reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

jak chcecie to mogę opisać swój poród

Pisz o czym chcesz kochana :)

Anetka kurcze bez obrazy ale duzo Ci zostalo :( Niewiem czy dobrze zrozumialam ale 20kg tak ? Wiesz co ja z cwiczeniami jestem daremna jak chodzilam do szkoly to mialam okres przez 10 miesiecy i malo kiedy cwiczylam ... Ale co jak co Basen to wspaniala srawa na to aby zrzucic kilogramy Moja siostra wazyla setke i w ciagu 3 miesiecy schudla ponad 30kg trzymajac sie diety i basenu :) Ja nie mam diety po prostu ograniczylam sobie rozne rzeczy ...
Jem 5 warzyw dziennnie 2 owoce nie pije gazowanego bo nadyma nie jem mrozonek bo to puste kalorie staram sie nie jesc owocow nie pic sokow z kartona bo tam mnostwo cukru Podjadam sobie orzeszki albo przykladowo kroje sobie marchewke jak na fryty i podgryzam Nie jem za duzo bialego pieczywa bo jedynie zakleja zalodek ... Wystarczy ze sobie cos ograniczysz Aby np nie jesc czegos za duzo czy w ogole wykluczyc cos :)) Cwiczyc czasem cwicze ale bardzo bola mnie kolana uda i kostki Miala wielkie obciazenie na nogi i teraz cierpie ... Ja np za dietami nie jestem zbytnio za Bo wiele osob sobie przeczyta ooo dieta kopenghadzka fajna jest i sobie ja stosuje a w ogole nie sa odpowiednie dla nich ... Najlepiej isc do dietetyka niech on zwazy zmierzy zwazy ile sie ma wody tluszczu w organizmie w jakim stopniu sie jest zdrowym i on pomaga dobrac zestaw jedzenia ktore beda odpowiednie :) Moja jedna z siostr sobie zrobila dietke kolezanka rowniez Siostra dosc ok ja przyjela a kolezanka schudla 3 kilo o ile dobrze i miala poczatki anemii .... Wszystko eba odpowiednio dobrac :)
Jak na na razie staram sie dalej ograniczac ale nie zawsze wychodzi mi to niestety :( Ale Tobie zycze wiary w siebie i zrzucenia kilosikow :))

Witam sie babki :))))))

reklama
kasie - no witamy witamy, opisuj smialo.

Madzik To ciekawe jak wyglada zwykła wizyta u gina na NFZ bo mam zamiar sie wybrać na zwykła wizyte hm i teraz sie zastanawiam czy

Ja akurat mialam takie dosiwadczenia, ze prywatnie babka mnie na odpierdziel robila wizyta 5 min i dowidzenia, a na nfz wizyta 30min minimum, wszystko tak dokladnie.. za kazdym razem usg :shocked2: naprawde trafilam na super ginekologa...

cześć laski.Witam po dłuższej nieobecności..Niestety nie jestem w stanie nadgonić wszystkich stron ale z tego co nadgoniłam to widzę żę mam tu bardzo dużo rówieśniczek :)( Ja też za kilka dni kończę 20tkę:)

Moja nieobecność wynikała z krótkiego pobytu w szpitalu.Ale wszystko jest ok:) Moje dzieciaczki rosną i rozwijają się dobrze...Już w brzuszku jeden od początku taki ruchliwy że jak oglądał lekarz na usg to chciało wsadzić nóżkę bo buźki:p he he No i taka wiadomość że jedno z moich aniołów jest synkiem:)))) A drugie narazie niespodzianką:)

A to taki słodki cytat:
"JA JAKO PIERWSZA
POD SERCEM CIĘ NOSZĘ
JA O TWOJE ZDROWIE PROSZĘ
JESTEM Z TOBĄ OD PIERWSZEGO GRAMA
TYŚ MOJE DZIECKO,
A JA TWOJA MAMA...."

Hej hej, spodziewasz sie blizniakow:shocked2: gratulacje. i to podwojne. jesli mozna spytac, ile masz lat?:confused:

hej. Jestem młoda mamusią. Moja maleńka córeczka 22 stycznia skończy cztery miesiące.....miewamy sie dobrze...pozdrawiamy wszystkie mamusie i kochane dzieciaczki :-)

Witamy! napisz cos wiecej o sobie :tak:

Witam mamuśki.
Ile mnie tu nie było :szok: widzę, że sporo nowych mamusiek dołączyło, połowy z Was nie znam :zawstydzona/y:
w ogóle ktoś mnie pamięta?

z góry przepraszam, że Was nie nadrobię, ale chyba rozumiecie, że to niemożliwe :-p spróbuję się wkręcić w wątek jeśli pozwolicie i wtedy się poudzielam :tak:

u nas wszystko ok. Zuzka ma już 8 miesięcy, rośnie jej pierwszy ząbek, siedzi, ale sama usiąść nie umie ( czy to powód do niepokoju jak ma już 8 miesięcy :confused: ), raczkuje, wstaje, chodzi dookoła łóżeczka i w ogóle jest słodka :-)
.. tyle, że nie przesypia nocy.. budzi się ok. 5 razy w nocy, bo chce sie napić.. i wydaje mi się, że to się chyba naprawde nigdy nie skończy... :dry:

Ja Cie pamietam :tak: co do siadania to nie chce zmylic ale brat mojego P zaczol siadac miedzy 8 a 9 mies.

Jutro powinnam jechać do szkoły, uczę się zaocznie w Pile, to jakieś 26 km od mojego miasta, ale kurcze chora jestem a poza tym ten śnieg:baffled: trochę się boję prowadzić, ale z drugiej strony nie wiem jeszcze nawet jakie mam tematy na prace kontrolne..:dry::wściekła/y:

Powiedz jeszcze, ze uczysz sie w nauce:confused:
Jesli tak to chodzimy do tej samej szkoly, tez ucze sie zaocznie.:tak:

Dzis robilam porzadek w szafie Damiana... matko, on z wszystkiego powyrastal:szok:
Ledwo wchodzi juz w 68...niebawem i po malu 74, a ja nie mam prawie wogole ubranek w dalszych rozmiarach :szok:

LENKA - hehe no ja tylko takie gry albo bijatyki :-p ja gorąco herosa III polecam :-) wałkuje tą grę chyba z 6 lat już :-p uwielbiam :-) i nie jest taka trudna cywilizacje też szybko załapałam więc spokojnie dasz radę ;-) a tej co napisałaś nie znam zaraz sobie w google wpiszę google wiedzą wszystko :-p :-D
No i współczuje z małym :baffled: Nina bezboleśnie ząbkowanie przechodziła więc nie pomogę :sorry2:

Widzę temat wagi wszystkie chcą zrzucić a ja przytyłam 11kg a spadło mi 12 prawie od razu :dry: a chciała żeby mi te 2-3kg zostały :dry:

EWI - need for speed też fajna gierka ;-)

ANETKA - witaj z powrotem :-) ja pamiętam :-)

MAMAOLA- aleks fajnie ale olek już nie :-p :-) Darek ładne imię :-)

Do mnie mama właśnie wpadła więc odezwę się później :-)

Ashera Widzę, że masz takiego samego wielkoludka jak ja:-D Ja w listopadzie kupowałam Kacprowi Kombinezon w rozmiarze 74 jak go włozył okazał sie za krótki poszłam wymienić na 80 to był w sam raz a teraz ma przykrótkie nogawki :dry: kombinuje tylko zeby obszedł w tym cała zime bo nie chce mi sie kombinezona nowego na 2 miesiące kupować, ale jesli chodzi o spodnie w pasie to najlepiej pasują na niego takie na 3 miesiące:-D z długością tylko jest problem:-p

Umi-u nas tak samo. Adaś szczuplutki,ale dlugi. Nosi ciuszki 80-86. kombinezon sliczny kupiłam na allegro 86-i chyba obchodzi w nim do konca zimy. Ma tez kurteczke 80(przymała juz) i na 86 kurteczke. Nic wiecej juz nie kupuje. Zapobiegliwa byłam:). To chyba po tym jak nakupowałam ciuszkow 56 a rzadnych nie ubrał:p

Ech. Wy tak pisałyście o swojej wadze i w ogóle aż niektórym zazdroszczę. Ja mam do zrzucenia 20 kilo, po ciąży z Justynką jeszcze. I za chiny nie mogę tego zgubic.
Teraz jadę na płatkach owsianych i zupach warzywnych. Czasami coś sobie przekasze lepszego ale na obiad. Kolacji praktycznie nie jem, tylko jakiś owoc. No i ćwicze. W miarę możliwości.
wszystkim odchudzającym się życzę szybkich efektów i wytrwałości. Bo tylko to jest nam potrzebne.

Anetka- nie martw się,ze mała nie siada. Bo jeszcze czas. Dziecko powinno postawione siedziec w 6-7 miesiącu. A samodzielnie siadać w 8-9. Może Cię na dniach zaskoczyć. Adaś długo nie posiedzi-nie dlatego,ze nie potrafi-ale poprostu zaraz mi chops na brzuszek i w drogę. Albo złapie się czegoś i stoi. Nie lubi siedzieć łobuz. Jak miał 5 miesięcy-to dzwigał się do siadania-łapał wtedy wszystko, a potem nauczył się raczkować i to olał... tak jak kiedys pisałam-to mysle,ze zacznie mi siadac jak nauczy sie chodzic-wtedy sie mu to przyda po coś:)

kasie Jak chcesz cos dopisac to edytuj posta... A poród jasne opisz chetnie poczytamy jest do tego specjalny watek:-) Jak ci ida studia?
ok postaram się tak robić w przyszłości:tak: a studia idą w miarę dobrze co prawda jestem jeszcze przed sesją ale wszystko jest na dobrej drodze ponieważ udało mi się tak zliczyć kolokwia że teraz jestem zwolniona z 3 egzaminów:-):-):-)

umi2 w sumie masz racje, jak będzie chciała to usiądzie :-) tak samo jak ze wstawaniem, chciała to zaczęła wstawać, więc i na siadanie przyjdzie czas :tak:

mamaola no czas zleciał nawet nie wiem kiedy, dopiero co leżałam w szpitalu, a tu już 8 miesięcy. A Ty w ciąży, no proszę, gratuluję :tak: i jak się czujesz ?

EWI44 mojej kuzynki synek urodził się z 2 ząbkami, ale musiał mieć usunięte, bo się ruszały i teraz jest taki mały szczerbolek, ma 3 latka no i trzeba czekać aż stałe zechcą urosnąć :-p

kasie ojej matematyka :shocked2: szkoda, że ja nie mam głowy do matmy, bo matura mnie czeka :dry: pewnie, opisz poród :tak:

sylcia007 nie wiem czemu miałabym się obrażać :-p wiem, że dużo mi zostało! dużo za dużo :dry: ale serio nie wiem co z tym robić, teraz planuje się zapisać do fitness clubu tylko jakoś zebrać się nie mogę, ale wyjścia nie mam :baffled: u mnie bez ćwiczeń nie da rady niestety :-( jakiś czas temu schudłam 15 kg, więc wierzę, że i teraz się uda, tylko muszę się za to w końcu dobrze wziąć

Asheara dokładnie, uczę się w nauce :-p no proszę kto by pomyślał :-)
Damianek już w 74 wchodzi? :szok: o kurcze, Zuzanka też taki rozmiar nosi, no ale to w końcu dziewczynka

femme_fatal witaj ;-) widzę, że też w końcu zaczęłaś się udzielać, fajnie. Jak tam Twoja mała ślicznotka?

reklama
femme - skoro heroes to moze i age of empires?
teraz to juz nie ma sie czasu, ale milo sie wspomina czasy kiedy sie gralo z bratem jedna runde cala noc :-p
ewi44 - a jesli mozna spytac, to ile masz wzrostu i wagi?

anetka - no to ladnie sie zlozylo , jestesmy w tej samej szkole.
o matko, tez 74? o_O
to moje dziecie takie duze, czy Twoje takie male? ;s
a dlaczego dojezdzasz tu do mnie do pily?? w trzciance nie ma zaocznej ? o.o
[wscibska jestem , wiem :p ]

Ostatnia edycja:
Do góry