reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Polna no Lena to inbteresowala sie jak wjezdzlismy do jakiegos miasta.. ale w miestach bylismy chwile, bo zazwyczaj autostradami jechalismy.. wiec nic nie widac bylo.. bo to zazwyczaj jedziesz jakism lasem a tam nie ma swiatel.. ah masakra..
a co do wyprawy to pewnie w wakacje.. babcia tam biedna teraz taka sama zostala.. ale przynajmniej miala troche radosci w te smutne dni, bo bylo strasznie duzo dzieciaczkow..:-)

Dorom no to bardzo mozliwe.. moj Gin sie smial, ze Lena juz sie szykuje do wyjscia.. a i jezeli czujesz kopniaczki tak wyskoko to bardzo proawdopodbne, ze dzidzia sidzi juz glowka do dolu..
a ja tam nigdy nie wiedzialam, co to za czesc ciala wystaje.. bo potem dziecko strasznie sie wypycha.. to wtedy mozna sobie poogladac wzgorza i doliny:-D:-D:-D:tak:

reklama
Dorom zalezy ,zalezy :tak: moze jeszcze z 4 razy obrocic sie glowka w dol :-)

Umi oj musze, musze tak dawno nie wychodzilismy Razem - bez Ali !! nie mowie o zakupach bo to nie to samo ,ciagla bieganina od butkia do butika albo miedzy polkami - zero romantycznosci :blink::sorry2:
wyblagam rodzicow zeby popilnowali Ali jak juz zasnie a My gdzies pojedziemy:zawstydzona/y::-)

Basia a to ALi najbardziej podoba sie jak stoimi na swiatlach i ludzie przechodza przez pasy :-D
A jak jeszcze zobaczy wojskowych jak maszeruja po chodniku do jednostki to piszczy z zachwytu - no ale to akurat ma po mamusi bo tez lubialam patrzec na nich gdy bylam dzieckiem :sorry2::zawstydzona/y::-):-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny właśnie wróciłyśmy od lekarza, wszystko OK
laugh.gif
okazało się że po porodzie mój organizm wydziela hormony, a mała z mlekiem je wypijała, dlatego powstał ten guzek, chyba że będzie się powiększał to mamy się zgłosić ponownie a wtedy da nam skierowanie na usg, ale mam nadzieje że to nie będzie konieczne
yes2.gif

Dziękuję wam wszystkim za słowa otuchy
biggrin.gif

Pozdrawiam wszystkie mamusie przyszłe i obecne:happy2:

Umi2 - Mój synek też sie wierci więce pewnie tak jak pisze Polna, jeszcze z 4 razy się odwróci, hehe :-)
baska201 - Mam już małe wzgórza i dolinki na brzuszku jak Alanek się wypycha, ale jak jeszcze teraz urośnie to będą dopiero wzgórza :-)

Olena262 Świetnie ze to jednak hormony:-) Wyobrazam sobie jak musiałąs sie wystraszyc
polna_N Ja to pamietam jak na naszą rocznice oboje nie mielismy kasy a chcielismy jakos uczcic ten dzien. W lodówce znalazłam paprykarz, w szfce były krakersy a z piwnicy przyniosłam ogórki kiszone:-) Zrobilismy sobie uczte:-) na srodku stołu była swieczka a toast wznieslismy soczkiem bo juz w ciazy byłam, skromne to było ale wierz mi świetnie sie wtedy czułam było tak wyjatkowo mimo ze główną potrawą były krakersy z paprykarzem i plasterkiem ogórka:-) No ale fakt jest taki atmosfera była bo bylismy sami. Gdybys miała problem to ja ci moge Ale przybawic nie ma problemu zawsze lubiłam zajmowac sie dziecmi:-)

Olena fajnie ze to tylko hormony:tak: pewnie kamien z serca Ci spadl ;-)

Umi eeee ja za paprykarzem nie przepadam -kiedys owszem pochlanialam go ale jak raz sie rozchorowalam przez Niego tak do tej pory mnie zapach odpycha :eek:
Ja to bym chciala nawet do pizzeri pojsc albo na dlugiii spacer - bo powiem Ci Debica noca wyglada w niektorych miejscach romantycznie :-):zawstydzona/y::-D
A co do Ali to wydaje mi sie ze rodzice oile nie beda mieli 2zmiany to napewno sie zgodza popilnowac ALi a jak nie to do tesciow Ja wyslemy -chodziaz bym sie bala Ja zostawic pod ich opieka :sorry2:

Olena Fajnie że wszystko się wyjaśniło. troche sie nastrachałaś, ale wazne ze to nic powaznego.

Baśka No akurat wyszło tak. sie napisalysmy, a poza tym to weekend sie zaczał.

dorom5 - Z tą główką to tak jak dziewczyny Ci napisały - każde dziecko jest inne i zresztą może się ciągle przekręcać.
U mnie Klaudynka od początku była ustawiona główka w dół o do tego bardzo nisko. Przez to miałam dwa "baloniki" jeden duży, czyli brzuch i troche niżej drugi, tam gdzie była główka. Normalnie przez ubranie tego nie było widać. Ale za to jak ruszała tą głowką to bolało.

olena262 - O widzisz, czyli Twoja malutka miała to samo co moja :). Dobrze, że to nic poważnego i oby szybko znikło.

umi2 - Zazdroszczę takich rocznic mimo, że tylko z krakersami, paprykarzem i ogórkami.

Adilea gratuluję córeczki!

Przed ciazą planowałam matematyke z pedagogiką czyli chciałam byc nauczycielką teraz jak bede miała mozliwosc studiów to pewnie logistyka ekonomia albo cos sama nie wiem. Ale pewne jest to ze kiedys pójde:-) bo zawsze tym marzyłam:-)
Widzę, że lubisz matematykę. To tak jak ja. Zawsze mi z nią dobrze szło. Kiedyś nawet w podstawówce wygrałam konkurs wojewódzki. Może teraz czasu do uczenia mniej, ale zawsze mnie będzie gdzieś w stronę tej matematyki ciągnęło. No i ja też się zastanawiałam nad ekonomią:tak:

hehe przyjechał facet mojej mamy i naprawił :-p już porządnie się za to zabrał :-p
Dobrze, że macie już gdzie spać, bo byście się musieli przenieść do Ninki do łóżeczka:-D:-D:-D

Byłam dzisiaj z Kasią i naszymi córkami u mojej siory w zakładzie i jak Madzia robiła włosy Kasi to ja opiekowałam się Nicią i Vicią:tak:. Vicia jak zobaczyła,że Nica siedzi mi na kolanach to wdrapała się też,a Nicole zaczęła ją spychać,po czym Victoria dała buzi w policzek Nici,a moja córcia wypłaciła jej za to szczała:-D:-D:-D. Miałam zwałe jak cholera:-D:-D:-D... Wogle jak Victoria zobaczyła,że moja sis robi kłaki Kaśce to zaczęła płakać bo:"mama ał,mama boli" biedaczka yślała,że krzywda się dzieje mamuśce:-)
Czasem zaskakujące bywają spotkania takich maluszków. Mój jak był mniejszy też zbyt towarzyski nie był, teraz jest troszkę lepiej. Ale ja chodzę kilka razy w tyg do kolezanki, która ma półtorarocznego synka i już się do sibie przyzwyczaili. To już mi się trochę uspołecznił mały:tak::-D

Ja tez uciekam bo konczy sie bajka i pasuje Alke polozyc spac a potem House ogladne
Ja też wczoraj house'a oglądałam. Jakoś to lubię, a jak mnie wciąga:-D:-p:-p Tylko wcześniej nie mogłam trafić na niego nigdy, oglądam dopiero z miesiąc może. Wczesniej to tylko kilka odcinków obejrzałam.Teraz jestem maniaczka:-D:-D:-D;-);-)

Cześć dziewczyny właśnie wróciłyśmy od lekarza, wszystko OK
Witaj. Dobrze, ze z malutką wszystko ok.

reklama
Umi2 - No rocznica fajna :-) Za paprykarzem nie przepadam, ale krakersy i ogórki to bym z chęcią teraz nawet wciagneła :-p Póki co jem gorący kubek - zupke pomidorową - tak jakoś mnie naszło :-p
Panistepelek - Oj dwa brzuszki, słodko to musialo wyglądać :tak: Mnie nic nie boli, ale dziś już takie wariacje czułam w brzuchu że jednak Synek nie jest jeszcze ustawiony główką na dół :blink:
Polna_N - Zobacz jaką opiekunke możesz mieć <<Opiekunka Umi>> :-D

Dziś się dowiedziałam że 7 lutego idę na impreze, na 50-cio lecie Dziadków :-D Troche sie pobawie. Tak że mam teraz problem z sukienką :dry: Coś musze wykombinować a brzuszek rośnie w szybkim tempie :sorry:
Dobranoc Mamusie :tak:

Do góry