reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej Mamuśki ;-)
ja to wam zazdroszczę do wtorku tak daleko ... :-( chciała bym już być pewna który to tydzień i jak wygląda ta moja fasolka :-D bardzo chcemy żeby to była dziewczyna imię mamy już od dawna wybrane Amelka a dla syna jeszcze nie wymyśliliśmy :-poj jeszcze 5 dni :dry: ajjj ... niecierpliwie sie :blink:

chemia bleeee! wstyd mi to mówić, ale w liceum z ledwością miałam 2:confused: za to w gimnazjum miałam 5. co za paradoks:-D
dziewczyny ale miałam beznadziejnie głupi sen. w ogóle jakaś dziwna kumulacja, że aż trudno opowiedzieć dokładnie. ale tak ogólnie to śniło mi się, że siedziałam w wannie i urodziłam dziecko przez cc. i to było u dziadków:baffled: rodzice się na mnie obrazili, że w ogóle urodziłam. nie mogłam chodzić bo mnie wszystko bolało i zajmowała się mną babcia:szok: no masakra, aż przez sen czułam ten ból

No to niezly sen mialas....:szok:

jestem :-D
niestety dzidzia nie ułożyła sie jak trzeba i płci nie znamy jeszcze:nie: cóż musimy czekac do nastepnego... ale tak to jest w szystko w porządku:-)
buziaki

to dobrze....jak z dzidzia oki:)

mamaola-Gratuluje ciazy...i trzyma kciuki zeby bylo wszystko dobrze;)
ewus2090-Gratuluje Synusia...
kasie-ladny dzieciaczek
jestesaniolkiem-lobuziarz z twoje dzidzi...

dobry wieczor....

Ja dzis jakas nieprzytomna...jestem.... .

Rozbilam w kuchni butelke po Kubusiu i do tego 2 szklanki....
2mur.gif
2mur.gif

a co najlepsze to Tatus moj mowi myj delkatnie bo jeszcze ci 2 szklanka pojdzie..i patrzec a tu rach....hehe
mad.gif

ide spac BUZKA
1_cmok.gif

Mały wył nieustannie przez ponad 2 h.Nie dojadł mi butli-a to co zjadł to cieżko mu szlo. Cały dzien dzis ciezko mu mleko było podać. Marudny strasznie. Miałam niesamowicie grzeczne,usmiechniete dziecko. A ostatnio nic tylko ryczy, nawet na rękach nie jest do konca soba.Slini sie tak,ze boje sie ze sie przeziebi. Wszystko wokol w slinie. Ciagle cos wklada do buzi,gryzie nas i przy tym płacze. To juz naprawde dlugo trwa. Nie wiem czy isc z tym do lekarza. Bo mały życia nie ma wogole. Wiem,ze zabkowanie bywa bardzo bolesne-ale to chyba za dlugo-a ani jeden zab nie wyszedł. Teraz zasnął ciekawe czy przespi noc bez placzu.

Femme- mój S by Cię chyba "pokochał"- teraz właśnie przerabia cywilizacje. Lubi takie gry. Teraz kupiliśmy sobie 2 gry Anno 1701 by grać lokalnie na dwa komputery. Może jakoś zakumam tą grę. Bardzo mi się podobają takie gry-ale do tej pory raczej patrzałam. Nie wiem czy jestem taka bystra. W weekend się okaże-wtedy pierwsze starcie. Bo razem pograc możemy tylko nocą. Mój pracuje na nocki i tylko weekend zostaje.

clio87-witam,widzę,że ze też Śląska i z nicka wnioskuje,ze ten sam rocznik. Gratuluje dzidzi:)

Witam także Wiki:) mój mały 22 skończy 7 miesięcy:)

Ashera- fajna akcja. W Katowicach co prawda jest jeden sklep-ale nawet nie wiem gdzie to jest. Szkoda,bo kupuje pampersy

Co do wagi w ciąży przytyłam 22 kilo. W pierwszy tydzień zrzuciłam 16-sporo. Ale na tym koniec-waga jak zaczarowana stoi. Co najlepsze chudnę-mieszczę się w mniejsze spodnie-a waga ta sama. Mam jakies problemy z hormonami. Musze isc do gina-bo woda mi sie zatrzymuje. Tarczyce wczesniej badałam-latałam po lekarzach-bo poziom nie taki-ale przyszło co do czego to tylko latałam i krew odbierałam przez pół roku. Na wizyte miesiącami czekałam i odpusciłam. Musze prywatnie sie tym zając. Wczesniej do 21 roku zycia byłam chuchro 42 kilo i jadłam co chciałam. Na pół roku przed ciąża przytyłam 17 kilo w pół roku. Wiec nie jest ciekawie

Jeśli chodzi o płeć małego to w 21 tyg ciąży miałam umówione usg genetyczne i wtedy miało się okazać. Dwa tyg wczesniej mój gin robił szybkie usg i mały sie tak wywalił,ze dojrzałam. Pytam lekarza-a on na to,ze coś widzi,ale nie będzie mówił-bo za 2 tyg usg. A ja juz swoje wiedziałam.

Elizka-widzę,ze parkę masz. To chyba obojętnie co będzie-byle by dzidzia zdrowa?? chciałabyś konkretnie jakąś płeć?

jestesaniołkiem-mój syn charakter ma po mnie nie da się ukryć. Gaduła straszna,wszędzie go pełno-w dodatku nerwus, mały uparciuch. W ciąży skakał jak szalony. Liczyłam,ze jak się urodzi to będzie na odwrót(czasem sie zdarza). Niestety. Ale kocham mojego małego szaleńca.Siostra mojego S ma synka 3 miesiące młodszego. I w ciąży miała delikatne ruchy. I jej Szymon to taki leniuszek, lubi dużo spać.

Ostatnia edycja:
Co do wagi to ja z 56 przytylam na 74 a teraz waze 62 i z ta waga czuje sie dobrze :)) W koncu mam i dupe i cyca nie widac mi wielu kosci tak jak wczesniej to bylo widac Tylko na brzuchu taka nie ladna faldka pozostala I tego jedynie chcialabym sie pozbyc :))

Dobranoc kobietki :))

Witam z rana. Ciężko was nadrobic jak zagładą się tu z telefonu.
Dzieci właśnie Leniuchowo oglądają. I mam spokój na jakieś trzy godziny, bo muszą obejrzeć wszystkie bajki na Disneyu aż do Agenta Oso :-)
MAMAOLA No Justynka już dużą dziewczynka. W sobotę trzy lata skończyła. Już rozumna i zachowuje się jak na starsza siostrę przystało :-) a Mareczek teraz chyba przechodzi bunt dwulatka :-) non stop ma jakis problem i na wszystko reaguje płaczem.
Dobrze że masz pomoc przy Darku. No i super że masz takie dobre podejście do obecnej sytuacji z ciążą.
FEMME mnie to nie ciągnie zbytnio do gier komputerowych. Ale jak już siade do czegoś to tak dniami mogę siedzieć. Najpierw był Need for Speed, Undercower, potem Most Wanted, Carbon i jeszcze jedna nowsza wersja. Niedawno w jakąś wojenną gierkę się grało a teraz to też Tekkena mamy. :-)
CJIO, WIKI, KASIE Witam Was serdecznie :-)
KASIE Śliczna dzidzia :-)
JESTESANIOŁKIEM Nie wiem czemu teraz tak się martwisz charakterem swojego dziecka. Przecież dopiero w ciąży jesteś, a dziecko pokaże to jakie jest kiedy będzie więcej rozumieć.

a jeśli chodzi o płeć dziecka to nie ważne jaką ona by była, i tak będziecie kochać te dzieci. :-) ważne żeby zdrowe były :-)

Witam mamuśki.
Ile mnie tu nie było :szok: widzę, że sporo nowych mamusiek dołączyło, połowy z Was nie znam :zawstydzona/y:
w ogóle ktoś mnie pamięta?

z góry przepraszam, że Was nie nadrobię, ale chyba rozumiecie, że to niemożliwe :-p spróbuję się wkręcić w wątek jeśli pozwolicie i wtedy się poudzielam :tak:

u nas wszystko ok. Zuzka ma już 8 miesięcy, rośnie jej pierwszy ząbek, siedzi, ale sama usiąść nie umie ( czy to powód do niepokoju jak ma już 8 miesięcy :confused: ), raczkuje, wstaje, chodzi dookoła łóżeczka i w ogóle jest słodka :-)
.. tyle, że nie przesypia nocy.. budzi się ok. 5 razy w nocy, bo chce sie napić.. i wydaje mi się, że to się chyba naprawde nigdy nie skończy... :dry:

reklama
ANETKA Mniej więcej cię kojarze. Już ktoś kiedyś pisał że 8 czy 9 miesięczne dziecko nie siadało. Mi się wydaje że każde dziecko ma własny tok rozwoju i kiedyś przyjdzie pora na to żeby Zuza sama zaczęła siadać. Moja miała tak samo. Musieliśmy nawet na rehabilitację jeździć z nią. najlepiej Zapytaj się lekarza czy to normalne i będziesz wiedziała.

Do góry