reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Herbata nie no jest dobrze od ponad miesiaca jestesmi bez pampersowi, najlepiej sobie radzi na wyjazdach, a w domu wpadki sie zdarzają, ale jestem zadowolona:)

herbata
moze jakis skok rozwojowy ma?
KasiaF Wiem cos o bałaganie w słuzbie zdrowia, współczuje

reklama
umi to super ze Kacper juz nie sika do pieluch.

moze i ma, juz sie gubie w tych skokach. zabawek jeszcze sama nie trzyma. tzn trzyma ale nieswiadomie :sorry:

SNOPY- u mnie przyprawy to też podstawa, uwielbiam curry tylko rzadko używam bo J nie lubi ______________________________________ UMI- moja też od września do przedszkola szoruje, mam nadzieje że do tego czasu uporamy się na dobre z pampersami. _______________________________ HEBRATA- unormuje się, u Nas dopiero ok 6mca mała zalapała w miarę stałe pory spania.___________________________ A co do zerówki to ja tak czy siak swoją puszczę w 6 lat ona styczniowa to i tak cały rok do przodu, no chyba że nie będzie gotowa to nic na siłę ale myślę ze w przedszkolu dobrze ją przygotują :tak:

no kama moja już wołała kupę więc miałam łatwo . bo jak jej zaczynało lecieć to krzyczała kupa.. więc miałam łatwo , do tego nosiłam nocnik tam gdzie jesteśmy zebym nie musiała po całym domu latac z ta kupa ;-)
a może ją łapiesz w popłochu i ona się boi bo nie wie co sie dzieje... wiesz jak sie szybko złapie dziecko to ono jest w szoku.. może troszkę wolniej , i z tym nocnikiem blisko was.. albjakieś zabawy na nocniczku że ją posadzisz i w łapki sie pobawicie.. szczerze nie mam więcej pomysłów..:/
a co do Białego to wąłsńie ta koleżanka z forum o której pisąłam wcześniej jest z Białego i też jest prawosławna... pewnie ją znasz jak na regionalnym siedzisz .. to Natalunia :-) też imała ślub w cerkwii i mówiła że bardzo było pięknie i że lepiej jak w kościele.. :tak:

hehe kasiek a powiem Ci ze pizza wyszła pyszna , i szybko się zrobiła... a ciasto cieniutkie ale nie przeźroczyste ;-).. wręcz idealne... :-p no już jej prawie nie ma... został jeden kawałek.. więc moze być dla Ciebie :-p

to dobrze ze to prawo wejdzie zanim moja mała pójdzie do szkoły bo nie chciałabym żeby była rocznikiem testowym :tak:
chociaż i tak ona już za rok idzie tutaj w Irlandii , ale w polsce.. jak już wrócimy.. to wiadomo ;-)

wampi to widze że u Ciebie z usypianiem było jak u mnie z Viką .. też po pół roku miała 1 drzemkę , a po roku były wrzaski ze sobie darowałam.. i normalnie wytrzymuje cały dzień do 21 :tak:

kama mój majowy a mam podobne zdanie do Twojego:) z reszta w innych krajach dzieci w wieku 6 lat chodza do szkoły i u nich to norma
herbata nie martw sie ja nigdy nie zwracałam uwagi na skoki dowiadywałam sie ze to mógł byc on jakis misiac po fakcie:-D

KAMCIA- wiem która :-) za niedługo rodzi, ona pewnie mnie nie kojarzy bo na regionalnym puchy straszne, a co do ślubu w cerkwi to fakt jest piękny, starsi trzymają korony nad młodymyi, stoisz na białym obrusie ustrojonym iglakami i kwiatami cudnie :tak: Właśnie z tą kupką staram się w miarę pomału, nocnik stoi w salonie na trasie przelotowej ;-) może to tylko chwilowe? mam nadzieję.... dziękuje za rady:*__________________________ UMI- no właśnie tym się kieruje że w innych krajach od 6rż idą do szkoły, i jeśli dalej ma być akie poplątanie i pomieszane roczniki w klasach to wolę żeby Julka była najstarsza niż najmłodsza w klasie :tak:

Liza co do Daniela będziesz miała wybór jeśli rzeczywiście tak będzie jak mówią... Więc zobaczysz jak będzie on chętny:)

Herbata ja pamiętam piłam Karmi bleeeeeeee

Wampi ojoj łobuziaki;:p moja ostatnio miała podłużnego siniaka bo rypnęła w grzejnik i przez cały policzek taki pasek;/

KasiaF j
a w sumie też się tym jeszcze nie przejmuję bo zanim Domka pójdzie może się zmienić a wrzuciłam to tak bo była dyskusja i są dziewczyny które to bardziej interesuje. Ale przynajmniej weekend będziesz miałą wolny:)

Umi haha dobry Kacper przynajmniej tyle w nocnik zrobił buahah

Kamma
u Was przyjmują tak z początku roku do przedszkola bo w sumie rocznikowo to Twoja dwulatek będzie:) U nas nie za bardzo chcą;/

Kamcia w sumie nie wiadomo jak będzie;/ A to kiedy zamierzacie do PL wracać??

Hej.

Herbata piwko? A to Ty już nie karmiąca z cyca?:-p Aleś mi smaka na piwko zrobiła:-p
ViKamcia a idź, Ty mi na pizzę za to smaka zrobiłaś:-p
Kaamaa niestety nie pomogę bo moja jak tylko zaczęła nocnikowanie to prawie wcale wpadek nie miała:no: Jestem zdania, że sama musi się przekonać do nocnika bo dla Martysi jeszcze w czasie lata to był wróg nr 1 a w listopadzie go polubiła i prawie od razu zaczaiła o co loto.
Anetko wszystkiego najlepszego, zdrówka, radości i pociechy z córy i męża:-)
Gosdia super Malutka wygląda w kicku:-) A Ty jaka ładniutka, nono. I taki zadarty nosek masz hehe.

Moja ma drzemkę raz w ciągu dnia ok 13. I potem się usypia przed 21. I widać, że potrzebuje drzemki za dnia bo bez problemu migiem usypia:tak: Zresztą ona się budzi na ogół ok 7 rano, więc do tej 13 się zmęczy.

KASIEK- przyjmą, Julka będzie miała 2 lata i 8miesięcy, warunek to odpampersowanie, i w miarę dobra komunikacja dziecka. W NAszym przedszkolu jest dziewczynka ze stycznia 2009 i bardzo dobrze sobie radzi :-)__________________ VEGAS- Julki nikt nie zmuszał do nocnika ;-) sama sobie majtki zdejmuje, siada i robi ja tylko wylewam, no ale właśnie z tą kupka problem... wcześniej pięknie robiła sama, no nic przeczekamy później będziemy myśleć.

reklama
Kaamaa ja nie twierdzę, że Jula była zmuszana;-) Sama po prostu chyba musi jakoś dojrzeć do tego, że kupka właśnie ma lądować w nocniku a nie w majteczkach;-):tak: A to Ty zamierzasz do pracy iść, że posyłasz Julę od września do przedszkola, tak?

Do góry