reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MŁODA Jejku współczuję takiej sytuacji. Dobrze zrobiłas zostawiając go nie wart jest ani ciebie ni Rafałka. Trzymaj się... I idź za rada dziewczyn, w rozmowie z nim czy przez neta telefon lub na żywo bądź opanowana i przemysł nim coś powiesz żeby nie mógł wykorzystać twoich słów przeciwko tobie.

no mi ból przeszedł na szczęście. Dzieci spać położone tylko czekać aż zasną

reklama
młoda jesli takie cos sie powtórzy zgłoś sprawe na policje o napaść... tak nie może być w sumie chyba mogłabys sie przespacerować z kimś na komisariat zeby złozyc zawiadomienie, bo jesli nie ma wyraźnych sladów pobicia i obdukcji to nic mu nie zrobia ale jak złozysz zawiadomienie to muszą to odnotować, takie cos moze ci sie w przyszłosci przydać gdyby np podskakiwał, próbował cie zastraszać i w ogóle głupiał. Nie wiadomo co takiemu do głowy przyjdzie a tak to zawsze bedziesz miała jakies dowody i ewentualnie bedziesz mogła wystapic do sadu o ograniczenie praw rodzicielskich. Jesli nie masz kasy na konsultacje u adwokata, przespaceruj sie do mopsu oni powinni cie pokierować. A w ogóle, przy nastepnych wizytach wszystko nagrywaj, jesli masz laptopa to zostaw właczona kamerke a jesli nie to nagrywaj na dyktafon w komórce, przebieg spotkania to jak sie do ciebie odnosi i do małego. Tylko wiadomo musisz to robić dyskretnie bo jak mu bedziesz dyktafonem przed nosem machac to nic tym nie zdziałasz. Mam nadzieje ze to był pierwszy i ostani raz

młoda umi ma racje z tym zgłoszeniem na policję, a niech sobie idzie do sądu nic nie zyska w takim wypadku... A musisz mieć coś bo nie wiesz co wymyśli...

Witam niestety nie dam rady dziś odpisać.
Jedynie tylko młoda trzymaj się kochana silna babka z ciebie to dasz radę,ściskam mocno Ciebie i Rafałka a tamtemu dupkowi szyszka w oko!

vgas śliczne fotki :-)
młoda dobrze że nic się nie sdtało małemu i ze piesek to wyczuł.. ale tak na przyszłość jak się dziecko dusi , ksztusi albo dławi to nie stawia się go w pionie , a raczej główą z dół przez kolano a nóżki wysoko żeby ewentualnie wyleciało z niego to co w sobie ma
no ale najważniejsze że wszystko ko :*
moja Viki spała tylko na boku , za nic nie chciała na pleckach czy brzuszku
a znów Emma tylko na pleckach.. kazde dziecko inne ;-)
liza super macie wakacje :-) dzieciaki się razem bawią i wojują ... fajnie :-)
herbata ja mam jeden filmik 30 min najpierw (każdej z córek) najpierw jest mierzenie i badanie przepływów i serduszka to trwa z 10 min a późńiej ejst reszta cała w 4D oglądanie na filmie poruszajacego się maleństwa:-) takie fajne pamiątki :-)
młoda pamietam jak moja mała się zakrztusiła w nocy flegmą jak miała trochę katarek to też bałam sie zasnąć... jeśli Rafałek jest przeziębiony lekko to unieś go do pozycji półlezącej do spania zeby mu wszytsko ładnie spływała no i daj do picia glukozę (do kupienia w aptece) glukoza rozrzedza wydzielinę
Justys Antek jest uroczy :-)
kasiek współczuję z wargą a z tym księdzem to jakaś masakra :eek:
młoda zgadzam się z umi... toi jest kretyn ale żeby go ząłatwić musisz być dyskretna

lecę spać

Młoda, dziewczyny mają rację, na pewno dasz sobie radę, masz przecież Najlepszą Motywację- Kochane Dziecko, po drugie nie ma co się przejmować takim palantem, po trzecie powinnaś to zgłosić, a po czwarte, wiem z doświadczenia, że z tą droga sądową nie jest tak łatwo, jak się może wydawać. No i jak dojdzie do rozpraw to zawsze możesz zażądać by biegły ocenił psychikę Twojego ex, czy w ogóle jest w stanie zając się dzieckiem podczas widzeń, bo jak jest agresywny, to sąd pokieruje się dobrem dziecka. Moja kuzynka miała podobny problem, tylko, jej ex mąż nie bił jej, ale coś mu się w główce poprzestawiało.

Elwirka, nie ma to jak spacer po parku. Malwina też ładnie pospała :]

witam wtorkowo. po antybiotyku jestem mega snieta, wiec nie nadrobie wszystkiego
mloda za nic nie wracaj do takiego dupka! az sie noz w kieszeni otwiera :wściekła/y:
elwirka gratki przespanej nocy

ja zmykam lezec dalej. buziaki

reklama
Witam :)
Liza, tak propo tego Bebiko, to ja nie wpadłam na to, zeby jej wymieszać ;/. Ale teraz już piję mleczko ładnie.
Elwirka, fajnie, że nocka spokojna.
Herbatka, odpoczywaj i wytrzymajcie jeszcze trochę ;)

My byłyśmy dzisiaj na szczepieniu ;) Zosia waży 8170 ;). Muszę ją jeszcze zmierzyć, bo ciekawa jestem jaka jest długa. Następne szczepienie dopiero w kwietniu po świętach wielkanocnych :p.
Uciekam robić obiadek i tzeć Małej jabłuszko.

Do góry