reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kasiek88kasiek Bo oni tacy są ..Nie martw się takk . :)

wampi To teraz namieszałaś mi do końca ;/ Już nic nie wiem co do papierków ; // Ale przecież ktoś musiał być prawnym opiekunem a ty nie mogłaś ( bynajmniej z tego co jest u mnie )

reklama
KILKA FOTEK

page.jpgMoja Trzpiotka
rwerew.jpgMamusia z synusiem
DSC00340.jpgSzczęśliwa mamuśka
trt.jpgMinka moja ukochana

KASSIEK współczuję i znam tę niepewność jak facet się nie odzywa a gdzieś wyjechał. Mam nadzieję, że okaże się że to tylko rozładowana komórka i złe warunki na drogach.

A co do mojej sytuacji to z małym we wtorek u lekarza byłam bo kataru dostał i czasem zakasłał ale to czasem i przyjeła nas lekarka od dorosłych bo pediatry cały tydzień nie było i wyszły zmiany w oskrzelach i antybiotyk dostaliśmy a od wczoraj mały coraz więcej kaszle. Jutro znowu do lekarza, mam nadzieję że nasza pediatra już będzie.

Ostatnia edycja:
Helloł

Nadrobiłam prawie 15 stron :szok:

Milena Witam serdecznie :-)

Kasiek a może korki? często tiry nie dają rady podjechać pod górkę i zrobią się mega zatory... mam nadzieję że jednak C wróci szybko.
I gratuluję suchej nocki :-) u Nas już 6 nocy bez pamka z tego dwie całkowicie przespane, dzisiaj budziła się raz na siku :tak:

Wampi u Nas też Julka jest tatusiowa, zawsze to J był na pierwszym planie ale już się z tym pogodziłam... J chyba chciałby drugiego synka, a ja jeśli już to dziewczynkę ;-)

Kasia jeśli nasze plany wypalą to z J nie będziemy się widzieć 4-6 miesięcy w roku... trudno mi się przyzwyczaić do tej perspektywy ale trudno gra jest warta świeczki :tak:

Kamcia z naklejkami nie pomogę bo do Julki pokoju kupiłam w empiku a do nowego pokoiku mam już wybraną fototapetę.
Ja również uważam że komputer w tym wieku to gruuba przesada... a później rodzice płaczą że dzieciaki całymi dniami ślęczą przed monitorem i nawet w chowanego grać nie potrafią :sorry2: po moim trupie ;-) chcę wychować Julkę tak jak ja byłam wychowywana, przecież jest tyle fajnych zabaw... A co do bajek to moje dziecko ogląda tylko dobranockę która trwa 10 minut ;-)

Co tu jeszcze a apropos wychodzenia, to uważam że każdemu od życia się coś należy, i na prawdę spędzam z JUlką tyle czasu że jeden wieczór mnie "ochłodzi" naszych kontaktów, a z resztą staramy się wychodzić jak już spi lub leży w łóżku.
Wczoraj jak wychodziliśmy to już się usypiała i raczej traumy z tego powodu nie przeżyła.

Właśnie wsadziłam Julce palec w paszczę i lewa dolna 5tka całkowicie wylazła a prawa już praktycznie się przebiła :-)

Uciekam suszyć włosy i idziemy na dłuuugi spacer na termometrze +3 wiec do wiosny coraz bliżej.

Miłej Niedzieli Dziewuchy.

Hej.
KASIA Zdrówka.
KASIEK Oj ta droga taka niepewna, non stóp sypie więc pewnie w korkach stoi. No ale mógłby choć zadzwonić z kads indziej. A on sam w tej drodze?
MILENKA No ja wiem. Ale te in vitro mam nadzieję że jak się zdecyduje na nie to da szybko efekty. :-) a jak tam u Ciebie z dolegliwościami ciążowymi? A tak w ogóle to skąd jesteś?

co do komputera. Ja pozwalam dzieciom pograć ale maks 15-20 minut każde. Ale to takie gry edukacyjnie, z mini-mini disney itp. Justynka jeszcze czasami w nagrodę za ćwiczenia ma 10 min na ubieranki barbie.
Wszystko jest dla dzieci, tylko ważne żeby dziecko wiedziało że są pewne granice i tych granic rodzic musi pilnować. Na bajki na cały dzień mają dwie godziny.

a ja jakoś tak czuje się ble. Na myśl o jedzeniu trochę mi nie dobrze.
wzdęcie mi przeszło i dzisiaj uważam na to co jem i ile jem.
Muszę jutro się dopytać giną o pewne sprawy związane z dieta i aktywnością, bo mówił że norma na przytycie dla mnie to maks 10-13 kg. Tak więc jak coś dozwolone to będę ćwiczyć.

EWI44 To wszystko wyjdzie kiedyś jak zdecyduję się na in vitro .
Ja jestem z okolic Krakowa :) U mnie ogólnie Ok , źle czuję się tylko wieczorami i to nie codziennie ( jestem słaba itd ) . Miałam tak że robiło mi się niedobrze na myśl o jedzeniu , ale teraz to ustąpiło , tylko czasem nie mam ochoty na kolacje , przez to ze źle się czuje . A w dzień nawet nie odczuwam ciąży .. Przez ostatnie 3 dni z dobrą znajomą chodzimy na długie spacery ( choć tylko dlatego że zrobiło się cieplej , i ciąża to nie choroba tzreba sie ruszyć )

Hej;)Mam chwile bo maly spi;-)moj kluseczeczek zaczyna stawac w lozeczku;-)

Milena witaj;)bardzo fajne masz podejscie i bywaja mlodsze matki moj brat ma 15 lat i jego kolezanka z klasy jest w ciazy. Ja w prawdzie mialam prawie 22 gdy zaszlam a tez bylo gadanie, nie przejmuj sie;-)co do opieki to chyba ktos dorosly musi wziasc na siebie jesli dziewczyna nie ma 18 lat
Kasiek mam nadzieje ze C juz wrocil
Ewi, a czemu mozesz tylko tyle przytyc? ja zaczynalam z waga 55 a skonczylam majac 73:cool2:
Dorota ja nie pomoge, nie mam pojecia
Uciekam bo zostalo mi do napisania bibliografie i plan do 2 matur ale nie ma co marudzic jakas kasa za to wpadla;-)

Kamma strasznie Ci współczuję przerabiałam 2 razy związek na odległość i nie jest fajnie... Oczywiście nie ma co porównywać bo to nie byli moi mężowie ale na coś takiego z C w ostateczności się zdecydujemy jakby na prawdę było kiepsko i pewnie w niedługim czasie bym dołączyła...

Ewi teraz to nie ma przeproś w ciąży jesteś a potwierdzenie masz w swoim samopoczuciu:p Ale mam nadzieje że Ci szybko minie ja też jutro idę na USG ale u mnie pusto:)

Milena dobrze że spacerujesz i w ogóle:) A może swoją fotkę nam pokażesz miło wiedzieć z kim się rozmawia:)

Anula pracuj pracuj:)

Oczywiście Go nie ma napi... mu normalnie jak wróci wie że tak reaguje ale ładowarki nie łaska wziąć po za tym nie wiem z kim on teraz jest bo ten kolega teścia miała się przesiadać i jechać ładować tira znowu na Niemcy.
Domi śpi i ja chyba się prześpię jak to w niedziele dzień lenia...

Kasiek mam nadzieje że aż tak źle nie będzie ;-) co 2 miesiące ma przyjeżdżać na miesiąc i tak 2 lub 3 razy, ale pracując tam 4 miesiące będzie miał 3x większą kasę niż tutaj zarobi przez cały roku ;-)

Ludzie co za pogoda temperatura na + a snieg sypie :cool:

reklama
Do góry