reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
paula - gratuluję dziewczynki :D

kolia - Fakt, ostatnio na forum same nowe mamuski, które oczywiście witam. Szkoda tylko, że wiekszośc przywita sie i więcej juz nie pisze. No i ciekawe co ze "starymi" mamami z forum dzieje się. Co jedynie dorom i umi czasem zaglądają. No i oczywiście Ty Black :p

Witam z rana!
My przed chwilką wstałyśmy,Pola w swoim pokoju ogląda Scooby-Doo (którego uwielbia!) a ja BrzydUlę ;-)
Kolia prawda,czas leci szybko, uwierz-sama mówiłam ,że chciałabym aby Pola szybko rosła.A teraz?Mimo,że jest świetnie-wspólne zabawy,to tak po cichu brakuje mi tych pierwszych uśmiechów,słów;-) Ale cały czas idziemy do przodu i Pola rozwija się bardzo szybko!!Więc kobitki mniejszych dzieci: cieszcie się chwilą,bo to szyyybko zleci:-)
*musimy iść na bilans:crazy:
*może polecicie coś na zapchany mały nosek?

Ostatnia edycja:
panistepelek a ja ? :-p

Agata.23 to fajnie,że zdałaś maturę z dzieciątkiem, ja też zaszłam w ciążę jak byłam w 3 klasie i niestety zrezygnowałam.. teraz chodzę zaocznie i matura będzie dopiero w maju

paula3 gratuluję córeczki :tak:

U nas w domku panuje jakaś choroba :eek: ja chora, gardło boli, zatoki tak samo i w ogóle czuję się jakbym miała umrzeć :-p Przemek też chory.. żeby tylko Zuzia nie zachorowała, czasami lekko kaszle, ale myślę, że to nic strasznego.

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą blizną po CC? Moja znajoma 2 miesiące po porodzie mówiła, że blizna robi się już jej blada.. ja już 4,5 miesiąca po CC jestem a blizna jest nadal mocno czerwona, wygląda tak jak na początku tyle, że nie ma strupów.. i czasami tak nad blizną mnie piecze.. czy to normalne? a poza tym nie mam jeszcze miesiączki, a nie karmię już ok. miesiąc :eek: w poniedziałek idę do ginekologa, oby wszystko było ok...

anetka moja blizna po CC jest do połowy blada że prawie w ogóle jej nie widać a druga połowa czerwona ;D więc nie wiem jak to jest w sumie moja kolezanka 6 miesięcy po CC miała czerwoną bliznę :tak:

Matko dziewczyny moje dzieciezaczyna być "dorosłe" :-D. Wcześniej mi się marzyło, żeby umiała sama usiąść, wstać itp, a teraz Jula sieje postrach w domu. :-D
Nie można jej na chwilę samej zostawić, bo raczkuje to czegoś o co można wstać, po chwili się przewraca, zazwyczaj na pupę, ale i tak trzeba pilnować żeby np o żadną szafkę się nie stuknęła. Masakra :-). Chwili spokoju nie mam ;-)

A co do odpowiedniego wieku na zostanie mamą. To powiem Wam tak, Julka jest moim oczkiem w głowie, oddała bym za nią życie i jest dla mnie wszystkim, ale szczerze mówiąc teraz z ręką na sercu mogę przyznać, że nie byłam gotowa na zostanie matką. Nie byłam w stanie wyobrazić sobie z jak wielką odpowiedzialnością to się wiąże i ile potrzeba wyrzeczeń. Przez tą nieświadomość czasami było mi ciężko, miałam depresje itp, ale teraz z podniesionym czołem mogę stwierdzić, że po 8.5 miesiącach nie żałuję niczego. Choć chciałam sobie życie poukładać troszkę inaczej. Zobaczymy co będzie dalej, w każdym bądź razie uważam, że młodym mamom jest ciut ciężej na starcie. Ciężko jest się usamodzielnić, być niezależnym finansowo. Mnie akurat ten problem ominął, bo mój mąż jest starszy ode mnie, szkołę miał już skończoną dawno temu, pracował więc jakoś wiązaliśmy koniec z końcem. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni! :tak:

Panistepelek
no rzeczywiście coś ostatnio stare mamuśki gdzieś wywiało. Jeszcze przez jakiś czas Polna się udzielała, ale teraz też ostatnio cisza.

sylcia007 nie chce się czepiać, ale myślę, że większy porządek by panował na forum gdybyśmy nie pisały jednego posta pod drugim. Więc jeśli Twój post jest ostatni a chcesz coś później dopisać to edytuj posty ;-)

Kolia moja Jula zaczyna dreptać jak się ją złapie pod paszkami. Staje sama o wszystko co się da, ale jeszcze sama równowagi nie trzyma. Kurcze, zazdroszczę Ci, też bym chciała żeby już śmiagała choćby za rączkę :-p

hejo mamuski :))
U mnie deszczowo dzis ;/ Misiak poszedl do pracy na kilka godzin A ja zmykam na kawusie do kolezaneczki z Nadinka :) Pozniej wracam szybciutko i za obiadek sie biore Duszone ziemniaczki w lupkach salatka z roznych salat pomidorami i marchewka w sosie sezamowo miodowym i pieczone pikantne udka z kurczaczka Mmm Juz jestem glodna :))
Pozniej misiak wraca i znow spedzamy czas razem :))

Milego dnia kochaneczki :))

Blackwizzard Jedna z moderaktorek pisala mi ze jak nie minie 60 min to mam po prostu edytowac swojego posta starego ale co jak ja pisze cos z rana na dzien dobry cos wieczorem i sie zegnam z wami i jeszcze raz cos z rana ale juz nastepnego dnia Noo a niestety przez ten caly dzien nikt nic nie pisal ? To mam z jednego posta zrobic posta na dwa dni ? :))

Nyana- Masz rację, jak dziecko jest malutkie to chce się, żeby już umiało chodzić, żeby mozna było z nimi normalnie się już bawić a potem jak faktycznie pociecha nam urośnie to chciałoby sie czas cofnąć.

anetka - Przepraszam, że Cię pominełam, to dlatego, że sama ostatnio rzadko tu zaglądam.
Szybkiego powrotu do zdrówka Wam życzę.

Black - Masz jakiś kontakt ze "starymi mamuśkami"?
Wiem jak to jest jak dziecko zaczyna raczkować itd. więs współczuję hihi :p

reklama
Mam 23 lata i ostatni rok studiów przed sobą, do tego termin porodu mam na 1 maja, tuż przez zaliczeniami i sesja!!! ciekawe co to bedzie

Do góry