reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej Mamuśki ;-)
ja to wam zazdroszczę do wtorku tak daleko ... :-( chciała bym już być pewna który to tydzień i jak wygląda ta moja fasolka :-D bardzo chcemy żeby to była dziewczyna imię mamy już od dawna wybrane Amelka a dla syna jeszcze nie wymyśliliśmy :-poj jeszcze 5 dni :dry: ajjj ... niecierpliwie sie :blink:

chemia bleeee! wstyd mi to mówić, ale w liceum z ledwością miałam 2:confused: za to w gimnazjum miałam 5. co za paradoks:-D
dziewczyny ale miałam beznadziejnie głupi sen. w ogóle jakaś dziwna kumulacja, że aż trudno opowiedzieć dokładnie. ale tak ogólnie to śniło mi się, że siedziałam w wannie i urodziłam dziecko przez cc. i to było u dziadków:baffled: rodzice się na mnie obrazili, że w ogóle urodziłam. nie mogłam chodzić bo mnie wszystko bolało i zajmowała się mną babcia:szok: no masakra, aż przez sen czułam ten ból

No to niezly sen mialas....:szok:

jestem :-D
niestety dzidzia nie ułożyła sie jak trzeba i płci nie znamy jeszcze:nie: cóż musimy czekac do nastepnego... ale tak to jest w szystko w porządku:-)
buziaki

to dobrze....jak z dzidzia oki:)

mamaola-Gratuluje ciazy...i trzyma kciuki zeby bylo wszystko dobrze;)
ewus2090-Gratuluje Synusia...
kasie-ladny dzieciaczek
jestesaniolkiem-lobuziarz z twoje dzidzi...

dobry wieczor....

Ja dzis jakas nieprzytomna...jestem.... .

Rozbilam w kuchni butelke po Kubusiu i do tego 2 szklanki....
2mur.gif
2mur.gif

a co najlepsze to Tatus moj mowi myj delkatnie bo jeszcze ci 2 szklanka pojdzie..i patrzec a tu rach....hehe
mad.gif

ide spac BUZKA
1_cmok.gif

Mały wył nieustannie przez ponad 2 h.Nie dojadł mi butli-a to co zjadł to cieżko mu szlo. Cały dzien dzis ciezko mu mleko było podać. Marudny strasznie. Miałam niesamowicie grzeczne,usmiechniete dziecko. A ostatnio nic tylko ryczy, nawet na rękach nie jest do konca soba.Slini sie tak,ze boje sie ze sie przeziebi. Wszystko wokol w slinie. Ciagle cos wklada do buzi,gryzie nas i przy tym płacze. To juz naprawde dlugo trwa. Nie wiem czy isc z tym do lekarza. Bo mały życia nie ma wogole. Wiem,ze zabkowanie bywa bardzo bolesne-ale to chyba za dlugo-a ani jeden zab nie wyszedł. Teraz zasnął ciekawe czy przespi noc bez placzu.

Femme- mój S by Cię chyba "pokochał"- teraz właśnie przerabia cywilizacje. Lubi takie gry. Teraz kupiliśmy sobie 2 gry Anno 1701 by grać lokalnie na dwa komputery. Może jakoś zakumam tą grę. Bardzo mi się podobają takie gry-ale do tej pory raczej patrzałam. Nie wiem czy jestem taka bystra. W weekend się okaże-wtedy pierwsze starcie. Bo razem pograc możemy tylko nocą. Mój pracuje na nocki i tylko weekend zostaje.

clio87-witam,widzę,że ze też Śląska i z nicka wnioskuje,ze ten sam rocznik. Gratuluje dzidzi:)

Witam także Wiki:) mój mały 22 skończy 7 miesięcy:)

Ashera- fajna akcja. W Katowicach co prawda jest jeden sklep-ale nawet nie wiem gdzie to jest. Szkoda,bo kupuje pampersy

Co do wagi w ciąży przytyłam 22 kilo. W pierwszy tydzień zrzuciłam 16-sporo. Ale na tym koniec-waga jak zaczarowana stoi. Co najlepsze chudnę-mieszczę się w mniejsze spodnie-a waga ta sama. Mam jakies problemy z hormonami. Musze isc do gina-bo woda mi sie zatrzymuje. Tarczyce wczesniej badałam-latałam po lekarzach-bo poziom nie taki-ale przyszło co do czego to tylko latałam i krew odbierałam przez pół roku. Na wizyte miesiącami czekałam i odpusciłam. Musze prywatnie sie tym zając. Wczesniej do 21 roku zycia byłam chuchro 42 kilo i jadłam co chciałam. Na pół roku przed ciąża przytyłam 17 kilo w pół roku. Wiec nie jest ciekawie

Jeśli chodzi o płeć małego to w 21 tyg ciąży miałam umówione usg genetyczne i wtedy miało się okazać. Dwa tyg wczesniej mój gin robił szybkie usg i mały sie tak wywalił,ze dojrzałam. Pytam lekarza-a on na to,ze coś widzi,ale nie będzie mówił-bo za 2 tyg usg. A ja juz swoje wiedziałam.

Elizka-widzę,ze parkę masz. To chyba obojętnie co będzie-byle by dzidzia zdrowa?? chciałabyś konkretnie jakąś płeć?

jestesaniołkiem-mój syn charakter ma po mnie nie da się ukryć. Gaduła straszna,wszędzie go pełno-w dodatku nerwus, mały uparciuch. W ciąży skakał jak szalony. Liczyłam,ze jak się urodzi to będzie na odwrót(czasem sie zdarza). Niestety. Ale kocham mojego małego szaleńca.Siostra mojego S ma synka 3 miesiące młodszego. I w ciąży miała delikatne ruchy. I jej Szymon to taki leniuszek, lubi dużo spać.

Ostatnia edycja:
Co do wagi to ja z 56 przytylam na 74 a teraz waze 62 i z ta waga czuje sie dobrze :)) W koncu mam i dupe i cyca nie widac mi wielu kosci tak jak wczesniej to bylo widac Tylko na brzuchu taka nie ladna faldka pozostala I tego jedynie chcialabym sie pozbyc :))

Dobranoc kobietki :))

Witam z rana. Ciężko was nadrobic jak zagładą się tu z telefonu.
Dzieci właśnie Leniuchowo oglądają. I mam spokój na jakieś trzy godziny, bo muszą obejrzeć wszystkie bajki na Disneyu aż do Agenta Oso :-)
MAMAOLA No Justynka już dużą dziewczynka. W sobotę trzy lata skończyła. Już rozumna i zachowuje się jak na starsza siostrę przystało :-) a Mareczek teraz chyba przechodzi bunt dwulatka :-) non stop ma jakis problem i na wszystko reaguje płaczem.
Dobrze że masz pomoc przy Darku. No i super że masz takie dobre podejście do obecnej sytuacji z ciążą.
FEMME mnie to nie ciągnie zbytnio do gier komputerowych. Ale jak już siade do czegoś to tak dniami mogę siedzieć. Najpierw był Need for Speed, Undercower, potem Most Wanted, Carbon i jeszcze jedna nowsza wersja. Niedawno w jakąś wojenną gierkę się grało a teraz to też Tekkena mamy. :-)
CJIO, WIKI, KASIE Witam Was serdecznie :-)
KASIE Śliczna dzidzia :-)
JESTESANIOŁKIEM Nie wiem czemu teraz tak się martwisz charakterem swojego dziecka. Przecież dopiero w ciąży jesteś, a dziecko pokaże to jakie jest kiedy będzie więcej rozumieć.

a jeśli chodzi o płeć dziecka to nie ważne jaką ona by była, i tak będziecie kochać te dzieci. :-) ważne żeby zdrowe były :-)

Witam mamuśki.
Ile mnie tu nie było :szok: widzę, że sporo nowych mamusiek dołączyło, połowy z Was nie znam :zawstydzona/y:
w ogóle ktoś mnie pamięta?

z góry przepraszam, że Was nie nadrobię, ale chyba rozumiecie, że to niemożliwe :-p spróbuję się wkręcić w wątek jeśli pozwolicie i wtedy się poudzielam :tak:

u nas wszystko ok. Zuzka ma już 8 miesięcy, rośnie jej pierwszy ząbek, siedzi, ale sama usiąść nie umie ( czy to powód do niepokoju jak ma już 8 miesięcy :confused: ), raczkuje, wstaje, chodzi dookoła łóżeczka i w ogóle jest słodka :-)
.. tyle, że nie przesypia nocy.. budzi się ok. 5 razy w nocy, bo chce sie napić.. i wydaje mi się, że to się chyba naprawde nigdy nie skończy... :dry:

reklama
ANETKA Mniej więcej cię kojarze. Już ktoś kiedyś pisał że 8 czy 9 miesięczne dziecko nie siadało. Mi się wydaje że każde dziecko ma własny tok rozwoju i kiedyś przyjdzie pora na to żeby Zuza sama zaczęła siadać. Moja miała tak samo. Musieliśmy nawet na rehabilitację jeździć z nią. najlepiej Zapytaj się lekarza czy to normalne i będziesz wiedziała.

Do góry