reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej dziewczyny,
Ja to tutaj tak rzadko się odzywam, że już się połapać nie mogę :( No, ale przy Zosi to jakoś nie mam na nic czasu plus jeszcze zaliczenia na studiach ;/. A piszę, bo chciałam się coś spytać....
Bo Zośce wyskoczyła taka mała biała kropka na języku i podejrzewam, że to pleśniawka, ale wole się najpierw zapytać. Bo ja nie znam się za bardzo na tym... A nie wiem czy iść z nią lepiej do lekarza, czy kupić taki lek w aptece bez recepty, trochę się tak boje sama jej coś podawać. A ta kropeczka jest malutka jak główka od szpilki ... Ach...
No i z góry dziękuje za odpowiedz.
Młodamamusia18 widzę, że kombinujesz tak samo jak ja:) też chodziłam z psem na spacer, po schodach itp., itd. a urodziłam dopiero w 41 tygodniu jak mi dali jakiś cewnik czy coś takiego. Ale trzymam kciuki i mam nadzieję, że Tobie uda się "wychodzić" poród ;D

reklama
Gosdia no nie gadaj 41tygodniu ? ... :szok:
Lana ja tez uwielbiam dzieci ;-)
Na osiedlu sa dzieciaczki ktore po częśści "wychoowałam" :-D

gosdia ja używałam aphtin jak Zuzia miała pleśniawki. Smarowałam tym kawałek pieluszki tetrowej i czyściłam jej tą pieluszką język :tak: i ładnie schodziło. Tyle, że wracało niestety i Zuzia miała tego dużo więcej.

Podobno pierwsze dziecko jest często przenoszone:) Njagorsze są te ostatnie dni;) już chciałoby się mieć je koło siebie a ono się wykluć nie chce.

Lana ale moze jak Rafika ładnie poprosze :-D ;-)
Gosdia no dokładnie ja mam 11 dni do terminu i sie ciągnie jak cholera :-(

Zaraz sie sama zgłosze na porodówke :-D :-D :-D :-D heheh

Ja 41tydz i 5d :-p wszyscy się ze mnie śmiali że jak słonica jestem bo prawie 10 miesięcy w ciązy chodziłam :-D

Młoda
możesz masować sobie sutki, no i mówią że sperma w "środku" pomaga, na mnie nic nie działało a J jak widział mnie z rozstawionymi nogami to zwiewał :-D:-D

Kamaa no to ty mnie pocieszyłaś kochana :-) ;-)

No nie ja sie chyba zaraz i to juz prędko zgłosze na porodówke :-D ;-);-):-) :-D:-D ha

reklama
Wiesz co ja próbowałam ciepły prysznic na stojąco i takie lekkie szczypanie się po bokach brzucha takie delikatne. Podobno ma wywowływac jakieś skurcze... Ale g.... prawda mi nic nie dało ;) Ja mam tytanową macicę i sperma też nie pomagała:) Jeszcze maliny podobno wywołują skurcze to tez tyle ich zjadłam, że teraz patrzeć na nie mogę:)
Musisz czekać Jak bedzie chciał wyjjść to wyjdzie ;)

Do góry