reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
W sumie z drugiej strony - miałam też znajomych bez dzieci, ale ich pochłonęła kariera i inne sprawy... i też kontakt jakoś osłabł. No i 1000-1500 km nie ułatwia sprawy... Czy to odległość, czy posiadanie dzieci - wiele jest sytuacji które weryfikują relacje i pozwalają odróżnić znajomość od przyjaźni.
Mój mąż ma w sumie inne podejście niż ja i jemu nie przeszkadza, że jest nieco wyoutowany przez swoich znajomych z dziećmi. Dostosuje się do wszystkiego. Dzieci przybywa, on coraz więcej ma prezentów do kupowania. No ale dla kobiet to chyba inaczej wygląda...
Nie, nie czuję się "wybrakowana" w jakimś głębokim sensie. Tylko tego wózka mi było brak, żeby pójść z resztą na kawę ;-)

Ale czasami sobie myślę o jednym - żeby tym wszystkim, którzy pewnie już postawili na nas, starych, krzyżyk, szczena opadła na widok naszego wózka. No i zawartości szczególnie :-D
ooo to to!❤️

I mój poprzedni nick widać 🤗
Sad Season 17 GIF by America's Got Talent's Got Talent

Właśnie, zamierzasz zmienić jakoś w najbliższym czasie? ;-)

jejku mamy bardzo podobnie bo ja miałam miesiączkę 9.12 i dziś 8dpo Boże żeby chociaż Tobie się udało, cholernie trzymam kciuki!!!!❤️
[/QUOTE
jejku mamy bardzo podobnie bo ja miałam miesiączkę 9.12 i dziś 8dpo Boże żeby chociaż Tobie się udało, cholernie trzymam kciuki!!!!❤️
I ja mam podobnie ostania @ 9.12 dziś jest 9 a 10 dpo następna @ ma być 5.01 oby nie było 😁

reklama
Tak, ale czy w tej paczce zaszli wszyscy na raz czy wykruszali się powoli?
Bo mi się tak rozwaliła "fantastyczna czwórka", ja nie mogłam mieć dzieci, one tak, i to z czasem po kilka. I ja z tego odpadłam. Ale to trwało kilka lat, gdzie ja już się zadomowiłam w innym gronie, z którego tym razem to ja odeszłam 🙃
Rozwaliło się tak towarzystwo ze studiów w przeciągu roku. Tzn oni się dalej spotykają ze sobą ale nas przestali uwzględniać w swoich planach w pewnym momencie i zaczęliśmy się pokątnie dowiadywać, że jakieś ognisko było.

I my w dodatku tacy mało imprezowi jesteśmy w takim sensie, że by nam te dzieci w czymś przeszkadzały. Ja bardzo chętnie wezmę cudzego bombelka na spacer do ogrodu botanicznego albo pojadę z nim głaskać alpaki. Co zresztą robię z córką mojego brata.
Dziewczyny któraś z Was korzystała z paskowych facelle? Mają fabryczną jak te strumieniowe? Bylam na zakupach, wziełam no najtańsze na jutro i pojutrze mimo wszystko, jesli ovu była 21.12 to dzis jest 9 dni po, ewentualnie 20.12 to 10 dni po...
myślę ok biorę najtansze, bo Nowy Rok pinki dojdą moze w sobote, moze w poniedziałek....
Czy ja glupia jakaś jestem, czy pecha mam.
Idź zrób betę, może to biochem tak jak ostatnio u @LadyCaro.
Właśnie mam poważną rozkminę, gdzie znaleźć takich nowych znajomych w naszym wieku... Klub szachowy? :-D Robótki ręczne? ;-)
No właśnie nie wiem :p klub gospodyń wiejskich to trochę nie mogą kategoria wiekowa, śpiewać nie umiem, do klubów nie chodzę ;-)

Do góry