reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej.
My dzisiaj byliśmy na rynku.
no nic kupiłam w końcu sobie spodnie a la rurki czarne za 70 zł. rozmiar 42, a myślałam że w 44 się nie zmieszczę. matko jakie tam ceny. na stoisku z używką kupiłam sobie sweterek. i huk, nie mam co po lumpkach szukać nie wiadomo czego wystarczy we wtorek na rynek pójść a tam sporo tego jest.
do tego dla dzieci rajstopki takie grube po 14 zł za jedne. tzn ja niby kupiłam ale S płacił..
a tak poza tym to u nas straszna mgła jest.
Beacia Oby szybko u Was się unormowało.
Anula to trza brać się do roboty.:tak::-D.
Kamaa ajajaj sporo prezentów do kupienia masz. a łóżko super. ja moim dzieciom na święta to też coś użytkowego kupuję. u nas też ostatnio polowania na mysz mamy, przynajmniej jedno w tygodniu :-D tylko ze z kotem ja poluje bo S panicznie się myszy boi. aj też się takich stworzenie nie boję, jak byłam młodsza to lubiłam na polu myszy łapać, z bratem robiliśmy zamki z piasku dla myszy, łapaliśmy je i tam wpuszczaliśmy. chciałabym mieć taką myszkę domową w domu ale dla S każde zwierze czy myszka, czy szynszyl czy chomik i wiewiórka to jedno i to samo MYSZ.
Burzowata Śliczny ten Twój synalek.:tak:.
Mariolcia Dobrze że u Was wsio ok.
Gosdia Pokaż się w kolorku.
Konniczynka Ja nie wciąż ale znów. po diecie niskokalorycznej z racji usunięcia woreczka żółciowego przez trzy miesiące byłam na wątrobowej, teraz znów wracam do niskokalorycznej. zdrówka dla Ciebie.
Gosdia No to mała ci się zaczyna rozgadywać. jeszcze rok i będziecie rozmawiać normalnie.
KasiaF no jak się pije kawę na noc to nic dizwnego ze sen nie chwyta.
Kasiek My te ż mamy problem z grzybem, jedynie co pomaga to chlor(lub ace), najpierw przecierasz czystą ściereczką, potem na czystą gąbkę trochę tego chloru i wycierasz ścianę. zarówno szmatka jak i gąbka nadają się do spalenia żeby tego grzyba nie przenieść gdzieś indziej. tańszy sposób i w każdym bądź razie szybko daje radę wywietrzyć ten chlor. jedynym sposobem pozbycia się jest skucie tynku, zaimpregnowanie podłoża specjalnym środkiem grzybobójczym i położenie tynku od nowa w tym miejscu.

Hejka

Ale piszecie

Wszystkie dzieciaczki sa bardzo ładne:)

Vegas, EWi fajnie ze spodenki kupione

Kama fajne łózko , my kupimy nowe chyba na wiosnę

Dziewczyny czy podoba sie Wam taka kurtka???
vero-moda-jak-nowa-puchowa-rozmiar-38.jpg

malwina Mi się nie podoba.Nie lubię takich puchowych kurtek. Wolę bardziej dopasowane.
ewi Podziwiam za wytrwałość:tak: I są efekty:tak: Ja ciągle w pracy chodzę z rozpiętymi guzikami od spodni bo mi wszystkie są za ciasne :dry:

Hejka wieczornie:)

Ale dzis piekna pogoda byla! na dworku siedzielismy jak Hania wrócila i godzinke temu wrócilismy :)
Do tego dowiedziałam sie ze chrzestna Mikołaja a moja siostra cioteczna - jest w ciazy:-) i ma termin na czerwiec :-) hehe bardzo sie ciesze, udalo im sie za pierwszym razem :tak: :-)

Mariolcia mi tez sie nie pogoba taka kurtka :-)
Kasiek wspolczuje grzyba, u nas znikl po zmianie okien na plastikowo i dom wietrze codzien.

Witajcie:):)
Mam 18 lat i w lutym urodzę maleństwo. Jest to moja pierwsza ciąża i mam parę pytań odnośnie przebiegu i porodu.
1) Jestem w 6 miesiącu i już mogę odciągać mleko z piersi. Gdy jednak tego nie robię mam silne bóle piersi i czasami nawet potrafię zemdleć. Czy to jest normalne u kobiet??
2) Jakie kupić pampersy do szpitala?? Chodzi mi o to, że moja mama uparła się na te orginalne pampersy z "Pampersa" a ja za to wole kupić w rosmanie "BabyDream". Które bardziej byście wy jako mamy kupiły??
Czekam na odpowiedzi:):) Pozdrawiam

młoda mama 93 to tak się da przed urodzeniem odciągać pokarm?? Pierwszy raz o czymś takim słyszę a co do pampersów musisz sprawdzić bo może być dzidzia na któreś uczulona.

młoda pierwsze słyszę o odciąganiu mleka będąc w ciąży. a w ogóle rozmawiałaś o tym z ginekologiem? moim zdaniem takie coś jest niemożliwe a to co leci ci z piersi to po prostu siara i tego się nie odciąga, w ciąży piersi mogą boleć bo od hormonów są strasznie wrażliwe. pokarm odciąga się kiedy mamy za dużo pokarmu ale jeśli dziecko jest już na świecie. dziwne pytanei naprawde zadałaś.a co do pampersów. to każde dziecko jest inne i wszystko okaże się jak zareaguje na konkretną firmę. ja używałam od pierwszych dni pieluszek z biedronki, i żadnej wysypki ani innej reakcji uczuleniowej nei było, jednym oryginalne pampersy nie przeszkadzają innym tak. trak więc wsio się okaże po porodzie.

reklama
Młoda93 pierwszy raz stykam się z tym że kobieta w ciąży ma tyle mleka że musi odciągać, ja bym jak najszybciej skonsultowała się z ginekologiem.
A co do pampersów to ja do tej pory używam "pampersa" nigdy mnie nie zawiodły, Julka nigdy nie przesikała, kupka dosłownie kilka razy "wylazła" jak dla mnie są najlepsze z obecnie dostępnych na rynku.
Możesz później wypróbować różne firmy i sama będziesz wiedziała które dla Ciebie i Twojego dzidziusia są najodpowiedniejsze :-)

A ja dalej walczę z pierniczkami jeszcze 3 blachy i z głowy :tak: jak ja kocham zapach świeżych pierników achh... :-)

Do góry