reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Młoda93- u mnie też siara dość wcześnie się pojawiła i czasem pociekło w biustonosz,ale napewno bym tego nie odciągała.Nosiłam poprostu wkładki. Bałabym się nawet "majstrować " przy sutkach-bo mogłoby to spowodować skurcze. Najlepiej zapytaj na następnej wizycie ginekologa i będziesz wiedziała. Tak jak dziewczyny nie spotkałam się z niczym takim.
A co do pampersów to kup paczke na próbe, nie rób dużych zapasów i jak maluszek będzie na świecie to się okaże. My stosowaliśmy babydream i u nas sprawdziły się super, tak samo biedronkowe- a orginalne pampersy po jakims czasie spowodowały uczulenie.

reklama
Witam sie

Mloda93 dołączam sie do wypowiedzi dziewczyn by sie nie powtarzac, choc cos mi tu sie wydaje ze to sciema ;P
Out jejku ale malusi bobas :-) Moj daniel miał 4220g jak sie urodził :-D Miki tez ponad 4070g ;-) jak mieli ze 2 mies dobijali do 6kg :tak: :-D Ja szczeie normalnymi szczepionkami.

Nocka srednia, dzis mam do dentysty ale niewiem jak pojade i sie wkurzam ehhhh, no zobaczymy....
Za oknem mgłaaaa.... Miki mi włąsnie zdjoł kapcie z nóg i sam załozył:dry: :happy: Hania w szkole :-)

out Moja siostra wzięła swoją małą na basen chyba po 3 m.ż. Ja szczepiłam 6 w 1. Po dwóch szczepieniach było trochę płaczu i krzyku wieczorem. Po trzecim było wszystko ok, na czwarte dopiero się wybieram i od miesiąca nie mogę na nie dojść:sorry2:
lolkak Przytyj trochę, to ci spodnie nie będą zjeżdżać z tyłka;-) Mi nie spadają. Za to zamki mi się rozpinają i guziki nie dopinają:-D Chciałabym powiedzieć, że mam się lepiej, ale kaszel dalej się utrzymuje;-) Obżarstwo i @ też:sorry2:
kasia Zaakceptowałaś "synową"?:-p:-D
liza "Hania w szkole" Jak to poważnie brzmi:-)

Spać, spać, spać, spać...

Nie dam rady Was dziewczyny wszystkie nadrobic,mam nadzieje,ze wybaczycie:blink:
Wczoraj caly dzien mialam zalatany, rano bylam w szkole,potem spacer i zakupy z malym bo piekna pogoda byla,potem mialam matme,potem kapiel,a na 20 na angielski i w domu bylam po 22:baffled: chcialam zajrzec do Was ale M gral to juz nie chcialam go zrzucac:sorry2:

Adas dzisiaj pol roku skonczy o 23.42:-):-)

Vegas hmm wolalabym drugiego syna z tego wzgledu,ze jesli bylaby to corka to balalbym sie,ze bedzie do mnie podobna... jestem osoba bardzo,bardzo zakompleksiona, i pamietam,ze cala ciaze balam sie,ze dziecko bedzie do mnie podobne,poniewaz uwazalam,ze jesli tak bedzie to bedzie brzydkie,Adas ma ze mnie dzieki Bogu tylko wlosy i ksztalt i wielkosc oczu poki co,tak to ma reszte z tatusia dlatego jest sliczny:tak:M sie strasznie wkurzal i wkurza o to na mnie... Poza tym ogolnie zawsze chcialam miec syna,bede miala z kim w pilke grac:-)
Brawo dla cory;-)

KasiaF87 rozbroilas mnie ta wymiana zdan:-D ,,ja jestem Kacper''
Kurde musze sobie zakupic spodnie,bo sa na mnie za duze=/ kupowalam w sierpniu jak juz wrocilam do swojej wagi bo myslalam,ze juz nie schudne i teraz nie mam:baffled::no:
Młoda93 nigdy o tym nie slyszlalam,raczej nie powinnas tego sciagac tylko po prostu nos wkladki i idz do gina:tak: co do pieluch to zalezy od dziecka,ja mialam Dada od poczatku i byly ok,tylko troche za duze dlatego przez jakis czas uzywalam pampersow,a potem jak malemu tylek urosl to wrocilam do Dady:tak: teraz uzywam glownie nowa wersje Dady bo sa fajne,a jak jest jakas promocja to Pampersy:tak:
outstanding normalnie nowy polityk nam tu sie ksztalci:-) o ile wiem to od 2 niby ale najlepiej miedzy 3-6 miesiacem,ja sie wybieram tylko musze wyczaic na ktorym basenie w CK jest odpowiednia temperatura i ogolnie woda:tak: nie wiem,o ktorym szczepieniu mowisz ale my bralismy hekse,to tez byla skojarzeniowa i placilam 3x190zl,maly po niej sie czul OK:tak:raz mial temperature tylko. lepiej brac te kilka w jednym bo sa raz na cale zycie i do tego nowe,a nie te co my mialysmy sprzed ilus lat.

Lece sprzatac i prasowac bo potem kolezanka ma wpasc:-D

Ostatnia edycja:
hej :)
Młoda 93 tak jak dziewczyny piszą to jest na pewno siara i nie powinnas tego odciągać:sorry2: piersi bolą niekiedy w ciąży bo rosną a omdlenia maja pewnie inny powód. W każdym bądź razie powinnas i wszystkim poinformować lekarza prowadzacego ciążę...
Co do pampersów to najlepiej "pampers".. przynajmniej na początek :)
Out a jakie ma problemy ze skórą Twoje maleństwo bo chyba nie doczytałam.... ja szczepie cały czas normalnymi szczepionkami...

Hejoooo co tam dziewczyny u Was?? Ostatnio Was zaniedbałam ale czasu nie miałam na nic... dziś mam dzeń wolny od trzeciego bąbelka to i jestem :)

Witam i ja z rana

U nas to wczoraj była mgła przez cały dzien , a dzisiaj juz lepiej ale słonka nie ma:(

Vegas fajnie ze Martynka tak duzo mówi...

Kama podziel sie piernikami, ja czasu nie mam . siedze w biurze od 8 do czasem 18 a pozniej tak zmeczona jestem ze zasypiam o 21

Burzowata to wszystkiego naj dla synka z okazji 6 miesiecy

My tez szczepilismy tymi normalnymi i zadnych problemów nie było a Zuzia nawet nie płakała

A ja gdybym mogła wybierac to drugą dziewczynkę bym chciała miec..he np. Zosię:)

witam dziewczyny. powoli wracam. Z S juz mozna powiedziec lepiej, ale rewlacji zadnych tez nie ma. mamy oboje czas do namyslu, zobaczymy co bedzie. mlody sie usamodzielnia, tzn. puszcza sie za obie raczki i che isc ale ze z jego rownowaga kiepsko to na pupe upada i cieszy sie niemilosiernie ;p
wybaczcie ze was nie nadrobie ale nie daje rady jeszcze wszystkiego ogarnac.

Helloł

Gosdia dokładnie juz na święta, bo dopiero po 6tyg robią się miękkie :tak:

Dziewczyny nie podzielę się na razie bo po 1 są twarde jak kamień, a po 2gie jeszcze nie polukrowane więc gorzkie ;-) proszę się przed świętami zgłosić :tak:

Out my szczepiliśmy 5w1 szczepionka Pentaxim koszt jednej ok 130zł Julka bardzo dobrze na Nie reagowała, jedynym objawem była senność ale podobno to nawet lepiej kiedy dziecko prześpi :tak: przy drugim dziecku na pewno tą samą będziemy szczepić.
A co do basenu to u mnie w mieście są zajęcia od 6m.ż musisz popytać u siebie.

Muszę iść ogarnąć wczorajszy burdel, ale chęci mi brakuje :-p na dworze szaro i buro, ja chcę słoneczko!

reklama
Kope lat ! :-p :-p :-) wybaczcie ale kompletny brak czasu mnie dorwał przez te wszystkie urodziny przeprowadzki itp :-p :-)

U nas powoli do przodu już jesteśmy na nowym mieszkanku zostało jeszcze parę rzeczy do zrobienia np nie ma drzwi :-D :-p ale jest spoko :-)

Nie nadrobię was póki co ;-) ale postaram się być w miarę na bierząco :-)

Pokażę wam Ninki torcik : P1070893.jpg

Póki co lecę :-)

Do góry