reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Czesc z tego co ja wiem to stosunek przerywany to zadne zabespieczenie bo mężczyzna nie musi miec wytrysku żeby wydobyły sie plemniki bo już w samym śluzie są i mogą zapłodnić.No a co do tabletek to nie wiem bo nie biore.:happy:

reklama
Witam serdecznie wszystkie mamy. :*
Obecnie mam 16 lat (w sierpniu skończę 17) i jestem w 16 tygodniu ciąży. :). Termin mam na koniec lipca, więc swoje 17-te urodziny będę obchodzić z dzieciątkiem na rękach. Jestem bardzo szczęśliwa.:-) Chłopak jest 2 lata straszy i jestem z nim prawie 2 lata. I wiem, że mogę liczyć na niego w 100%. :-D Pierwsze dwa dni świadomości, że będę mamą, były straszne :sad: Oboje płakaliśmy. :sad: A to przez jedno, straszne wtedy, pytanie `co powie i zrobi moja mama`. Jest ona osobą bardzo trudną. :hmm: No niestety, ale w końcu jest moją mamą. Gdy 2 dni po zrobieniu testu poszłam do gin, z przymusu właśnie mamy, lekarz potwierdził, że jestem w ciąży. Był to wtedy 7 tydzień. ;-) Któraś z koleżanek, wypowiadających się wcześniej, powiedziała, że trzeba teraz szybciej dorosnąć. Hmm...ja przyspieszony kurs dorastania mam za sobą, więc nie jest to dla mnie tragedia, tylko przesunięte plany. ;-) Gdy moja mama dowiedziała się, że będzie bardzo młodą babcią (15 lutego kończy 36 lat), wpadła w nie małą histerię. Pierwsze 24h przepłakała, drugie klęła, ogólnie była 48 na nogach. Ale potem już zaczęła się przyzwyczajać z tą myślą. Jestem zdania, że ciąża w tym wieku to nie tragedia tylko kolejne wyzwanie postawione na naszej drodze przez los. :blink: I wiem, że dam sobie radę. ;-)
Wszystkie przyszłe mamy, w moim wieku i te rok starsze, bardzo serdecznie pozdrawiam i trzymam za was kciuki. :-D
Musicie wierzyć w siebie i nie poddawać się. Z podniesioną głową mówić `będę mamą` i cieszyć się z tego. :happy:

andzioszka trzymam za Ciebie kciuki masz bardzo dobre nastawienie i mozesz liczyc na wsparcie mamy i chłopaka. Zobaczysz po jakims czasie gdy bedzie ci rósł brzuszek twoja mama bedzie szalała na punkcie wnuka. Moja mama w tym roku konczy 40 lat i nie długo po jej urodzinach na swiat przyjdzie mój synek tak wiec stara babcia to z niej nie bedzie:-) i mimo iz reakacje miałą podobna do twojej to teraz chwali sie kazdemu ze bedzie babcią:-)

Wiesz ja byłam prawie w takiej samej sytułacji prawie bo ja miałam 17 lat jak zaszłam w ciąże Mamie powiedziałam sama a mama tatowi ale nic nie gadali bo bardzo lubią mojego męża a Tescią powiedział mąż no wtedy chłopak oni za bardzo nie byli zadowoleni nie dlatego że jestem w ciąży tylko że tak w pośpiechu trzeba robić wesele.Ale teraz zato mają wnuczke która ma 3 latka i wnuczka 7 miesięcy.Życze powodzenia i nic sie nie martw

WIKTORIA Witaj. Widzę że też dwujka dzieciakow. No a najmłodsze mamy w podobnym wieku.
KAMUSIA No takie zabobony to głupota. Dziś mało kto w to wierzy.
UMI Żeby to były szkła to pikuś bo zawsze można by było je wymienić. A ona wyłamała te rączkę a jedyna naprawą obramówek jest 50 km od nas. No i o kupnie drugich okularów też niestety nie ma mowy. Czyli do końca marca Justynka będzie bez okularów.

Wybaczcie ale nie mogę zedytowac.
UMI to Twój trochę mało uważa. No lepiej jak już te leki ma i kasa wydana niż gorzej miałby się rozchorować.

więc właśnie. Ze wszystkim można dać sobie radę. A życie to jedna wielka szkoła. Skoro nauka macierzyństwa ma być właśnie teraz dla mnie. To będę się jej uczyć.:) i z podniesioną głową mówię `będę mamą` !
pozdrawiam serdecznie was wszystkie :*

witam:)

umi- mam nadzieję że cos wykombinujemy:p żebyś się nie zaraziła :tak: a jaki wózek chcecie kupić?

Oliwka,EWi,Baska- dużo zdrówka dla dzieciaczków!!!

wiktoria12-Witaj!!! jestem pełna podziwu,że wychowujesz dwoje dzieci,zreszta wszystkie mamy podziwiam które są młode i wychowują dwójkę dzieci:tak: chociaż gdyby nas było stać na drugie na pewno bym się zdecydowała:) nawet teraz:-p

u nas dzień pełen zakupów... mały był na pierwszym wypadzie po sklepach;-) co prawda bardzo krótkim, ale był:-p... a jutro szczepienie...

Dziewczynki, co tak mało napisałyście... czasem jak nie ma mnie pół dnia to mam więcej stron do nadrobienia. :p

umi2, baska201, Ewi44 - Ogólnie nie mam nic do teściów, ale jakoś nieswojo czuję sie tam... wogóle ja jestem raczej nieśmiała i wśród "obcych" to siedzę cicho jak myszka i wogóle.
Pojechaliśmy wczoraj koo 14 a wróciliśmy po 20.30. Była tam taka rodzinka co to są otwarci, żartują sobie ze wszystkiego itd. a mnie czasem denerwują te ich docinki. Dziś też "musieliśmy" jechać, bo jeszcze Ktoś dojechał, ale na szczęscie byliśmy krócej.

wiktoria12 - Witaj na forum.

komusia185 - Ja będąc w ciązy nie kupowałam nic dla maleństwa ale nie dlatego, że to przesąd tylko nie miałam na to chęci.

reklama
Do góry