reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Dziewczyny któraś z Was korzystała z paskowych facelle? Mają fabryczną jak te strumieniowe? Bylam na zakupach, wziełam no najtańsze na jutro i pojutrze mimo wszystko, jesli ovu była 21.12 to dzis jest 9 dni po, ewentualnie 20.12 to 10 dni po...
myślę ok biorę najtansze, bo Nowy Rok pinki dojdą moze w sobote, moze w poniedziałek....
Czy ja glupia jakaś jestem, czy pecha mam.
Ja też widzę cień różowej kreseczki😁

reklama
Dziewczyny któraś z Was korzystała z paskowych facelle? Mają fabryczną jak te strumieniowe? Bylam na zakupach, wziełam no najtańsze na jutro i pojutrze mimo wszystko, jesli ovu była 21.12 to dzis jest 9 dni po, ewentualnie 20.12 to 10 dni po...
myślę ok biorę najtansze, bo Nowy Rok pinki dojdą moze w sobote, moze w poniedziałek....

Nienawidzę ich

Przepraszam musiałam to powiedzieć 😂

idź na betę, dzisiaj, znajdziesz jeszcze otwarty lab

Też widzę cień różowej kreski

My mamy całe grono znajomych z dziećmi i to już co niektórzy mają po dwa. Większość się odsunęła, bo tak jak wspomniałaś nie ma celu rozmowy, bo co ja mogę wiedzieć o dzieciach i macierzyństwie. Mamy jednych bliskich znajomych co mają córeczkę a drugie w drodze, bardzo nas wspierają i spotykamy się regularnie. Takich ludzi mi potrzeba, a reszta znajomości niestety jakieś przypadkowe spotkania, rozmowy...Nie jestem też z tych babek co popycha pierdu pierdu o kosmetykach, ubraniach itp i bardziej dogaduje się z facetami, jednak wiem ze to ze nie mamy jeszcze dzieci to odsunęło od nas ludzi, bo nie mamy "tego czegoś" wspólnego;/ a co do wybrakowania to nie myśl tak! Tacy ludzie nie wnoszą nic do naszego życia, trzeba się z tym pogodzić i spróbować się otaczać takimi którzy nie ciągną Cię w dół, a wspierają. To nie jest łatwe, ale warto
W sumie z drugiej strony - miałam też znajomych bez dzieci, ale ich pochłonęła kariera i inne sprawy... i też kontakt jakoś osłabł. No i 1000-1500 km nie ułatwia sprawy... Czy to odległość, czy posiadanie dzieci - wiele jest sytuacji które weryfikują relacje i pozwalają odróżnić znajomość od przyjaźni.
Mój mąż ma w sumie inne podejście niż ja i jemu nie przeszkadza, że jest nieco wyoutowany przez swoich znajomych z dziećmi. Dostosuje się do wszystkiego. Dzieci przybywa, on coraz więcej ma prezentów do kupowania. No ale dla kobiet to chyba inaczej wygląda...
Nie, nie czuję się "wybrakowana" w jakimś głębokim sensie. Tylko tego wózka mi było brak, żeby pójść z resztą na kawę ;-)

Ale czasami sobie myślę o jednym - żeby tym wszystkim, którzy pewnie już postawili na nas, starych, krzyżyk, szczena opadła na widok naszego wózka. No i zawartości szczególnie :-D

Kiedy masz termin @ ? Która oczywiście się nie pojawi :)

Ja kojarzę, że na Staraczkach 2022 dziewczyny się zalily na te facelle, że daja fejkowe kreski

W sumie z drugiej strony - miałam też znajomych bez dzieci, ale ich pochłonęła kariera i inne sprawy... i też kontakt jakoś osłabł. No i 1000-1500 km nie ułatwia sprawy... Czy to odległość, czy posiadanie dzieci - wiele jest sytuacji które weryfikują relacje i pozwalają odróżnić znajomość od przyjaźni.
Mój mąż ma w sumie inne podejście niż ja i jemu nie przeszkadza, że jest nieco wyoutowany przez swoich znajomych z dziećmi. Dostosuje się do wszystkiego. Dzieci przybywa, on coraz więcej ma prezentów do kupowania. No ale dla kobiet to chyba inaczej wygląda...
Nie, nie czuję się "wybrakowana" w jakimś głębokim sensie. Tylko tego wózka mi było brak, żeby pójść z resztą na kawę ;-)

Ale czasami sobie myślę o jednym - żeby tym wszystkim, którzy pewnie już postawili na nas, starych, krzyżyk, szczena opadła na widok naszego wózka. No i zawartości szczególnie :-D
Ostatnie słowa mi się podobają i tak trzymaj ❤️🍀, powodzonka kochana!

reklama
To może być problem jak jest paczka znajomych i nagle następuje babyboom u wszystkich tylko nie u nas. Zostajemy z tej paczki wyoutowani, tracimy znajomych.
W sumie ja mam jedną taką paczkę w miarę solidną, która się nie rozpadła przez dzieci. Ale łączy nas problem z ich posiadaniem, więc może to jednak istotny czynnik... Pytanie jednak co będzie, gdy naprawdę zostaniemy jedynymi bez dzieci. Bo reszta wcześniej czy później je będzie miała, bo są zdecydowani na adopcję - a my nie...
1

Jasne że można iść do klubu poszukać nowych ale nie wszyscy chodzą do klubu i nie wszyscy są gotowi na takie spontaniczne znajomości.
Właśnie mam poważną rozkminę, gdzie znaleźć takich nowych znajomych w naszym wieku... Klub szachowy? :-D Robótki ręczne? ;-)

Do góry