reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

gosdia piekna masz coreczke ;-) super zdjecia.
ViKamcia zdrowka dla Em.
Liza ale te Twoje dzieciaczki grzeczne...
kasiek ja licze na wrzesien. nie doczekam pazdziernika.

u mnie boli ciag dalszy... nospa nawet nie pomaga... ile jeszcze :-(

reklama
Herbata grzeczne,? e tam;P
Co Cię boli??? skurcze masz???

Kurde ząb znów urazilam i od 2och godzin mnie boli, głowe mi rozsadza! :((( jutro dzwonie do dentystki nie ma sie co meczyc poki mala dziurka zaleczy mi to, ehhh:(((
Nie mam weny na obiad dajcie jakies pomysly z ziemniaków? marchewki? jajka (jajka sadzone chyba ze do tego ziemniaki?) ;P miesa brak ;] nie mam sily na nic, przez tą glowe i zeba:((((( jak robicie marchewke na obiad tak? ;P
Musze cos zrobic poki mlody spi ;]

Liza, idź do dentysty, ja w odpowiednim momencie tego nie zrobilam i dochowałam się takiego bólu, że marzylam by mnie tir rozjechał. Herbata, ja też przez ostatni miesiąc ciąży miałam dość silne skurcze i ciągnięcie się macicy. Lekarz kazał brać nospę, kłaść się jak bolało i ogólnie stwierdził, że to norma, bo to są skurcze przepowiadające.
ViKamcia, dobrze, że Maleńkiej przeszło.
Kasiek, Gosdia, śliczne Skarby, nie mozna sie napatrzeć :)

Ostatnia edycja:
Nancy no własnie czuje ze jeszcze ten ból niby sie przezyje ale jest upierdliwy coraz bardziej ;/ a mnie tylko ten jeden boli ;P reszta to drobne usterki i do 29 do wizyty dotrwają ;P te terminy w NFZ mnie dobijaja;P
Przestalo bolec;P ufffff jeszcze glowa troszke boli....

Ja z mikim tez w ostatnim mies jak chodzilam na spacery to meczylam sie jak mops a przeciez hania z danielem mnie wyciagali ;P chcialam ale szybko sie wracalismy bo mnie strasznie ciaglo w pachwinach ;/ a potem przed porodem 2tyg wsio przeszlo i robilam wszystko! mycie okien, pielenie w ogródku, firanki, no wsio ;P nie ruszylo mnie nic, dzien przed terminem z USG zrobilismy malowanie pokoju, zaopatrzylismy ladówke, ja odpoczywalam maz wieczorem sie polozyl, ja tez i mnie tak pogonilo do wc! potem sie klade i bum, skurcze co 10min, potem co 7 :) i 8.o6. Miki sie pojawil:-) 8 dni po terminie z OM, a w terminie z USG :-) kurcze ale to bylo dawno a ja wsio porody pametam jak wczoraj:-D :tak: nie zanudzam juz was:D

Ostatnia edycja:
Liza to oby nie bolal juz wiecej. zazdroszcze takiej werwy przed porodem! ja mam nadzieje ze mnie te bole podbrzusza opuszcza, bo nie nie moge robic przez nie
kasiek mam juz tylko wizyte u poloznej we wtorek. zapytam jej jak Mala jest ulozona.

Herbata jeszcze troszeczke wytzymaj chociaż ;)
Liza, wspólczuje z tym zębem. A NFZ to nas prędzej uśmierci niż wyleczy. Oby przestał boleć.

Ja mój poród też pamiętam ;) choć to było stosunkowo nie dawno ;P. Nigdy nie zapomne położnej., która D. obudził i z taką odciśnięta twarzą po spaniu na biurku przyszła hahahahah :p. Bezcenne i niezapomniane.
Zosia dzisiaj jest nieznośna trochę ;/ Chyba zaczyna pokazywać swój chrakterek... :szok: Pewnie za ojcem....
U nas słońce świeci, ale tak dziwnie jest...
A tak w ogóle, to chciałam zapytać czy ktoś coś może wie co u Młodej ? Bo już dawno jej nie było.
Uciekam ;) Smacznych obiadów i miłej niedzieli ;)

Gosida no mała weszła w taki wiek że będzie pokazywała różki:) No właśnie ciekawe co się z nią dzieje tak to codziennie pierwsza pisała;/

Liza oby ból odszedł i do wizyty się nie pojawił moja wizyta już w tym tygodniu:no::no: No i Miki też biedny razem cierpicie;/ A duszoną marchewkę robisz ja strasznie lubię a dawno nie jadłam. Jutro Hania znowu do szkoły pewnie plecak już spakowany:D:D Też pamiętam swój poród tak się wystraszyłam że to już bo czop zaczął odchodzić... A był czas żeby się wykąpać włosy zrobić bo tak to po porodzie 2 dni leżałam i nie mogłam z sobą wytrzymać tak to przynajmniej włosy by mi tłuszczem nie ociekały Buhahahah A po wszystkim do sprzątającej salowej powiedziałam że jest mi bardzo przykro że tak na brudziłam hahaha a do lekarza jak mnie zszywał kiedy mogę się najeść i spać i tak przez całą noc nie zasnęłam ale najlepszy tekst był do C miałam na sobie stanik sportowy nie wiem po co;/ o koszule przy porodzie i na ręku zegarek i po wszystkim mówię ze złością weź mi zdejmij ten zegarek bo jest mi gorąco hahaha zamiast stanika to zegarek:)

Herbata wiem że boli ale chyba nie chcesz się rozpakować za wcześnie chociaż 2 tygodnie bo chyba w 37 tygodniu uznają dziecko za donoszone bo nie pamiętam, nie wiem może zajmij się czymś co lubisz a nie wymaga męczenia się nie wiem;/ Wiem że to dobija jak nic nie możesz robić ale wytrwałości:)

Domka wróciła z kościoła poszalałyśmy aż pradziadek z dołu przyszedł czemu tak głośno tupiemy bo biegałyśmy po całym mieszkaniu ja jej zabierałam pluszową owce potem Karolka ( to pluszowy miś przyjaciel podróży zawsze go zabiera jak jedziemy gdzieś dalej) a ona się zaśmiewała na całe gardło aż czkawki dostała:) Teraz zjadła rosołek i jak zwykle przy Muminkach zasnęła sama musiałam skończyć oglądanie:)

reklama
wiem, wiem... lubie sobie pobiadolic po prostu ;-) jakos wytrzymam chociaz do polowy miesiaca mam nadzieje.
milej niedzieli laski.

Do góry