reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Hej Dziewczyny, trochę mnie nie było i jeszcze nie zdarzylam Was nadrobić, ale zgodnie z naszym kalendarzem przesyłam foto dzisiejszego testu.

Jedyne co mnie zmartwiło, to wynik bety z wczoraj (11dpo) -17,5 mlu/ml, progesteron 22,81 ng/ml. Jutro idę na powtórkę...
O łaaaał jaka krecha 😍 cudownie !

reklama
Tutaj się nie zgodzę, że w każdym przypadku trzeba przeczekać:) U mnie przy pierwszym odstawieniu doprowadziłam twarz do takiego stanu, że skończyło się na leczeniu izotekiem. Bo wszyscy radzili mi przeczekać samo zniknie. I tak czekałam rok czasu z wielkimi ropnymi pryszczami i podskórnymi gulami. A teraz po tym gow nie zostały mi mega blizny @Domcia9971 wybierz się koniecznie do dermatologa jeśli nie potrafisz sobie poradzić z pielęgnacją i cera się nie poprawia. Nie wiem ile to trwa już u Ciebie
No nie mówię o roku, ale chwilę. Z tego co mi się wydaje, że dopiero antykoncepcja jest niedawno odstawiona i jeszcze humory itd. to też może być układanie gospodarki hormonalnej bo odniosłam się do całości. Bo jednak u mnie trwało kilka mce do takiego ogarnięcia organizmu, a mam wrażenie, że dalej się gdzieś to układa 🤷‍♀️. A ja odebrałam to jaka jedna wielka flustracja i nie radzenie sobie z obecnym staniem, bo bez anty człowiek czuje się gorzej pod wieloma względami i ma ochotę do nich wrócić.
Zgodzę się z Tobą jak nie minie i trwa dłużej, to oczywiście nic nie zaszkodzi sprawdzić i zrobić w tym kierunku.

No to jest męczące takie bieganie po lekarzach to fakt, ja w sumie od maja, a też już czekam na taki oddech 🤷‍♀️🙈, więc rozumiem Cię. U mnie mam nadzieję, że max do lutego takie biegania i trochę oddechu 🙈😂
@Lady With Cats to też jest plan. Trzymam kciuki, żebyś psychicznie odpoczęła od tego wszystkiego, ganianie po lekarzach jest bardzo stresujące
Dziękuję bardzo.
Zdecydowanie odpoczynek jest mi potrzebny- mam jeszcze skierowanie na badania, które wykonam.
I przerwę zarządzam oficjalną w odwiedzaniu lekarzy.
@Karola3092 , a jakie jeszcze Cię wizyty czekają?
Bardzo współczuję strat ;( oby teraz już tylko radośnie do przodu ( samo to sobie codziennie powtarzam ) i jak ktoś z boku na mnie patrzy to też jestem z tych radosnych co miesiąc dzień dobry zawsze się uśmiechają ale to co się dzieje w środku to co innego.
Najgorzej w nocy, u mnie w snach wychodzą traumy i wspomnienia.
Tobie życzę, by rok 2023 przyniósł Wam mnóstwa szczęścia i radości.
Chciałabym Was odciągnąć od podsumowań roku 😇
Jak spędzacie Mikołajki ❄
Ja zeżarłam rogalika z ciasta francuskiego z kremem budyniowym i wiśnią - ale pyszota 😋😋😋
Pobolewa mnie brzuch, bolą piersi i chyba wywęszyłam różowy śluz więc już czai się @ tuż tuż... w planie mam zeżarcie jeszcze ptysia - no w końcu zasłużył mój smuteczek na pociechę 😉😍🥰😋🎄☃️
Mąż wyciągnął Jägermeistr’a i nalał mi i mamie po kieliszeczku na dobre trawienie słodyczy mikołajowych😁.
I w takiej atmosferze gotujemy zupę na jutro.
No grudzień się lipnie zaczął 😔
Oj tam, już jedne dwie kreski mamy.
Cieszmy się tym, co jest. To dopiero początek 🤗. Zresztą, teraz doczytałam o kreskach @Pepe88.
ja tak liczę na czwartek, to może też się uda jeszcze w sylwestra coś siknac 😁

O ja też ja też w czwartek czekam na małpę ale czy nie szkoda psuć sobie testami sylwestra sama tak rozmyślam

dla mnie sama możliwość wpisania się na testowanie jeszcze w grudniu to już by była szklanka do połowy pełna :)
Ale rozumiem Twoje wątpliwości, zrobisz tak jak będziesz czuła, nic na siłę
U mnie też wychodzi, że akurat w Sylwestra ma przyjść okres, ale…No ja już nie wpisuję się na testowanie. Sama dla siebie.
I nie chodzi o to, że Sylwester, bo i tak robimy ognisko na swoim ogrodzie🔥. Sami, bez zbędnego towarzystwa 🙂.

A propos przedświątecznego czasu @black_angel- akurat siedzimy z mamą i mężem i omawiamy, co uwędzić na święta.

Pisałam, że lipnie się zaczął 🤣 i wtedy @Pepe88 wpada z tą tłusta krechę 🙂
Na listopadowym też coś narzekałam, że słabo z kreskami i po tym zaczęły się sypać jak szalone. Więc dziewczyny lipny ten grudzień! 🧚‍♀️🧚‍♀️🪄🪄
tak tak, właśnie pamiętam, że pisałaś, że dawno coś kresek nie było i dupny ten listopad

Nie chcesz powiedzieć, że to moje endometrium tak dupnie rośnie?

reklama
Hej Dziewczyny, trochę mnie nie było i jeszcze nie zdarzylam Was nadrobić, ale zgodnie z naszym kalendarzem przesyłam foto dzisiejszego testu.

Jedyne co mnie zmartwiło, to wynik bety z wczoraj (11dpo) -17,5 mlu/ml, progesteron 22,81 ng/ml. Jutro idę na powtórkę...
No pięknie!
I to mi się podoba.

Nudnej ciąży 🍀!
I dawaj update’y.

Do góry