reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Lenka ja nie brałam ale i tak wiem na jaką bym się zdecudowała :-p Została bym raczej przy białym lub jakiś jasny kolor mniej więcej z długością do kolan.
Misia to ma bardzo podobnie do mnie ja też jedną klasę kończyłam w 4 miesiącu i u mnie jeszcze nic nie było widać zupełnie a przyszłam już z brzuszkiem :-) chociaż w sumie też nie wielklim bo ja patrze na zdjęcia innych mama to jak szłam rodzić to miałam jak nie które na początku 8 miesiąca brzuch :confused2:

reklama
Kolia- Ja pod koniec miałam taki brzuch jakby ze 2 miesiące dłużej chodziła.

Tu w 33 tyg. Więc wyobraźcie sobie jak wyglądałam na porodówce.

Sama na uczelni nie mówiłam długo o ciąży. Skończyłam semestr. Potem przerwa i dopiero w lutym powiedziałam. Wcześniej nie bardzo było widać. Tym bardziej zza stolika. Potem za to mnie wysadziło. Rodzice mojego S nie wiedzieli chyba do 13 tyg. Bo wtedy mielismy małe problemy z wojskiem. Chcieli mojego Sebe wziąść do wojska w ostatnim "sorcie".Ok. 15 tygodnia miałam maleńki brzuszek.

Ostatnia edycja:
Lenka ja brałam tylko cywilny i miałam białą zobacz w galerii mojej :tak: nie ma jakiegoś konkretnego stylu ze nie wypada to twój ślub twój dzień i ty decydujesz :tak:

to znajdź sukienkę w jakimś fajnym kolorze może zieleń, fuksja nie wiem w jakich kolorach ci dobrze :-p i jakie lubisz wybór jest spory coś w tym stylu taka elegancja hehe
a kiedy chcecie ten ślub? jaki brzusio fajny :)
Elizka21 tzn że opanowaliście katarek?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Szukam czegoś w zieleni,fiolecie albo turkusie. Jakos niezle wyglądam w tych kolorach. Może właśnie fuksja. Myślę,że będzie z dekoltem i przed kolanko.
A ślub chciałam jeszcze w tym roku. Tylko muszę mieć pewność,ze nie stracę renty rodzinnej. Bo jak cos to przełożymy na przyszłe wakacje i zrobimy z kościelnym odrazu.

ja tez bym wolała cos jasnego i na pewno do kolan bo ja krótszych nie nosze ze względu na okropne uda..:-( a mój brzuszek jak na początek 8 miesiąca normalny chyba. dziś mierzone równiutkie 100cm ;-)
a ja własnie zjadłam sobie ukochana fasolke szparagową...

lenka87 ja na raciborska nie pójdę bo tam złe rzeczy o pielęgniarkach i położnych słyszałam :( a Bogucice są po remoncie i zmianie kadry lekarsko pielęgniarskiej :D byłam tam i naprawdę jest fajnie 2 sale porodowe po 2 mamy w pokojach naprawdę fajnie :) oby poród był fajny hehe :D bo po nocy znieczulenie biorę na 100% ^,^

Daff jak patrzę na Twój avatar i na Julkę to córcia swojej mamy :) a czytałaś mojego posta?? też myślisz ze to przepowiadające?

oj ja sie bardzo po cazy zmienilam! jestem jeszcze raz taka jak przed ciaza! buzia pulchna nie przypominam sie dlatego kocham to zdj daje mi jakas motywacje!
co do Twojej koszmarnej nocki to sie zastanawiam.. moze to juz jakis poczatek ale neich lepeij Alex jeszcze posiedzi dla swojego dobra! ja tez bradzo chcialam i wyczekiwalam ale jednak nie ma to jak donoszone dziecko. nie balam sie o płuca itp.
oszczedzaj sie. a co lekarze mowia na wizycie? jak szyjka?

jak tu dzisiaj spokojnie??
Vegas a jak futerkowiec?
hehe Śpioch:p ale w sumie jak już wychodzi ze swojego domeczku z czerwonym daszkiem to na tym kręciołku się super kręci, lubi to, widac. Pałaszuje ładnie jedzonko i pije co najważniejsze /bo w pierwszy dzień nic nie pił;/ mąż mówi, że dlatego, że pewnie w stresie dalej był i nie chciał pic/.

U nas dzień ok. Pogoda średnia, przeplata się słonko z chmurami ciemnymi.
Rano na zakupach byłam z mamą i Malutką. Malutkiej parę ubranek kupiłam bo rośnie nam to Dziewczę w expresowym tempie:)
My dziś na obiad wątróbkę mamy, sałatki do tego i ziemniaki.

Cześć Wszystkim;)
Dzisiaj cały dzień jestem śpiąca:-) Przespałam się z godzinkę i teraz zrobiłam obiadek ale nadal oczy mi się kleją.
Mam do Was pytanie... czy używałyscie jakiegoś kremu na rozstępy?? W sumie moja mama mówi że jak była w ciąży to miała ich mało i niewidoczne ale ja wole uzywać jakichś kremów w razie w.
Jejciu już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u ginekologa:) I zobaczyć znowu bijące serduszko no i chyba juz tym razem sporo więcej bo od 7 tc miesiac to chyba sporo się zmieni u maleństwa:)

vegas Morfeusz musi sie przyzwyczaić do nowych warunków ale na pewno będzie mu dobrze pod twoją opieką.;-)
justysia ja stosuje tylko oliwke rozstępy mam tylko na piersiach ale one to mi sie zrobiły zanim zaczełam ją stosować gdzieś na poczatku 3 miesiąca...:-(

reklama
Lenka to może warto za jednym razem całość załatwić? a zieleń taka świeża soczysta mmmm fajnie będzie wygladała do tego pan młody koszula pastelowa zieleń i krawat pod Twoja sukienkę :D hehe wiem zagalopowałam sie :p

Justysia fasolka rozwija się mega szybko :) ja nie wiem jak mi te wszystkie tygodnie zleciały :D

my jesteśmy w 9msc 37tc i mam w brzuszku 104cm hahaha ^,^

Do góry