reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam się z rana!
Póki co niezdołam was nadrobić bo Adaś nie śpi i narazie muszę go pilnować. Może nadrobię jak zaśnie..
Napiszę narazie co u mnie dopóki nie marudzi..

No więc u nas noci są nie ciekawe. Mały się budzi po 2-4razy w nocy i płacze.. No ale dziś było na szczęście spokojnie.
No i dziś albo jutro będę mu zamawiać ubranka na allegro, bo ostatnio zrobił dziurę na palcu w śpiochach.. Tak więc frajda dla mnie w zamawianiu będzie wielka, a jeszcze większa jak już ubranka będą w domku..

Narazie tyle.. Nadrobię jak Adaś pójdzie spać..

reklama
"Będę mamą"...
Hm, kiedy pierwszy raz usłyszałam od swojego dziecka słowo "mama" - dopiero wtedy doszło do mnie, że nią jestem :-):-):-):-)

Może późno, ale na szczęście to zrozumiałam...

Hej:-)
ja sie dzis wybieram równiez na zakupy, ale nie wiem co bede kupowac:-) Wiem ze musze zegar do kuchni kupic cos mojemu T na walentynki. Nienawidze tego swieta... kiedys ktos mi powiedział ze jak bede miec chłopaka to polubię no i co? Nadal nie lubie:-(
Nie mam pomysłu na ten prezent a poza tym kasy tez za bardzo nie mam wiec jakas drobnostka:-) Wzięłam udział w konkursie organizowany przez jeden z portali miasta, jakos nie mam nadziei na wygraną ale... no mam taka ochote na jakiegos fast fooda a tam był bon do wygrania na 100 zł do restauracji własnie 14 lutego:-p tak wiec zyczcie mi szczescia zeby nikt inny sie nie zgłosił:-p

firanka Wisz najfajniej jest patrzec na osobe która cieszy sie z zakupów dla innej osby:-) Heh ta twoja córa to ma z tobą dobrze:-)
Galarecia Oj ja tez musze mojemu małemu jeszcze rzeczy pokupowac eh takie ciuszki są słodkie:-) a jaki rozmiar nosi twój Adas?

Znowu nie nadrobie...U nas okres kolkowy :hmm: i mało czasu na cokolwiek. Jak mała idzie spac to ja tez sie kłade zeby miec potem sile ja lulac.
Miłego dnia:tak:.

Garareciawidze że mamy w tym samy wieku bobaski.A no fajnie jest kupować ciuszki chciało by sie mieć kupe pieniędzy i kupować dziecią ubranka bo ubranka dla dzieci są takie słodkie i śliczne.
AdiLea na kolki dobra jest przeprasowana pielucha tylko żeby była ciepła.
No i po chwili spokoju bo synek sie obudził

EWI44 no troche jest przy dzeciach roboty tyle dobrze ze córka czasem pobawi sie już sama ma ulubioną lalke i ciągle ją przebiera nosi opiekuje sie nią jak ja dzidziusiem no a synek jak już zaczą siedziec to też na chwilke sie po bawi a ja w tymczasie moge coś zrobić.
UMI2 dobrze że ja nie mam tekiego problemy co kupić mężowi na walentynki bo go nie ma dopiero przyjedzie 29 marca na świeta

Nie bylo jeszcze nawet USG, wystarczyla bardzo szczera rozmowa z tym moim ''twardzielem'' i zaraz zmiekl :) Teraz cieszy sie rownie jak ja. Rozmawia ze mna o wszystkim...
Wszystko zaczyna sie ukladac w dobrym kierunku, a moja przyszlosc zaczyna nabierac kolorow :]
P.s Regulamin przeczytany ;] przepraszam, ze poki co nawijam tylko o sobie ale przez ostatni czas mialam dosc sporo na glowie, niedlugo zaczne sie udzielac jak nalezy :]

Mam takie jedno pytanie, czy to ''normalne'' albo czy Wy tez tak mialyscie, ze na poczatku ciazy, nic Wam nie smakowalo? Ja czuje glod, ale jak widze jakiekolwiek jedzenie to rzadko kiedy mam ochote je zjesc : (

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
No i nadrobiłam..

pola997 no i jak tam szukania idą??

Maagda_ a jak się rozwija sytuacja u Ciebie?? Już jakieś skurcze, albo opadający brzuszek??

panistepelek Twoja Klaudia to waży mniej od mojego Adasia. Bo my jak byliśmy 3lutego u pediatry to Adaś miał 67,5cm a ważył 7570g.
Gratuluję postępów małej.

Enigmatica, wiktoria12 i zapraszam do udzielania się oraz zapoznania się z wątkiem https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...-f236/jestes-nowa-przeczytaj-regulamin-22120/

oliwka_11 oby z nete już nie było problemów. No i fajnie że wróciłaś do nas, teraz to nadrabiania masz sporo..
No i oczywiście gratulację dla dużego chłopca. 13kg to rzeczywiście sporo.
A ile razy Bartek jje??

anetka551 szkoda z tym prawkiem, ale nie martw się, napewno wkońcu zdasz.
No i wszystkiego naj z okazji rocznicy. I jeśli mogę spytać to czego rocznica??

Kamusia185 Ja nie wierzę w przesądy i kupowałam już w czasie ciąży rzeczy dla małego. Tylko wózek kupiliśmy już po narodzinach.

firanka nie ma nic fajniejszego jak robić zakupy dla dziecka. Ja miałam dziś zamawiać na allegro ubranka dla małego ale akurat aukcje się skończyły i się wkurzyłam:wściekła/y::angry:

Kaska19 gratuluję wytrwałości w karmieniu cycem.

umi2 mój Adaś już będzie nosił '74

AdiLea dużo wypoczywaj. Zyczę dużo sił i oby kolki trwały jak najkrócej.

reklama
Witam, po długiej przerwie ;-)

Przy Julce nawet chwili nie mam żeby korzystać z komputera. Mała coraz mniej śpi, coraz więcej urzęduje :-)

Czasami opadam już z sił, nawet jeśli mała śpi w nocy, to ja nie. Przyzwyczaiłam się do tych jej pór karmienia i sama się budzę, a później zasnąć nie mogę :baffled:

Mała wchodzi już w ubranka rozmiaru 68 i są na nią na styk :-) Aż się wierzyć nie chce, że ma dopiero 3 i pół tygodnia ;-) Przez ostatnie dni walczyłam z odparzonym tyłeczkiem :baffled: Ale już zaczerwienienie znikło :-)

Po za tym mam ciężki okres z moim Grześkiem. Nie bardzo możemy się dogadać, nawet czasu dla siebie nie mamy, bo albo on jest w pracy albo ja zajmuję się małą albo po prostu opadam z sił i śpię :baffled: I ciągle są jakieś bezsensowne kłutnie :baffled: I to też mnie trochę dobija...

AdiLea kurcze kobitko współczuję Ci :-( Wypoczywaj ile się da, mnie też dopada zmęczenie, więc wiem co to znaczy.

Do góry