reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

BlackWizard moja znajoma miala to samo, czekala az minie ,a pozniej miala problemy i jeszcze lekarka sie na nią darla że wczescniej nie przyszla wiec lepiej pojdz do lekarza.
kamusia185 niestety ja nic o tym nie wiem ale życze Ci żeby nastepne wyniki badan byly już dobre . ;*
Emigmatica
ja na poczatku mialam tak ze potrafilam zjesc rzeczy , ktorych wczesniej nie jadalam bo mi nie smakowaly. ;P
Galarecia u mnie nawet dobrze , miło że pytasz :) brzuszek opadł już chyba naprawde maksymalnie, bo az glupio sie przyznac ale czasami mam problem z przytrzymaniem moczu.. :confused: a tak poza tym to miednica bardzo boli, krocze czasami ale teraz dosyc czesto a skurcze .. hymm.. wydaje mi sie że czasami mam ale są slabe . Jedyne co mi naprawde przeszkadza to twardniejacy brzuch.. staje sie on jak kamien i czasami nie moge sie przez to wyprostowac ale jakos daje rade. ;)
A wlasnie czy to normalne powiem Ci że dzis w nocy wstalam i z cyckow lecialo mi mega duzo siary.. serio plamy na koszuli mialam mniej wiecej przynajmniej 5 na 5 cm. to normalne?
Umi2 zazdroszcze Ci tego ,że bedziesz mieszkac ze swoim chlopakiem.. ja musze czekac az moj pokoj wyremontuja i dopiero wtedy moze sie wprowadzic.

Pozdrawiam. ;)

reklama
MAGDA Pod koniec ciąży wyciek dużej ilości siary jest jak najbardziej normalny. Ja od 7 miesiąca miałam takie wycieki szczególnie jak coś ciekawego oglądałam. No ciekawe kiedy przyjdzie Twoja pora na rodzenie.
BLACK Ja miałam rozpuszczalne tylko wewnątrz. Na zewnątrz miałam szwy które już po tygodniu zdejmowali. Myślę że powinnaś iść do lekarza. Co do przemywania rany po szwach to sam rywanol jest dobry. Dobrze Odkaża i szybciej się goi.

Do lekarza pójdę na pewno. Już mam wizytę umówioną. Te zewnętrzne szwy ściągała mi mama, bo zna się na rzeczy, prosiłam ją żeby dziś obejrzała jeszcze te wewnętrzne, bo boję się zakażenia czy innego cholerstwa, a wiadomo, że o to nie trudno :baffled:

Kaska19 - To Malutka to Kruszynka ;-) To juz 3,5 miesiaca karmisz piersia, a do jakiego czasu chcialabys?
Umi2 - Obyś wygrała. Ja kupiłam juz perfum, i taką puszeczke z kwiatkiem :tak: Co na listku bedzie miala napis 'I love you', spodobał mi sie taki prezent, taki oryginalny. To udanych zakupów.
galareciu - Też uwielbiam zakupy na Allegro, mogłabym ciągle cos zamawiać :tak: Pozniej tylko czekam na listonosza całymi dniami bo przyjezdza zawsze przed 14, i ok. 19.
AdiLea - Wspołczuje z tymi kolkami :no: Znajoma mojej ciotki ma 8 miesieczna córeczke co miala kolki do 5 miesiaca i kupila jakies ziola za granica, mówila ze gdy bedzie potrzeba to mi je da. Podobna sa rewelacyjne, moge zapytac o nazwe :tak: A zamowila je w necie gdzies na stronie jakiejs Apteki.
Enigmatica - Dobrze że razem cieszycie sie ciazą, i że do Twojego faceta do doatarło że zostanie ojcem! ;-)
Black Wizard - Oby z Twoim G. się ulożyło. Ja nie wiem czy faceci nie rozumieja ze potrzebujemy ich w czasie ciazy i po niej? że potrzebujemy rozmow itd. :angry:

EWI44 pewnie, że będę podchodzić jeszcze raz, ale to chyba dopiero jak już urodzę, chyba, że mój instruktor załatwi mi egzamin jeszcze na luty :-)

firanka no w końcu może zdam, to już moje 4 podejście było :dry:

galarecia dziękuję :* a rocznica? hmm 4 lata jesteśmy ze sobą :-p tzn parą jesteśmy, nie małżeństwem ;-)

witam!!!
galarecia- poszukiwania na razie" stoja "w miejscu...tzn przeglądam na razie w internecie jakies strony z sukniami... na dniach jadę do Wrocławia także tam pochodzę po sklepach... Nie chce długiej sukni, tylko jakąś prosta krótką sukienkę...:tak: więc może coś w miare taniego uda mi się znaleźć. mam nadzieję;-)

BLACK- to Julka juz wielka...:tak: mój synek ma prawie 2 miesiące na 63 cm:tak: ale lekarz mówi że i tak ładnie rośnie i przybiera na wadze i rośnie bo urodził się malutki;-)

dorom5- my walentynek nie obchodzimy, tzn ja może i bym chciała, ale mój Grzesiek nie uznaję tego święta....:dry: co do facetów mój nie bardzo rozumiał moje potrzeby w czasie ciąży. Wszyscy myśleli że wyolbrzymiam wg nich to wina chormonów, ale uważam,że miałam prawo się czepiać i to oni powinni mnie zrozumieć...ciąża ma swoje prawa w końcu...

Kaska19- to Twoja córcia maleńka jest....ale dziewczyna nie musi być duża, sama jestem drobna i jest mi z tym nawet dobrze;-):tak: my też karmimy już prawie 2 miesiące i chce jak najdłużej!:tak: jakoś się przekonałam do karmienia piersią, i mimo ,że czasem mam mało pokarmu to jakoś dajemy radę:-p

byłam dziś z moim króliczkiem na szczepieniu(jedno kłocie i szczepionka do ustna) Biedny trochę krzyczał(jak by miał być tak kłóty pare razy to serce by mi pękło...jest taki senny:-() ale już jest lepiej:tak:

reklama
Do góry