reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

EWI44 właściwie to ostatnio byłyśmy na szczepieniu to lekarz tylko pytał czy siedzi sama, nic nie pytał o samodzielne siadanie, więc chyba nie jest źle..

clio87 Amelka, bardzo ładne imię, podoba mi się :tak: a czujesz, że będzie córcia czy synek ? ;-)

lenka87 Zuzanka też ostatnio wszystko gryzie i jest marudna.. no i ząbek w końcu się pojawił, więc i u Twojego synka pewnie niedługo wyjdzie

sylcia007 ja przytyłam 25 kg, z czego 20 mi zostało.. :dry: masakra jakaś, nie wiem już jak się tego pozbyć

Jutro powinnam jechać do szkoły, uczę się zaocznie w Pile, to jakieś 26 km od mojego miasta, ale kurcze chora jestem a poza tym ten śnieg:baffled: trochę się boję prowadzić, ale z drugiej strony nie wiem jeszcze nawet jakie mam tematy na prace kontrolne..:dry::wściekła/y:

reklama
Witam was z rana:-)
ogólnie to wczoraj przyjechałam do domu, do rodziców bo dzisiaj mam wizytę u dentysty:baffled:
co do siadania dziecka itd. mojej siostry synek ma 10 miesięcy. siedzi normalnie, a jakiś miesiąc temu już zaczął SAM chodzić! w sumie to nawet biegać. i jak niektóre dzieci w tym wieku czekają na ząbki tak on ma już ich 6:szok: czasami się śmiejemy, że on mutant jakiś:-Dto normalne?

Witajcie przeczytałam wszystko:-D!!!
anetka Kacper tez sam nie usiądzie siedzi sam wstaje też chodzi dookoła mebli ale usiąść nie umie:-D ja sie nie przejmuje bo przyjdzie na niego czas:-p Co do nie przespanych nocy to on tez budzi sie ale to z powodu zebów, gryzie nas, ślini sie i czasem nawet podłogę gryzie:-p:zawstydzona/y:
lenka Moze i faktycznie idz do lekarza może cos poradzi mój też wczoraj dał popis niezadowolenia i cały czas popłakiwał wkładał palce do buzi z tym ze ja już widzę ze to dwójka u ciebie to strasznie długo trwa a ząbka nie widać:-(
jestesaniołkiem jakie będzie maleństwo zobaczysz jak sie urodzi teraz to zyje własnym życiem i na razie sie rozwija podobne może być dopiero jak podrośnie sporo. A płci dowiesz sie może przy następnej wizycie nic straconego:tak:.
Wiki M Witaj
Ewi ale ten czas leci twoja córa ma juz 3 lata!!

hej
femme-na poczatku jak jeszcze w ciązy bylam to mialo byc ze jak syn to bedzie mial imie po mnie (aleksander) a jak córka to po tacie (daria) ale z czasem Olek przestał mi sie jakos podobac......

Ewi-tylko pozytywne myslenie mi zostaje bo oprucz podszycia szyjki nic nie mozna zrobic....a gin narazie nie chce podszywac bo mówi czasem z tego więcej szkody niz pożytku....a nie mam zadnych bóli,plamien nic....wiec o....bedzie dobrze....SPÓŹNIONE ŻYCZENIA URODZINOWE DLA JUSTYNKI WSZYSTKIEGO NAJ NAJ,....

Anetka-ja tez Cie pamietam....witam po przerwie.....ale Ci córcia urosła juz osiem miesiecy matko .....

a moje dziecko po tej jelitówce sie wsciekło.....je co popadnie teraz wydziobuje palcem serek almette...juz mu sie konczy i zaczyna marudzic.........

GRECJA Ząbki u dziecka potrafią wyjść bardzo wcześnie. Przecież czasami zdążą się że dziecko już rodzi się z zębem :-)
UMI Oj, leci, leci ten czas. Aż chciałoby się go cofnąć żeby ona znów była taka grzeczna jak na początku. Jak była malutka była złotym dzieckiem, cały dzień spala, nawet jak miała cztery miesiące. Ale dwa pierwsze lata nie były dla niej najlepsze. Na szczęście ten pech minął i jedyne problemy jakie mamy to przeziębienia :-)
zapomniałan Ci napisać że dobrze że Kacperkowi nic się nie pogarsza z nereczkami. To najważniejsze. :-)
MAMAOLA Miałaś ty przeboje z tym małym. Czasami psychodzi wszystko naraz. Ale dobrze że minęło.

EWI no z tymi ząbkami to może i racja. ale żeby w 9 miesiącu zaczął już sam chodzić, nie wspominając o bieganiu (dosłownie)?:-D
w ogóle to dzisiaj chcę iść go odwiedzić. kupiłam mu 3 pary takich fajnych skarpetek antypoślizgowych co by się nie wywalał:-) a jakie one słodkie, malusie takie, niebieskie:-)

Grecja Duzo dzieci zaczyna chodzic mając 9 miesiecy tak samo wiele zaczyna chodzic majac ponad rok wszystkood maluszka zalezy:-) jakie te skarpetki bo ja mojemu tez wczoraj kupiłam 2 pary:-D:-p

umi2 a ja myślałam, że on jakoś zbyt szybko się rozwija:-D skarpetki w sumie takie zwykłe jasne niebieskie i na całej stópce mają takie antypoślizgowe łapki odbite. zrobiłabym zdjęcia i pokazała ale nie wzięłam kabla ze sobą, więc nawet nie będę miała jak wrzucić:confused:

kasie witaj , napisz cos wiecej o sobie ;-)

a wiec tak jestem na 2 roku studiów kierunek matematyka ze specjalnością na księgowość i finanse. Od ponad roku jestem szczęśliwa mężatką a od 4 miesięcy mamusią.:-D Mój szkrabik ma na imię Michałek.:-)

jak chcecie to mogę opisać swój poród

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kasie Jak chcesz cos dopisac to edytuj posta... A poród jasne opisz chetnie poczytamy jest do tego specjalny watek:-) Jak ci ida studia?
Grecja A to nic mój to sie slizga nawet z tymi kropkami na skarpetkach:-D no nic moze niedługo sie nauczy:-p

Do góry