reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia dobrze że z małą już ok:)

Liza no fajna różnica wieku ale po drodze jest Danielek i zawsze jedno ma bliżej do drugiego:) A w sumie planuje 3 pociechy. Ale niestety teraz będziemy się starać pewnie dopiero jak Domiśka pójdzie do pierwszej klasy;/ Cóż pewnych rzeczy się nie przeskoczy;/ Super że Hania zawiązuje pierwsze przyjaźnie a ile będzie kłótni hehe ile razy przychodziłam do mamy i mówiłam że nie nienawidzę heheh najgorsze było jak byłyśmy 3 koleżanki na ulicy i każda poszła do innej pierwszej klasy jedna do A ja do B a trzecia do C myślałam że świat mi się zawalił eh dzieciństwo:)

Dziś jesteśmy same mama do pracy poszła siostra my już po śniadanku najpierw kasze manną chciała dziubnęła i skończyło się na kanapce z pasztetem i pomidorkiem:) Słońce u nas świeci ładny ten wrzesień jak na razie:)

reklama
kasiek no Danielek jest po drodze ale oni z Hania to jak bliżniacy są, razem wychowani, podobny wiek ;-) w sumie tez dobre te 3 lata róznicy ;-)
No a pogoda oki dzis, ale ma od jutra padac wiec trzeba korzystac!
Juz jedno pranie sie pierze, drugie tez szykuje, bo potem bedzie schlo wieki ;///

Liza no właśnie i teraz jak Hania poszła do szkoły to żadne nie będzie pokrzywdzone bo będzie bawił się z Mikim chociaż pewnie bardzo za nią tęskni przecież między nimi tylko rok różnicy:) Ja nie raz pisałam że chce ale chyba bała bym się z pieluch w pieluchy wpaść:)

Piszecie o porodach i maluszkach?:-p Ja tam porodu nie wspominam wcale, a to zasługa znieczulenia ogólnego i CC, ale przd sama cesarka zoładek mi sie sciskał z nerwó i co róz mi sie słabo robiło.

A co do dzieci, to ja nie planuje wcale, ale nie raz juz o tym pisałam wiec sie powtarzać nie bedę:tak:.
Nadrobiłam tyle o ile, wybaczcie, że nikomu bezposrednio nie odpiszę, ale praca wzywa.

Ja swojego porodu nie wspominam dobrze, ze względu na personel medyczny, bo wszystko inne dało się przeżyć. Moja córeczka mi wszystko zrekompensowała :) Najpiękniejsze uczucie na świecie. Traumy nie mam, bo chciałabym drugie dziecko, ale po cc muszę nieco odczekać. Najlepsza jak dla mnie 3 letnia różnica, tak mam ze swoją siostrą i jest wszystko ok.Wiadomo, że plany jedno, a rzeczywistość drugie, 4 letnia różnica tez nie będzie straszna, z bliską kuzynka mnie tyle dzieli i nie narzekam. W dzieciństwie zawsze bawiłyśmy się razem, ja, moja siostra 3 lata młodsza i kuzynka, młodsza 4 lata :) Dzieciaki się zawsze ze sobą dogadają. No i drugą chciałabym też córę :] Wszystko w rękach Boga, najważniejsze by było zdrowiutkie. Chłopak czy dziewczynka, kochać będę tak samo :)
Vikamcia, mam podobny plan :) Po drugim dziecku, trochę przerwy i 3, lecz tu planujemy adopcję. Przy pierwszym porodzie omal nie umarłam, miałam już ciężkie zakażenie, skończyło się cc i potężnym, wymęczającym antybiotykiem, druga ciąża pewnie też cc, a jak wiadomo z każda cc rośnie ryzyko powikłań, więc nie ma co igrać z naturą. Dzieci muszą mieć mamę zdrową i sprawną.

Liza, jak ząb?
Herbata, jak dzis samopoczucie?

Liza dobrze ze Hania ma juz nowa kolezanke, oby szybko nawiazywala nowe znajomosci :-p
Kamcia i tak podziwiam ze z dwojka sobie tak dobrze radzisz, a co do synka to dobry plan, ale chyba ciezko planowac jesli chodzi o plec.
Nancy dziekuje ze pytasz. brzuch juz mniej mnie boli, ale za to o 6.00 obudzil mnie tragiczny bol plecow... bez komentarza :baffled: sypie sie juz :-(

Herbata do rozsypania jeszcze miesiąc;p

Nancy Kamcia ja też teraz będę celować w synka ale jak była by druga córka też będę się cieszyłam i będzie Oliwia albo Lena, trochę śmienie Domi i Oli:)

reklama
Do góry