reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam się w kiepskim nastroju. Z Małżem 2 dni za dobrze było, ja dziś miałam ciut spadek humoru, Jemu to nie podpasiło i już 3.5h u swojej mamusi siedzi;/ raczej przed robotą tu już nie wróci. Masakra co za chłop. Ja to muszę miec tylko program IDEALNA bo inaczej on nie jest zadowolony..;/

Misia zasnęła ok 19.30. Wcześniej się pluskała, za dnia mało spała bo 30min, na zakupach dziś byłyśmy z moją mamą, zaproponowała, że pojedzie z nami:p szok. Kupiłam Małej w Biedronce pampki Jumbo te z Huggies było 99szt za 38zł. Lub 39zł, nie pamiętam dokładnie. Tak czy siak opłaciło się a jakieś musiałam kupic bo już prawie nie mieliśmy.

Koniczynka
biedna Emilka:( mam nadzieję, że czopek zadziała;* lub jakaś maśc na dziąsełka.
Daffi kurcze a ja myślałam, że na takie wyrko to 3latki idą a nie takie małe dzieciuszki hehe. Moja lubi swoje łóżeczko, więc nie planujemy w najbliższej przyszłości jej zmieniac.

reklama
Dziewczyny padniecie:-D zapomniałam odłozyc smoczka na półke i jakims cudem schowałam go do kieszeni. Jak kładłam małego spac to on pokrzyczał troche, ale w koncu wysadziłam go wyzej zeby zobaczył ze na półce nie ma smoka. Popatrzył zrobił podkówke ale sie nie rozbeczał i połozyłam go myslac sobie ze wydłużę czas bez smoka do 15 min. Co jakis czas mały chciał zeby mu daćale ogólnie był bardzo spokojny, po rpostu mówił daj ale sie nie awanturował. Wiec sobie pomyslałam ze skoro idzie tak dobrze to spróbuje nie dac całkowicie. Mały w ferworze nudów zmienił strony i w koncu usnął bez smoka tam gdzie powinien miec nogi:-D. Jak go przykrywałam to obudził sie na chwili i stwierdził ze chce mu sie pic. Napił sie i spi dalej. Nie chce zapeszac bo nie wiem jak bedzie w nocy ale jak by nie było dla mnie to ogromny sukces. Wiem ze smoczek do zasypiania nie jest mu potrzebny
koniczynka bardzo współczuje:/ nie ma nic gorszego niz cierpiące dziecko
Kamcia a macie w tym łózku dla małej zabezpieczenia zeby nie spadła? w sensie takie barierki?
daff młody jak był mały to on uwielbiał szelest łózeczka:-D ja nawet zeby go uspic drapałam mu w materiał jak mi sie nie chciało wstawac zeby go bujnąć:-p I puki co Kacper strasznie lubi swoje łózeczko ale estetycznie nie wyglada juz zbyt pienie mimo ceratek i innych zabezpieczen no po prostu sie mocno pobrudziło i nie chce sie doczyscic z niktórych plam no ale trudno, kiedys sie i tak zmieni to łózeczku jesli jeszcze nie w tym roku to w przyszłym na pewno. A wy to macie z kieszenią na posciel?

Paula a moja to aż dziwne, zawsze się z wszystkimi dzieli - dorosły czy dziecko - zawsze się dzieli. Ciekawa jestem kiedy jej minie:D

ViKamcia- auć,współczuję tego oparzenia. aż mnie dreszcze przeszły,jak sobie wyobraziłam:no: do wesela (córci:-D) się zagoi :-D:-D
Koniczynko- zazdroszczę tych zajęć. Na moim zadupiu nic takiego nie ma :dry:
Daffi- fajny i zgrabny ten fotel. pewnie mało miejsca zajmuje? :tak:
Gosia- straszne.. współczuję. Nie wiem co znaczy stracić dziecko. Tym bardziej jeśli sie go tak bardzo chciało.. :no: to musi być strasze..
Anetka- fajnie że już podjęliscie decyzje. fajne to łózeczko :tak: mnie jakoś te kanapy nie przekonują :-p łóżko to jednak łózko.
Trina- genialne ubranka :-D Nie szkoda Ci kasy na nowe? Ja większość dostałam w paczce ze Stanów-te były nowe, ale miałam wiele używanych rzeczy- dostałam od znajomych. Teraz sama je pożyczyłam,a okazało sie,że będa potrzebne więc muszę je szybko odzyskać :-p No ale wracając do tematu- popatrz na allegro,dużo osób wystawia całe "paki" ubrań. Do 200zł możesz kupić jakis mega zestaw :-p

Dziś Zuzia miała okazję się pobawić z 9-miesięcznym chłopcem,ale jakoś z niej nie skorzystała :-D Tzn bawili się,ale nie ze sobą,tylko bardziej obok siebie :-D Dała mu buzi,przytuliła,zrobiła cacy,pokazała gdzie ma oko,nos i włosy.. a później jedno zajęło się jednym butem, a drugie zajęło się drugim butem.
Przy okazji zauważyłam,że z Zuzi straszna sknera jest :szok: wszystko musi mieć dla siebie- nawet jak ten mały jakąś zabawkę brał,to mu zabierała. Muszę to jakoś zmienić,ale podejrzewam,że dopóki nie doczeka się rodzeństwa, to nie będzie potrafiła niczym się dzielic :-p

dokladnie malo miejsca zajmuje:D
i w dizen sie przydaje bo jest o 1 miejsce wiecej do siedzenia:D

Dziewczyny padniecie:-D zapomniałam odłozyc smoczka na półke i jakims cudem schowałam go do kieszeni. Jak kładłam małego spac to on pokrzyczał troche, ale w koncu wysadziłam go wyzej zeby zobaczył ze na półce nie ma smoka. Popatrzył zrobił podkówke ale sie nie rozbeczał i połozyłam go myslac sobie ze wydłużę czas bez smoka do 15 min. Co jakis czas mały chciał zeby mu daćale ogólnie był bardzo spokojny, po rpostu mówił daj ale sie nie awanturował. Wiec sobie pomyslałam ze skoro idzie tak dobrze to spróbuje nie dac całkowicie. Mały w ferworze nudów zmienił strony i w koncu usnął bez smoka tam gdzie powinien miec nogi:-D. Jak go przykrywałam to obudził sie na chwili i stwierdził ze chce mu sie pic. Napił sie i spi dalej. Nie chce zapeszac bo nie wiem jak bedzie w nocy ale jak by nie było dla mnie to ogromny sukces. Wiem ze smoczek do zasypiania nie jest mu potrzebny
koniczynka bardzo współczuje:/ nie ma nic gorszego niz cierpiące dziecko
Kamcia a macie w tym łózku dla małej zabezpieczenia zeby nie spadła? w sensie takie barierki?
daff młody jak był mały to on uwielbiał szelest łózeczka:-D ja nawet zeby go uspic drapałam mu w materiał jak mi sie nie chciało wstawac zeby go bujnąć:-p I puki co Kacper strasznie lubi swoje łózeczko ale estetycznie nie wyglada juz zbyt pienie mimo ceratek i innych zabezpieczen no po prostu sie mocno pobrudziło i nie chce sie doczyscic z niktórych plam no ale trudno, kiedys sie i tak zmieni to łózeczku jesli jeszcze nie w tym roku to w przyszłym na pewno. A wy to macie z kieszenią na posciel?

tak wysuwa sie go i pod spodem jest dosc spora szuflada na posciel. zrobie ci jutro zdj jak chcesz. teraz juz nie halasuje bo julka spi ze mna poki nie ma;p

paula będzie potrafiła, ale za jakiś czas;-) Zuza też wszystko zabierała, wszystko chciała mieć dla siebie, a teraz potrafi się dzielić. Musisz jej tłumaczyć, że trzeba się dzielić, że dzieci też chcą się pobawić, no ale też potrzeba czasu :tak:

umi super, że udało mu się tak zasnąć:tak: oby szybko się od smoka odzwyczaił :-p

W ogóle dzisiaj czytałam o tym,że Kacperek mówi "o Boże" i się śmiałam, a tu po południu Zuza bawiła się i coś jej spadło na podłogę i mówi "Bozie!" normalnie aż mnie zamurowało, skąd ona zna takie teksty :-p umi widać, że podobne mądrale mamy :-)

witam się w kiepskim nastroju. Z Małżem 2 dni za dobrze było, ja dziś miałam ciut spadek humoru, Jemu to nie podpasiło i już 3.5h u swojej mamusi siedzi;/ raczej przed robotą tu już nie wróci. Masakra co za chłop. Ja to muszę miec tylko program IDEALNA bo inaczej on nie jest zadowolony..;/

Misia zasnęła ok 19.30. Wcześniej się pluskała, za dnia mało spała bo 30min, na zakupach dziś byłyśmy z moją mamą, zaproponowała, że pojedzie z nami:p szok. Kupiłam Małej w Biedronce pampki Jumbo te z Huggies było 99szt za 38zł. Lub 39zł, nie pamiętam dokładnie. Tak czy siak opłaciło się a jakieś musiałam kupic bo już prawie nie mieliśmy.

Koniczynka
biedna Emilka:( mam nadzieję, że czopek zadziała;* lub jakaś maśc na dziąsełka.
Daffi kurcze a ja myślałam, że na takie wyrko to 3latki idą a nie takie małe dzieciuszki hehe. Moja lubi swoje łóżeczko, więc nie planujemy w najbliższej przyszłości jej zmieniac.

ja zmienilam zeby uczyc julke juz takiej samodzielnosci i doroslosci... ze do lozeczka tzreba isc nyny.i poki co nie wstaje zniego i nie ucieka nigdzie:D

Daffi o widzisz nie widac całkowicie tego schowka to fajnie tak:-) my mamy takąkanape ze schowkiem to w niej juz ten schowek sie delikatnie odznacza dla tego pytam:-) Ja jak bede kupowac to własnie obowiazkowo schowek musi byc bo ja nie lubie poscieli scielic:-D
anetka Powiedz jeszcze ze Zuzia jak ktos powie Jezu to ona konczy mówiać Maria :-p:-D
paula mój tez jedynak a z wszystkimi by sie zamieniał tzn czasem ma odpały ze chce cos komus zabrac ale jak sie go upomni to sie słucha:-) jego szczescie:-p
Vegas wiesz co moze to i lepiej ze go nie ma? a z drugiej strony to jestescie ze sobą na dobre i złe a nie tylko wtedy kiedy ty masz dobry humor

Ale mało nadrukowałyscie :-p
Ja tez mam taki rokładany fotel dwuosobowy i Daniel na nim spi:-) teraz trzeba zacząc chyba myslec o nastepnym łóżku/fotelu dla Mikusia bo tez za łóżeczkiem nie przepada://// ehhhhh

Kurcze a ja znów juz padam....:dry:

Dobry.

Nadrobiłam 10 stron :szok: ależ wy macie spust :-D

Umi fajnie że udało się KAcprowi zasnąć bez smoka, nie wiem jak to u Nas będzie, bez smoka nie ma spania :dry:

Paula Julka też sknera taka :-D czasami czymś się podzieli, ale to sporadycznie.
Możliwe że to dlatego że nie ma kontaktu z innymi dziećmi i nie wie jak się zachować.

Julka uwielbia swoje łóżeczko, planuje jej gdzieś tak za rok kupić " dorosłe łoże"

Od marca zaczynają się zapisy do naszego przedszkola, muszę iść Julkę na następny rok wpisać, aż się boję, która będzie na liście :dry:

reklama
Do góry