reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Nie mam pojęcia - nie pytałam o to wiem tylko że poroniła właśnie przez toxo i że w domu miała koty wychodzące
To zalecam artykuł jakikolwiek pierwszy z brzegu Link do: Fakty i mity o toksoplazmozie w ciąży
Bo kot też się musi od czegoś zarazić 🤷‍♀️, a właśnie często teoria jest, że najwięcej od kotów, czytałam sporo na ten temat z różnych źródeł, plus opinia lekarzy, więc uważam, że dużo jest jakimś stereotypem powielanym i robienie z kotów czegoś mega niebezpiecznego w ciąży 🤷‍♀️.

Ps. Oczywiście nie wykluczam, że tak było, że akurat miała zarażone koty, bo tak mogło być, ale dopóki nie ma przebadania jedno i drugie to dla mnie to może być zbieg okoliczności 🤷‍♀️.

Ostatnia edycja:
reklama
A wiecie jak to jes u mężczyzn z TSH? mój mąż ma 4,4 czyli ponad normę. Co z tym?
Mnie pani endokrynolog zawsze powtarza że normy trzeba dopasować do wieku i płci . Mój mąż ostatnio miał 3,4 i mówiła że dla jego wieku (31 lat) niby jest ok ale ona woli zbić to tsh tak do 2,5. Mnie przy staraniach kazała utrzymywać 2 podczas ciąży maksymalnie 2,5 ( mam 28 lat )

Mnie pani endokrynolog zawsze powtarza że normy trzeba dopasować do wieku i płci . Mój mąż ostatnio miał 3,4 i mówiła że dla jego wieku (31 lat) niby jest ok ale ona woli zbić to tsh tak do 2,5. Mnie przy staraniach kazała utrzymywać 2 podczas ciąży maksymalnie 2,5 ( mam 28 lat )
Mi też powiedziała, że różnica jest do tego czy wszystko jest okej i czy są naturalne starania czy też stymulacja, in vitro itp. Bo wtedy przy takim najlepiej 1-1.5. A jeśli tarczyca okej, owulację są itd. To do 2.5

Ja jestem tak załamana w tym cyklu ze szok,nawet nie chce mi sie na forum wchodzić bo mam doła po prostu :/ nie dość ze nie jest tak hop siup jak myślałam ze to będzie z tą ciążą to teraz leje sie ze mnie jak cholera nie pamiętam kiedy tak miałam ze tyle podpasek dziennie musiałam zmieniać bo w moment tyle krwi .. jeszcze jakby było mało to te gule podskórne mi wracają i cała twarz od tego gowna mnie boli,jestem tak poirytowana i mam tak zmienne humory ze sama z sobą ciężko wytrzymuje.. już mam ochotę wrócić do tabletek anty.. myślałam ze z miesiąca na miesiąc będzie lepiej po ich odstawieniu a tu coraz gorzej 🫠.. muszę pójść na jakieś badania hormonalne bo nie wiem co mam zrobić żeby moja twarz nie była cała w tym trądziku hormonalnym,brałam tabletki anty wszystko było dobrze a teraz znowu to wraca .. 😢 nie chce sie w lustro patrzeć normalnie 🙁 Jak w tym cyklu nie wyjdzie to chyba odpuszczam bo psyche mam przeoraną dosłownie a twarz od tych gul taka obolała że ciężko na poduszce twarz położyć 😩

To zalecam artykuł jakikolwiek pierwszy z brzegu Link do: Fakty i mity o toksoplazmozie w ciąży
Bo kot też się musi od czegoś zarazić 🤷‍♀️, a właśnie często teoria jest, że najwięcej od kotów, czytałam sporo na ten temat z różnych źródeł, plus opinia lekarzy, więc uważam, że dużo jest jakimś stereotypem powielanym i robienie z kotów czegoś mega niebezpiecznego w ciąży 🤷‍♀️.

Ps. Oczywiście nie wykluczam, że tak było, że akurat miała zarażone koty, bo tak mogło być, ale dopóki nie ma przebadania jedno i drugie to dla mnie to może być zbieg okoliczności 🤷‍♀️.
Rozumie jak najbardziej . Sama w rodzinie mam kota z którym sporo czasu spędzam więc nie będę robić potwora z kotów bo zdaje sobie sprawę że choroby z powietrza się nie biorą😉 W sumie dzięki za artykuł poczytam dobie dodatkowa wiedza mi nie zaszkodzi 😉

reklama
Ja jestem tak załamana w tym cyklu ze szok,nawet nie chce mi sie na forum wchodzić bo mam doła po prostu :/ nie dość ze nie jest tak hop siup jak myślałam ze to będzie z tą ciążą to teraz leje sie ze mnie jak cholera nie pamiętam kiedy tak miałam ze tyle podpasek dziennie musiałam zmieniać bo w moment tyle krwi .. jeszcze jakby było mało to te gule podskórne mi wracają i cała twarz od tego gowna mnie boli,jestem tak poirytowana i mam tak zmienne humory ze sama z sobą ciężko wytrzymuje.. już mam ochotę wrócić do tabletek anty.. myślałam ze z miesiąca na miesiąc będzie lepiej po ich odstawieniu a tu coraz gorzej 🫠.. muszę pójść na jakieś badania hormonalne bo nie wiem co mam zrobić żeby moja twarz nie była cała w tym trądziku hormonalnym,brałam tabletki anty wszystko było dobrze a teraz znowu to wraca .. 😢 nie chce sie w lustro patrzeć normalnie 🙁 Jak w tym cyklu nie wyjdzie to chyba odpuszczam bo psyche mam przeoraną dosłownie a twarz od tych gul taka obolała że ciężko na poduszce twarz położyć 😩
Kochana złota rada musisz to przeczekać, wiem co mówię ❤️, przeszłam to🙈, naprawdę u jednego trwa to szybko i w przenosi bez boleśnie, u drugich dłużej i boleśnie 🙈

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry