reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kinderniespodzianka Wstaw jakiś suwaczek, ok? Będziemy wiedziały w którym tygodniu jesteś... :-)
Daffodil Śliczna córeczka. Nie ma to jak entuzjazm z rana.
Kiniorek Tak, lepiej wcześniej pogadać o tym z wychowawczynią.
Elizka u mnie tez pogoda do du*y. Nawet na dwór nie chce się wychodzić. Gdyby choć ten wiatr tak nie wiał to byłoby dobrze. Mam nadzieję ża na katarku u maluszka się skończy.
Lenka Do ślubu cywilnego najważniejsze żebyś Ty dobrze się czuła w sukience. To zależy od gustu i upodobań. Ja osobiście wybrałabym coś w kolorze bieli ale nie tak że cała biała, np z czarna koronką lub czerwoną, a najlepiej ecru ale nie taką typową ślubną. Albo coś w jasnych pastelowych kolorach do kolan.

Mareczek mi zasnął. Na obiad mieliśmy pyszny domowy rosołek z kurczaka chowu własnego.

reklama
Co do rozstępów to ja uważyłam kremu/balsamu Perfecta Mama. Roztępy wyszły mi chyba dopiero w 8 miesiącu. Parę. Od zimy do wiosny były bardzo widoczne bo blada byłam, ale kiedy wiosna i lato było to się ładnie opaliłam i w ogóle mi nie widac rozstęów. Miałam je tylko na brzuchu. Tak więc opalenizna na rozstępy działa idealnie hehe:) Są, ale w ogóle ich nie widac.

Mała jest ostatnio w nocy boska - tylko raz się budzi:) I daje mi się wyspac. Wczoraj do 8.20, dziś do 7.30:)

Witam
Miałam wam opowiedziec co stalo sie w poniedzialek,a wiec powiekszyla mi sie rodzinka o 34rybki.Moj braciszek wstal o 6rano i zaowarzyl ze rybki cos dziwnie na molinezje reaguja i ja przeniusl do kotnika po kilku minutach byly juz male rybki,az 34sztuki i stwierdzil,ze to pierwszy porod jaki odebral i ze teraz moze moj odebrac hehe!!!
Jutro do lekarza jade mam nadzieje ,ze wszystko oki i nie bedzie zle!!!
Ogolnie bede miala takie badania jak:usg,mocz,krew,itd.nie pamietam juz ;)
Oprowadzi mnie po porodowce i salach az sie boje tego ;(
A co do rozstepow ja mam ich duzo i mi kremy ani balsamy nie pomagaja ;( na poczatku ciazy mi wywalily sie na piersiach z 10sztuk ale juz sie przyzwyczailam ;)

Ostatnia edycja:
Wiec przeczytalam do 2670strony......i odpisuje...

witam nowa dziewczyne Euphoria:*
co do Klotni....to niestety zachaczyla o MNIE.....Sama nie wiem dlaczego:eek:

wiec Firamka prosze nie nalatywac o Mnie....bo jak widzisz udzielam sie na TYM forum i bede nadal...nawet jak bedziesz pisac ze "Motylicaja ma za duzo czasu i dlatego siedzi na forum" a to ze jestes Weteranka jak napisalas to Super....bo Trzeba tepic Trolli na BB ale nie dorazu nalatywac na osobe....ktora nic zlego nie robi.....Jak chcesz to zakladaj sobie NOWY watek i zadz na NIM:)

Zdjecia Dzieciaczkow MACIE CUDOWNE.....

a ja mam jeden taki problemik z moją Córuchną.
Nie lubi ubierania, przebierania, rozbierania. Jak tylko mam ją rano ubrac to mnie strach ogarnia co to będzie bo zawsze tak mi wyje jakbym ją obdzierała ze skóry. Przed chwilą to samo bo musiałam jej bluzkę przebrac bo się ubrudziła obiadkiem - płacz jakbym ją biła conajmniej. Pod koniec jej dnia czeka nas to samo bo w piżamkę będę ją po kąpieli ubierac a przed kąpielą rozbierac. I tak codziennie. RATUNKUUUUUUUUUUUUU. Ja ją zagaduję, mówię czułości, słodkości, śmieję się do niej, daję jej coś do rączek by zajęta była, ale to nie pomaga.

Ewi narobiłaś mi smaka na rosołek.... u mnie w domu to tylko taki z włanej kury albo koguta..hehe :-)
eve ja mam piersi w zebre ale też już sie przyzwyczaiłam..
a ja uciekam na strychu troche pobuszować musze zobaczyć czy moja kołyska sie jeszcze nadaje bo jak by była dobra to powiem bratu żeby mi zniósł...;-)

misia 92 ja lozeczko dopiero zamierzam kupic bo w uk tak rodzinki nie mam za duzo ;)jak znajdziesz lozeczko to powiedz czy sprawne bo czasem mozna z niesprawnego zdzialac cos ;)
motylica bylo minelo ;)bedzie dobrze nie przejmuj sie ,a jak u ciebie dzionek??
Wrzucila bym foto ale...noo dobra macie tak wygladam o poniedzialkuZobacz załącznik 275244malo widoczny brzusio bo pod tunika ale gigantyczny ;)maluszek waży juz ok.1,200

Eve super tuniczka i brzuszek:) Ile masz latek? 19?

No nic, pranie Małej wstawiłam do pralki, teraz muszę lodówki posprzątac. Mąż to ma dobrze - gra sobie:p A Mała z babcią na spacerze.

Ostatnia edycja:
reklama
:rolleyes:a ja robię naleśniki miałam taką ochotę jak EWI zaczęła o jedzonku ze zmusiłam się i wstałam :-pjest pochmurno i coś słodkiego poprawi mi nastrój i mojemu B też :laugh2:
eve brzusio fajny hehe :tak:

a tak co porabiacie? dzisiaj odbieram te notesy ciekawa sprawa bo listonosz awizo zostawił bo za ciężka paczka czy jak dziwna sprawa:eek: Organizery | Sklep internetowy Brioko.pl
powiedzcie mi jak to jest jak kładą maluszka na brzuszku po porodzie to jak radzicie sobie z koszulą? tzn czy nie lepiej mieć szlafrok? rozwiązany i bezproblemowo a tak tyle ciuchów wszystko brudne?bo mam dylemat :-p ale kogo mam zapytać :zawstydzona/y:

Do góry