI własnie czemu masz jakas tam wage tylko do przytycia?
Ja w kazdej ciazy tylam 10-11kg ;P w trzeciej własnie migiem mi waga spadła do wagisprzed wszystkich ciąż,i teraz tez do tego dąże,proszki przestaje brac narazie i tyle ;]zobaczymy :tak:
Vegas zdrówka Bisiowi zycze...fajne macie te pieski :-(
Kamcia to odezwij sie po przeprowadzce i zapodaj fotki ;-) zazdroszcze pogody ale u nas ponoc tez juz ma byc cieplutko od marca! nawet 9-10stopni :tak: nie moge sie doczekac :-D

Weekend sredni, wczoraj miałam dołaale cóż... zdarza sie... ;/ nie bede tutaj smecicbo to nie na główny. ;]
A dzis kolejny dzien... powoli bioresie za ogarniecie chlopaków i domu... ;]

Helloł

Kamcia wcale nie dołujesz ;-) u Nas też już temperatura ma wskoczyć na 12 st. Mam nadzieję że szybko wrócisz do Nas.

Vegas :-( biedulek... a co powiedział weterynarz?

Dziewczyny na prawdę nie słyszałyscie o siatkach ile kobieta powinna przytyć w ciąży? W ciąży czytałam M jak Mama i praktycznie w każdym numerze było napisane ile najzdrowiej byłoby przytyć. Obliczasz swoje BMI i sprawdzasz. Ja miałam lekką nadwagę i właśnie tak jak Ewi mogłam przytyć max 13 kg.

Ostatnia edycja:
Witam

U nas po weekendzie , zleciało szybko i miło

Zuzia od ponad tygodnia wstaje o 6 , ale bez pobudek i nie wiem co lepsze;-):-D

Anetka
zdrówka dla Zuzi i Ciebie:)

Vegas bede trzymałą kciuki za Twojego pieska aby ozdrowiał

Milenaaa witaj:)

Vikamcia u nas tez juz wiosna ma przyjść:)

A tutaj ja w nowej fryzurce i Zuzia na prologu w Ergo Arenie:
DSC_0368.jpg

chyba mam duuużo do nadrobienia

cześć i czołem kluski pod stołem

witam się z pracy, melduję że żyję ....

Witam;)
Dzis mam wizyte u okulisty bo po ciazy osleplam. Sasiadka rejestrowala mnie osttaniego stycznia a na dzis mam wizyte;-)
Kama, szczerze ja nie slyszlalam ale stratowalam z 55 i lekarz nic nie mowil ze przytylam 18 kg. Trzymam &&&&& za prace J. My myslelismy zeby Ł na wakcje wyjechal zagranice ale na to trzeba wylozyc kase a u nas krucho wiec pewnie w wakacje bedzie pracowal z moim bratem po Warszawa.A i kupuje ta spacerowka ktora mi polecilas;-)
Kasiek dobrze ze nic sie nie stalo ale fakt facet nie pomylsli ze moglby od kogos zadzownic...
Vegas wlasnie a co powiedzial weterynarz?Ł rodzice maja pekinczyka i co chwila ma takie akcje ostatnio bral kroplowki a jesc moze tylko gotowany droba a i tak ciagle cos mu jest...
Malwina slicznie wygladacie;-)a Zuzia jaka duza;-)Co do wstawania znam ten bol maoj wstaje 5.50, najpozniej 6.10 w tym2 pobudki na jedzenie ale od razu zasypia
Kamcia zazdroszcze ciepla ale i u nas ma byc;-)czekamy na powrot
Wkurzona jestem bo Ł mama mi truje zebym oduczala malego jesc w nocy bo nicy za duzo wazy(9330)a wg mnie jest za maly, ja mowie soje a ona swoje i tylko powtarza ze bedzie pozniej gruby...szlag mnie trafia, moze chce dobrze ale ja wiem co robie

Ostatnia edycja:
reklama
MALWINA ładna fryzurka a Twoja Zuzia jaka słodka.

KAMAA tak masz rację jest normą, że kobiety w ciąży powinny przytyć do 14 kg czy jakoś tak. Ja w obu ciążach po 11 kg przytyłam.

Oj tak dziewczyny wczoraj pogodę na 16 dni oglądałam i ma się robić wiosna na szczęście, podobno.

Dziś znowu do lekarza, dzwoniłam już niby pediatra ma być od 13 i jedziemy, trzymajcie kciuki by to nie było nic poważnego i by obyło się bez szpitala bo moja Melcia znowu się zapłacze w domu beze mnie a też chora jest. Już nie mam siły, nich ta cholerna zima się kończy i niech choroby nas opuszczą, tym bardziej że ja też chora ach szkoda gadać. Nie dzieci zdrowieją bo 11 marca chrzest, najgorsze, że u mnie w kościele zimno jak cholera i żeby po chrzcinach bąbel znowu czegoś nie złapał.

Do góry