reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Olena chcialabym Ci pomoc ale naprawde nie wiem co to moze byc :no:
Przedewszystkim nie denerwuj sie bo Zuzia to wszystko odczuwa i tez jest niespokojna ;-)
Napewno lekarz wszystko wyjasni i ze wyczulas guzek to nie znaczy ze to odrazu jakis nowotwor - nawet nie mysl o tym bo moze tak byc ze za pare dni zniknie ;-) a bynajmniej Trzymam KIcuki :tak:;-)
Napisz koniecznie jak wrocicie od lekarza co powiedzial !! :tak:

reklama
Olena262 Moja Klaudynka gdy miała miesiąc też miała takiego "niby" guzka na cycusiu wielkości małej wisienki. W jej przypadku nie było to nic groźnego i związane to było poprostu z moimi hormonami. Niestety nie wiem czy trochę większe dzieci też mogą coś takiego mieć. Trzymam kciuki by wszystko było ok.

ANIA2608 - To u mnie bedzie pewnie tak samo, teraz jak wejde w III trymestr brzuszek mi wywali maxymalnie. Tez codziennie samruje sie olejkami na rozstepy, ale uwazam mimo wszystko ze jak maja wyjsc to i tak wyjda. A te kilogramy tez mi nie przeszkadzaja, wiem ze we mnie rosnie Dzidzia dlatego musze tyc :-)
firanka - No Umi ma racje córeczka to Ci sie udała :-) Za mamą taka agentka? :-D
Umi2 - Łeeee, no faktycznie - tak samo tyjemy :-) I tak samo rodzimy :-) A to ciekawe że zawsze wyskakują Ci w pore okresu.
A to faktycznie super uczucie że najpierw unosi Nam sie brzuszek z jednej strony a zaraz delikatnie z drugiej :-) Mój ALanek to chyba wtedy fikołki robi.
Olena262 - Polna ma racje, nie denerwuj się :-( Wiem że łatwo mówic. Poczekaj na wizyte u lekarza :-( I wszystko się napewno wyjaśni, badz dobrej myśli :-(
Dziewczyny ja mam pytanie kiedy dziecko układa się główką do dołu?

Dorom szczerze to kazde dziecko jest inne :sorry2: Mi Ala obrocila sie w 32tyg -akurat po weselu :-)

Ja lezalam z taka babka ktora miala termin mniej wiecej wtym samym czasie co ja i Jej corka obrocila sie tez kolo 30 tyg a w 38 juz lezala w poprzek i musiala miec cesarke :sorry2:
Niektore nawet tydzien przed porodem moge zejsc glowka w dol wiec to roznie bywa :tak:;-)

Ewi no Lena strasznie marudzila.. wiesz jednka takie dziecko utrzymac w jedenj pozycji ponad 8 godzin to jest duzo.. doroslemu niewygodnie a co dopiero dziecku:tak:
Dorom moja Lena byla glowka obrocona juz od 20tyg.. i tak juz zostalal do porodu:tak::-)

Basia a to jechaliscie we trojke czy cale auto bylo zaladowane ?
ja tez sie boje jak ja wytrzymam z Ala bo z P mamy zamiar pojechac do jeo kuzyna a jedzie sie tam jakies 3-4 , chodziaz mam nadzieje ze polowe drogi przespi :-)
dobrze ze juz wrocilas :tak: duzo sie dzialo pod Twoja nieobecnosc :-p

Polna w tamta strone jechalismy calym autem zaladowanym.. oj ciasno bylo, a do tego lena zdrzemnela sie dopiero godzine przed dotarciem do babci.. wiec jak wyjechalismy o 13.30 to Lena padla dopiero po 19.. o ludzie masakra z nia byla..
a teraz wracalismy juz na 2 auta wiec bylo luzniej..a le bez marudzenia sie nie obylo..

Kurcze tyle sie dzialo a ja tylko tak pobierznie [rzelecialam po postach..
a widze, ze jak ja jestem to tu dzis pustki..

Basia aaa rozumiem , w dzien to jeszcze czyms mozna bylo Ja zainteresowac bo widac bylo np.domy albo drzewa a w nocy to jedynie swiatla samochodow :sorry2::no: Ala nie lubi jezdzic jak nic nie widzi bo z Niej to taki obserwator :-):-D
Grunt ze juz wrociliscie i chyba tak predko nie bedziecie jechac z Lenka na taka wyprawe :-):tak:

Wczoraj byl duzy ruch ale jakos wszystkie pouciekaly przed weekendem :sorry2:

polna_N - Aha, czyli to zależy. Bo ja mam teraz ciągle kopki bardzo wyskoko, tak jakby Maluszek juz miał nózki tu do góry cały czas, i się nad tym zastanawiałam :-)
bska201 - Ja teraz wg OM bede wchodzic w 26 tc. czyli to mozliwe ze Maluszek jest juz odwrocony glowka do dołu skoro u Ciebie Lenka odwróciła się już w 20tc. :-)

reklama
EWI44Ja od zawsze jedynaczką jestem to z dziecmi stycznosc miałam gdy je czasem bawiłam, lubiłam dzieci i tez chciałam je miec ale nie w tak młodym wieku:-)
polna_N Ja przd ciazą tez lubiłam ten sos:-p A co do randki to obowiazkowo musisz go wyciągnąc:-)
dorom5 Mój Kcper ułozył sie tak juz na ostatniej wizycie czyli w 21 tyg ale czy tak zostanie to nie wiem bo strasznie sie wierci

Do góry