reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziewczyny, ostatnio rozmawialyscie o slubie i chrzcinach... Ja mieszkam w Anglii,tu jest troche inaczej niz w Polsce. Moja coreczka miala chrzciny w maju w polskim kosciele. Ja i moj chlopak nie mamy jeszcze slubu (ja nie mam nawet bierzmowania:no:), a pomimo tego zadnych problemow nie mielismy. Ksiadz byl bardzo mily i ochrzcil nam malenstwo normalnie w kosciele podczas mszy. Malo tego powiedzial ze jesli chcemy moze nam udzielic slubu:) Nie szkodzi ze mialam siedemniascie lat i bez bierzmowania. Jednak nie zdecydowalismy sie. Marzy nam sie wesele w Polsce:)

reklama
Witam Wszystkie mlode mamy!
Moja coreczka ma 11 miesiecy:) zaszlam w ciaze kiedy mialam 16 lat... za niecale dwa miesiace bede miec 18.

Rozmawialyscie ostatnio o zasilkach na dzieci... Ja mieszkam w Angli (tutaj tez zaszlam w ciaze) i musze przyznac ze tutaj jesli chodzi o dofinansowanie dla rodzicow jest o WIELE lepiej! Podziwiam Was, ze dajecie rade w naszym kraju. Na prawde! U uk jest tak, za na pierwsze dziecko, bez wzgledu na wszystko dostaje sie od panstwa 80 funtow miesiecznie. Nie duzo, ale starcza na prawie wszystkie wydatki zwiazane z dzieckiem. Do tego kazdej rodzinie, ktora zarabia mniej niz 50 000 tysiecy rocznie nalezy sie ok 500 funtow miesiecznie (zalezy ile zarabiaja rodzice),oprocz tego dofinansowanie do mieszkania. Prawie wszyscy moga sie starac o mieszkanie w urzedzie miasta, a juz szczegolnie samotni rodzice. Maja oni tez prawo do wiekszosci zasilkow. Wiec, jesli chociaz pracuja na pol etatu dostaja tyle pieniedzy od panstwa, ze spokojnie wystarcza im na normalne zycie i pewnie jeszcze odkladaja. Malo tego! Wszystkie lekarstwa na recepte dla dzieci ponizej 16 roku zycia sa ZA DARMO:tak:, wiec o to nigdy nie trzeba sie martwic.
Ale wiadomo nigdzie nie jest idealnie... Bardzo tesknimy za Polska i gdyby nie to, ze tutaj na prawde jest latwiej wrocilibysmy do domu:(

Dziewczyny jak zareagowalyscie na to ze jestescie w ciazy? Moze to glupie pytanie, ale fajnie jest z kims pogadac. Szczegolnie, jesli ten ktos ma podobna sytuacje:) Ja nie mam tutaj zadnych kolezanek w swoim wieku, nie chodze do szkoly, nie pracuje... Wychowuje swoja niunie:) cale dnie spedzamy razem:-D, a tatus pracuje:-(

pozdrawiam! trzymajcie sie:-)

hej babeczki :) ale dziś miałam przechlapaną noc :-( moja Nadia wczoraj spała cały dzień a w nocyd dała czadu... eh myślałam ze sie wykoncze.... a od jutra to się zacznie...mój Przemek wraca do pracy w sumie to w 2 pracach robi i ja bede calkiem sama przez całe dni :(:(:( jeszcze jak był to zawsze we dwoje lepiej :( no trudno ale coś kosztem czegoś... Życzę udanego dnia

Aguś my już po! Było świetnie :D, fotki dodam później bo wyjeżdżamy w środę więc czasu brak. A co do ślubu to wiesz straaaasznie Ci zazdroszczę, że to jeszcze przed Tobą ! NAprawdę to był najpiękniejszy dzień w moim życiu! :D

Matosia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życie:)
A my już od 7 na nogach:/ Teraz mały nawet o spaniu nie myśli, cóż wyjdziemy po 11 na spacer top może zaśnie...

Matosia wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!
Agusia a ty masz slub w tym tygodniu?
I witam nową mamę:-)

Witam:-)

matosia
-wszystkigo naj! :*

umi- co u Was słychać??? jak się ma Kacperek?

kamusia- wiem co to znaczy... Mi było ciężko na początku,teraz już jest okay,bo maly jest bardzo grzeczny, nie sprawia problemów. Co najważniejsze daje się wyspać. Też przyzwyczaisz się, kwestia czasu:tak:

reklama
matosia super ze wszytko sie udalo:-D wszytkiego najlepszego:-)
Agus no to ostatnie dni bycia panna:-)
majoszek Witam:-)

U mnie leci Miki zasnal nawet obiadu nie zjadl tak byl zmeczony. A na placu bylismy zaliczylsmu karuzele konika hustawki i zjezdzalnie:-):-D

Do góry