reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Herbata nie no jest dobrze od ponad miesiaca jestesmi bez pampersowi, najlepiej sobie radzi na wyjazdach, a w domu wpadki sie zdarzają, ale jestem zadowolona:)

herbata
moze jakis skok rozwojowy ma?
KasiaF Wiem cos o bałaganie w słuzbie zdrowia, współczuje

reklama
umi to super ze Kacper juz nie sika do pieluch.

moze i ma, juz sie gubie w tych skokach. zabawek jeszcze sama nie trzyma. tzn trzyma ale nieswiadomie :sorry:

SNOPY- u mnie przyprawy to też podstawa, uwielbiam curry tylko rzadko używam bo J nie lubi ______________________________________ UMI- moja też od września do przedszkola szoruje, mam nadzieje że do tego czasu uporamy się na dobre z pampersami. _______________________________ HEBRATA- unormuje się, u Nas dopiero ok 6mca mała zalapała w miarę stałe pory spania.___________________________ A co do zerówki to ja tak czy siak swoją puszczę w 6 lat ona styczniowa to i tak cały rok do przodu, no chyba że nie będzie gotowa to nic na siłę ale myślę ze w przedszkolu dobrze ją przygotują :tak:

no kama moja już wołała kupę więc miałam łatwo . bo jak jej zaczynało lecieć to krzyczała kupa.. więc miałam łatwo , do tego nosiłam nocnik tam gdzie jesteśmy zebym nie musiała po całym domu latac z ta kupa ;-)
a może ją łapiesz w popłochu i ona się boi bo nie wie co sie dzieje... wiesz jak sie szybko złapie dziecko to ono jest w szoku.. może troszkę wolniej , i z tym nocnikiem blisko was.. albjakieś zabawy na nocniczku że ją posadzisz i w łapki sie pobawicie.. szczerze nie mam więcej pomysłów..:/
a co do Białego to wąłsńie ta koleżanka z forum o której pisąłam wcześniej jest z Białego i też jest prawosławna... pewnie ją znasz jak na regionalnym siedzisz .. to Natalunia :-) też imała ślub w cerkwii i mówiła że bardzo było pięknie i że lepiej jak w kościele.. :tak:

hehe kasiek a powiem Ci ze pizza wyszła pyszna , i szybko się zrobiła... a ciasto cieniutkie ale nie przeźroczyste ;-).. wręcz idealne... :-p no już jej prawie nie ma... został jeden kawałek.. więc moze być dla Ciebie :-p

to dobrze ze to prawo wejdzie zanim moja mała pójdzie do szkoły bo nie chciałabym żeby była rocznikiem testowym :tak:
chociaż i tak ona już za rok idzie tutaj w Irlandii , ale w polsce.. jak już wrócimy.. to wiadomo ;-)

wampi to widze że u Ciebie z usypianiem było jak u mnie z Viką .. też po pół roku miała 1 drzemkę , a po roku były wrzaski ze sobie darowałam.. i normalnie wytrzymuje cały dzień do 21 :tak:

kama mój majowy a mam podobne zdanie do Twojego:) z reszta w innych krajach dzieci w wieku 6 lat chodza do szkoły i u nich to norma
herbata nie martw sie ja nigdy nie zwracałam uwagi na skoki dowiadywałam sie ze to mógł byc on jakis misiac po fakcie:-D

KAMCIA- wiem która :-) za niedługo rodzi, ona pewnie mnie nie kojarzy bo na regionalnym puchy straszne, a co do ślubu w cerkwi to fakt jest piękny, starsi trzymają korony nad młodymyi, stoisz na białym obrusie ustrojonym iglakami i kwiatami cudnie :tak: Właśnie z tą kupką staram się w miarę pomału, nocnik stoi w salonie na trasie przelotowej ;-) może to tylko chwilowe? mam nadzieję.... dziękuje za rady:*__________________________ UMI- no właśnie tym się kieruje że w innych krajach od 6rż idą do szkoły, i jeśli dalej ma być akie poplątanie i pomieszane roczniki w klasach to wolę żeby Julka była najstarsza niż najmłodsza w klasie :tak:

Liza co do Daniela będziesz miała wybór jeśli rzeczywiście tak będzie jak mówią... Więc zobaczysz jak będzie on chętny:)

Herbata ja pamiętam piłam Karmi bleeeeeeee

Wampi ojoj łobuziaki;:p moja ostatnio miała podłużnego siniaka bo rypnęła w grzejnik i przez cały policzek taki pasek;/

KasiaF j
a w sumie też się tym jeszcze nie przejmuję bo zanim Domka pójdzie może się zmienić a wrzuciłam to tak bo była dyskusja i są dziewczyny które to bardziej interesuje. Ale przynajmniej weekend będziesz miałą wolny:)

Umi haha dobry Kacper przynajmniej tyle w nocnik zrobił buahah

Kamma
u Was przyjmują tak z początku roku do przedszkola bo w sumie rocznikowo to Twoja dwulatek będzie:) U nas nie za bardzo chcą;/

Kamcia w sumie nie wiadomo jak będzie;/ A to kiedy zamierzacie do PL wracać??

Hej.

Herbata piwko? A to Ty już nie karmiąca z cyca?:-p Aleś mi smaka na piwko zrobiła:-p
ViKamcia a idź, Ty mi na pizzę za to smaka zrobiłaś:-p
Kaamaa niestety nie pomogę bo moja jak tylko zaczęła nocnikowanie to prawie wcale wpadek nie miała:no: Jestem zdania, że sama musi się przekonać do nocnika bo dla Martysi jeszcze w czasie lata to był wróg nr 1 a w listopadzie go polubiła i prawie od razu zaczaiła o co loto.
Anetko wszystkiego najlepszego, zdrówka, radości i pociechy z córy i męża:-)
Gosdia super Malutka wygląda w kicku:-) A Ty jaka ładniutka, nono. I taki zadarty nosek masz hehe.

Moja ma drzemkę raz w ciągu dnia ok 13. I potem się usypia przed 21. I widać, że potrzebuje drzemki za dnia bo bez problemu migiem usypia:tak: Zresztą ona się budzi na ogół ok 7 rano, więc do tej 13 się zmęczy.

KASIEK- przyjmą, Julka będzie miała 2 lata i 8miesięcy, warunek to odpampersowanie, i w miarę dobra komunikacja dziecka. W NAszym przedszkolu jest dziewczynka ze stycznia 2009 i bardzo dobrze sobie radzi :-)__________________ VEGAS- Julki nikt nie zmuszał do nocnika ;-) sama sobie majtki zdejmuje, siada i robi ja tylko wylewam, no ale właśnie z tą kupka problem... wcześniej pięknie robiła sama, no nic przeczekamy później będziemy myśleć.

reklama
Kaamaa ja nie twierdzę, że Jula była zmuszana;-) Sama po prostu chyba musi jakoś dojrzeć do tego, że kupka właśnie ma lądować w nocniku a nie w majteczkach;-):tak: A to Ty zamierzasz do pracy iść, że posyłasz Julę od września do przedszkola, tak?

Do góry