reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mlode Mamusie

reklama
no coś ty ANIK ;D
skoro już powstał taki podział na młode starsze i środki to gdzieś sie podpiełam
a tam nie chcemy nawet bardzo chcemy gadać ;D

No to Wodniczka "przynależysz" do nas i Cię nie oddamy :D U mnie to wygląda tak, że razem z Moim Boo planowaliśmy Córeczkę i w zasadzie Moja Mami dowiedziała się o tym przypadkiem. Nie umiała tego zrozumieć (jak większość ludzi.....), ale jej wytłumaczyłam, że dla nas jest lepiej mieć teraz Dzidzię. Przecież kiedy dziecko będzie miało już 10 lat to my dopiero będziemy mieli 30 i całe zycie przed sobą. Poza tym nie planujemy następnego, bo wolimy mieć jedno i zapewnić mu jak najlepszą przyszłość i dać mu wszystko.... Ludzie są dziwni i różne mają do nas podejście.... Ja nie lubię za bardzo dyskotek - do pubów czy małych klubów możemy nadal chodzić. Nie mam zamiaru się zamykać w 4 ścianach...... A tak wogóle to jak ja wam Maggusia i Marthusia zazdroszczę, że tańczycie............... To zawsze była Moja pasja, ale jak już spróbowałam i chodziłam na cheerleaderki, to miałam kontuzję kolana i okazało się, że mam wadę wrodzoną rzepek i mogłam pomarzyć o jakimkolwiek tańcu, bo potem co chwila miałam nogę w gipsie, albo byłam w szpitalu.... A teraz to już chyba za późno..... Chyba, że pójdę na jakieś "tańce" dla przyjemności - bez występów, nagród itd..... Wiem jedno, że jeśli będziemy mieli Córę to jak tylko skończy 3 latka to idzie na balet a potem to już zobaczymy :D Ale się rozpisałam........ Hehe :D Wpadnę jeszcze wieczorem jak będę u siebie, bo teraz jestem u brata i bratowe :) Pozdarwiam :D

Mama Boo...ja też uważam że nie ma na co czekać...Nasza dzidzia była w 100% planowana...bardzo chcieliśmy jej jeszcze przed ślubem ale poczekaliśmy na ślub i zaraz po ślubie okazało się ,że jestem w ciąży...bardzo się cieszymy i już nie możemy się doczekać kiedy Nasz synek będzie razem z Nami...a to już niedługo ;)

racja dziewczynki
mi wszyscy mowili zebysmy poczekali az skoncze szkole az wezmiemy slub
i potem mozna myslec o dziecku
a ja uwazam ze szkola nie moze wykluczac innych etapów życiowych
skoro bardzo tego chciałam nie moglam inaczej i już
jestem szczesliwa ze mam moje słoneczko pod serduchem

No u mnie było w miarę pokolei....
Szkołę skończyłam...4 lata temu...teraz studiuje na 4 roku...ostatnim zresztą...
Jestem mężatką...a zaraz po ślubie zaszłam w ciąży....
I wszyscy są zadowoleni...

Ale uważam ,że jeśli każda z Nas wie ,że jest gotowa na dzidzię to naprawdę nie ma na co czekać.... ;D

ja w lutym skończę 20 lat,dzidzia nie była planowana,ale czasami życie podejmuje pewne decyzje za nas,studiuję pierwszy rok pedagogiki,a jeśli chodzi o reakcje otoczenia...rodzice...przyjeli to lepiej niż myślałam,choć nie skaczą z radości pod sufit,szkoła i najbliższe otoczenie jeszcze nic nie wie...poprostu nie chcę,by patrzeli na mnie przez pryzmat mojego brzucha tylko mózgu,teraz i tak jest mi trochę łatwiej niż wcześniej,nie jest łatwo powywracać swoje plany i marzenia do góry nogami,ale bądźmy silne :)

reklama
Witam wszytskie Mamusie!
Widze ze jest nas tutaj coraz wiecej ......... woooooow ;)
Anik my wcale nie robimy podzialu na starsze czy mlodsze:) poprostu zalozyylam takie forum bo nie moglam znalezc dziewczyn w podobnym wieku...a na niektorych forum na babyboom jak powiedzialam ze mam tyle latek to byly takie opinie ze szkoda gadac.
Mama Boo nie przejmuj sie moim zdaniem taniec zawsze mozna zaczac wczesniej czy pozniej nawet dla samej siebie aby sie chwilke rozerwac... :laugh: ja tez myslalam ze jak bede miec coreczke to zapisze ja na tance tu okazuje sie prawdopodobnie chlopczyk wiec pewnie jego tez zapisze mam duzo kolegow tancerzy i wiem ze faceci tez potrafia byc wtym swietni trzeba miec chec i smykalke...
Kasiula Matula moja kolezanka tez urodzila w takim wieku co ty i daje sobie naprawde rade i skonczyla szkole i jest wszytsko ok jej dzidzia niedlugo bedzie miala roczek juz w grudniu.
Mamuski czy ktoras z was planuje teraz slub?

Do góry