reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ale mam znajome i wiem jak to jest jak musiały zrezygnować z marzeń nie pokończyły szkoły i otoczenie się patrzyło na nie jak na jakieś chore a w szpitalach nie lepiej wiecie ja mam 28lat ale w 9mc ważyłam tylko 45kg i taka moja uroda też nie dowierzali że wyglądam na 28lat a jednak nie mam 16

reklama
Widzę odrobinę średniowiecznego podejścia :-)
"i otoczenie się patrzyło na nie jak na jakieś chore" - co to znaczy "jakieś chore"? współczuję ograniczonego 'otoczenia' :tak:
Moim zdaniem przesada, nie trzeba od razu rezygnować z marzeń, a już na pewno nie ze szkoły :szok: Teraz są większe możliwości niż kiedyś, może dlatego takie zdanie. Szkoła ma obowiązek pomóc. Jeśli się chce przede wszystkim - nie ma problemu z jej ukończeniem :)

buehehehe:-):-):-):-):-) a ja BARDZO żałuje ze pierwsze dziecko bede miala dopiero w wieku 28 lat!!!!!:-:)-:)-:)-(chce miec troje dzieci i na moje juz w tej chwili najmlodsze powinno miec 2 lata!!!!!;-)to ze dziewczyny zachodza w ciaze w tak mlodym wieku nie jest ich wina,i nie one sa dziwne,nie sytuacja w ktorej sie znalazly jest dziwana,a reakcja naszego otoczenia na ta sytuacje jest dziwna,nasze spoleczenstwo jest dziwne i czesto nasze rodziny sa dziwne.kiedys 16 latki wychodzily za maz i mialy dzieci,i co ??wtedy to bylo normalne???hehe??4klasy podstawowki skonczone i 10 dzieci w wieku 30 lat!!!!

agi a bylas w tym spoleczenstwie ktore sie patrzylo na nie jak na chore? bo chyba tak. Ja ogolne nie zauwazylam zeby ktos sie na mnie patrzal jak na chora normalne gadam z kolezankami aa no i co Cie pewnie bardzo zaskoczy mimio posadania dzeziecka jestem w normalnej klasie matrualnej i jakos nie jestem ani gorzej ani lepej trkatowana a druga klase tez jakos zdalam, nie rezygnuje z marzen a juz napewno nie zaluje. A towoje zdanie oper sie na tym co wiedzalas wogole znalas te dzewczyny pewnie je poprostu osadzila i wlasnie tak jak napsalas patrzylas sie na nie jak no chore.

Witam babki :) Dzien mija rewelacyjnie wszystko miedzy mna a Damianoo uklada sie rewelacyjnie Bardzo jestem zakochana choc czasem mam ochote go zabic doslownie bo mnie wyprowadza z rownowagi Ale kocham go nad zycie jak i oczywiscie coreczke Nadinke :)) A ja domek posprzatalam i zaraz zabieram sie za obiadek :)) Buziaczki moje drogie milego dnia :)))))))))

WITAM MŁODE MAMUSIE!
Trafiłam na to forum dziś przez przypadek,szukając jakiś ciekawych potraw dla mojej córci:-) Może najpierw coś o sobie;-)
Swoje 18-ste urodziny spędziłam w towarzystwie bliskich i z 5-miesięczną córcią!
Dziś moja POLA ma 2 lata ! Jestem mamą wspaniałej dziewczynki,i nie wyobrażam sobie bez niej życia!!!!

Witam wszystkich.Ja też jestem tu nowa.Mam już wprawdzie 23 lata,ale dziecko urodziłam mając 19.Oczywiście była to wpadka i byłam wtedy załamana,ponieważ chodziłam do 3 klasy liceum i miałam termin na kwiecień,a jak wiadomo w tym miesiącu pisze się maturę.Ale wszystko na szczęście poszło dobrze.2 tygodnie po porodzie poszłam na maturę no i zdałam.Później wyszłam za mąż i teraz jestem mamą 4 letniego chłopca i kończę studia zaoczne.Mamy już swoje mieszkanie i jesteśmy niezależni.Także wszystko jakoś się zawsze ułoży i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.Zwłaszcza,że dzieci są takie cudowne!Pozdrawiam wszystkie młode mamy :-)

Ostatnia edycja:
no wlasnie dziewczyny, mlody wiek jest idealny zeby miec dziecko, najpierw sie martwimy czy damy rade ale pozniej jestesmy najszczesliwsze na swiecie ze tak wczesnie urodzilysmy:-):-)przynajmniej moze doczekamy sie prawnukow:-D:-D

reklama
paula3 no to gratuluje coreczki a imie wybrane?:-)
nyana to masz juz duza panne w domu:-) nie moge sie doczekac kiedy Miki bedzie takim chlopcem chociz to 10 miesiecy zlecialo strasznie szybko:-)
Aga.23 bo grunt to mobilizajia i pozytywne myslenie:-) ja mature bede zdawac z poltora rocznym synkiem:-p

Ale tu sie pozmienialao tyle nowych mam i wszytkie mlode:-D ja nie daje ostatnio rady jeszcze BB wcisnac. No ale trzeba do maja jakos sie ogarnac:-p A Miki pieknie chodzi trzymajac sie zajedna raczke ale sam sie chyba jeszcze boi:-p

Do góry