reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamma nie przejmuj się Dominika też idzie do przedszkola i jesteśmy na tym samym etapie więc mamy 9 miesięcy:) Znajomych jest równo rok starsza i o tej porze ładnie im robiła siku i kupkę na wiosnę coś jej się odwidziało i pamiętam jeszcze tydzień przed wrześniem nie mogli sobie poradzić z nią jak poszła do przedszkola znowu ok w domu nie powiem zdarzy jej się jak się zapomni ale mówią że bardzo rzadko:)

reklama
VEGAS- chciałabym :tak: ale jeśli się nie uda mi do września nic znaleźć to i tak ją poślemy chciałabym żeby miała stały kontakt z rówieśnikami. _____________________ KASIEK- dzięki kobieto bardzo mnie pocieszyłaś :-) będziemy razem "walczyć" ;-)

Vegas ja się nie przejmuję w końcu się nauczy nie powiem wkurza mnie kupa w majtach ale co zrobię:) Urok bycia mamą może na starość nie pogardzi starą matką i szklankę wody poda albo wiadomo jak tam ze mną będzie:)

Kamma damy radę:)

kamcia Ja dzisiaj siedzę i jem, tylko nie przed tv, a przed bb;-) Już połowę 0,5kg paczki paluszków ptysiowych zjadłam. Teraz chce mi się pić:-p
Emilka płacze, jak ja kładę na drzemkę. Ciężko mi tego słuchać, ale jak jej nie położę, to jest jeszcze gorzej. Już po 14-15 Emilka jest nerwowa, a od 17 nie do wytrzymania- marudna i zła...
anetko Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!
gosdia Ładna ta twoja sukienka:tak: Zosia z balonami- urocze zdjęcie:tak:

kamaaa.. no tak natalunia niedługo rodzi :-) ja się juz nie mogę doczekać jej porodu :-) hehe
nom te orony .. takie to inne niż u nas :-p tylko ja się zastanawiam , jak ksiądz prawi po tym białoruskim czy jakimś tam jezyku to wy go rozumiecie?? :-)
kama a moze kup jej te pampersy majtkowe.. do sikania będzie ściągać a póki co kupę będzie robiła w takie "majtki" :-)
wiesz ja myslałam ze Julka jest juz w wieku Vikuli.. a ona jeszcze nie ma 2 latek :-) to jeszcze ma czas na robienie kupencji na tron :-p
Vika miała 1,5 jak już mi wołała na nocnik , ale jeszcze ją trzymałam w pampersie tak do sierpnia bo się bałam ze zaliczy wpadkę ale nie zaliczyła no i na noc ...
wogóle lubiła nocnik bo dużo wcześniej to sikała przed kąpielą nocną tylko.. to miała wtedy ile rok i 2 miesiące bo to zeszłej zimy było ..
zawsze przed kąpielą biegała goła i zanim ją dawałam kąpać to razem siadałyśmy- ja w ciąży musiałam zanim ja wykąpałam się wysiusiać a ona brała przkład ze mnie i też sikała :-)

kasiek szczerze ci powiem ze najchętinej to bym nie wracała wcale , znaczy tu też nie chcę zostać na stałe bo mi się klimat nie podoba :-p w innym państwie owszem :-) w jakimś cieplejszym :-p ale to plany odległe..
a do pl kiedy... chciałabym wrócić albo zanim zacznie się szkoła w polsce żeby mogły normalnie od 1 klasy iść , albo dopiero po podstawówce...
ale kiedy tak naprawdę zjedziemy to nie wiem,... jak nie bedzie pracy czy z innych przyczyn to mozemy się nawet w tym roku spakować i wrócić ;-)

pizza dobra była ale się skończyła ;-(

KAMCIA-szczerze? to za cholerę nie rozumiem co Baciuszka (ksiądz) prawi :-D ale chyba można ustalić żeby ślub był w języku polskim, w cerkwi na osiedlu na którym kiedyś mieszałam co niedzielę o 9 była msza w języku polskim :tak: A co do pieluchomajteczek to od dawna ich używamy, dla Julki nie ma róznicy to dla niej pampers i pięknie w niego leje ;-) jak sobie przypomni o nocniku to każe sobie zdjąć ale co z tego jak siku już kilka razy było, dlatego w domu biega w majteczkach normalnych wtedy się pięknie pilnuje.______________________ Ludzie 0:30 spitalam spać, ogladam fajny dokument na TVP1 o historii małżeństwa z ZD, bardzo mnie cieszy że to nie jest już takie "tabu" że coraz głośniej o takich trudnych miłościach :tak:

Witam nasze forumowisko. Ostatnio stwierdziłam ze jestem w ciąży po raz drugi i dzidzia będzie młodsza od Zuzi równe 2 latka. Druga ciąża mnie przeraża tym bardziej że jest nie planowana i w dodatku się zabezpieczaliśmy. Ale potwierdzona przez lekarza nie jest oj:/

reklama
Hejka

misia witaj.

No ja powoli musze szykować Mikusia i siebie;P kolo 9:30 tata ma byc i jedziemy do ośrodka na szczepienie, a na dworze wieje :szok: niby 7 stopni ale brrr... ;/
Trzymajcie kciuki by szczepienie przeszlo dobrze;P ciekawe ile mój klocej już wazyy :confused::-D

Do góry