reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Hej Dziewczyny, trochę mnie nie było i jeszcze nie zdarzylam Was nadrobić, ale zgodnie z naszym kalendarzem przesyłam foto dzisiejszego testu.

Jedyne co mnie zmartwiło, to wynik bety z wczoraj (11dpo) -17,5 mlu/ml, progesteron 22,81 ng/ml. Jutro idę na powtórkę...
O łaaaał jaka krecha 😍 cudownie !

reklama
Tutaj się nie zgodzę, że w każdym przypadku trzeba przeczekać:) U mnie przy pierwszym odstawieniu doprowadziłam twarz do takiego stanu, że skończyło się na leczeniu izotekiem. Bo wszyscy radzili mi przeczekać samo zniknie. I tak czekałam rok czasu z wielkimi ropnymi pryszczami i podskórnymi gulami. A teraz po tym gow nie zostały mi mega blizny @Domcia9971 wybierz się koniecznie do dermatologa jeśli nie potrafisz sobie poradzić z pielęgnacją i cera się nie poprawia. Nie wiem ile to trwa już u Ciebie
No nie mówię o roku, ale chwilę. Z tego co mi się wydaje, że dopiero antykoncepcja jest niedawno odstawiona i jeszcze humory itd. to też może być układanie gospodarki hormonalnej bo odniosłam się do całości. Bo jednak u mnie trwało kilka mce do takiego ogarnięcia organizmu, a mam wrażenie, że dalej się gdzieś to układa 🤷‍♀️. A ja odebrałam to jaka jedna wielka flustracja i nie radzenie sobie z obecnym staniem, bo bez anty człowiek czuje się gorzej pod wieloma względami i ma ochotę do nich wrócić.
Zgodzę się z Tobą jak nie minie i trwa dłużej, to oczywiście nic nie zaszkodzi sprawdzić i zrobić w tym kierunku.

gratulacje!!!

@Brownie1992 czy to Ty pisałaś o dupnym grudniu?
Pisałam, że lipnie się zaczął 🤣 i wtedy @Pepe88 wpada z tą tłusta krechę 🙂
Na listopadowym też coś narzekałam, że słabo z kreskami i po tym zaczęły się sypać jak szalone. Więc dziewczyny lipny ten grudzień! 🧚‍♀️🧚‍♀️🪄🪄

No to jest męczące takie bieganie po lekarzach to fakt, ja w sumie od maja, a też już czekam na taki oddech 🤷‍♀️🙈, więc rozumiem Cię. U mnie mam nadzieję, że max do lutego takie biegania i trochę oddechu 🙈😂
@Lady With Cats to też jest plan. Trzymam kciuki, żebyś psychicznie odpoczęła od tego wszystkiego, ganianie po lekarzach jest bardzo stresujące
Dziękuję bardzo.
Zdecydowanie odpoczynek jest mi potrzebny- mam jeszcze skierowanie na badania, które wykonam.
I przerwę zarządzam oficjalną w odwiedzaniu lekarzy.
@Karola3092 , a jakie jeszcze Cię wizyty czekają?
Bardzo współczuję strat ;( oby teraz już tylko radośnie do przodu ( samo to sobie codziennie powtarzam ) i jak ktoś z boku na mnie patrzy to też jestem z tych radosnych co miesiąc dzień dobry zawsze się uśmiechają ale to co się dzieje w środku to co innego.
Najgorzej w nocy, u mnie w snach wychodzą traumy i wspomnienia.
Tobie życzę, by rok 2023 przyniósł Wam mnóstwa szczęścia i radości.
Chciałabym Was odciągnąć od podsumowań roku 😇
Jak spędzacie Mikołajki ❄
Ja zeżarłam rogalika z ciasta francuskiego z kremem budyniowym i wiśnią - ale pyszota 😋😋😋
Pobolewa mnie brzuch, bolą piersi i chyba wywęszyłam różowy śluz więc już czai się @ tuż tuż... w planie mam zeżarcie jeszcze ptysia - no w końcu zasłużył mój smuteczek na pociechę 😉😍🥰😋🎄☃️
Mąż wyciągnął Jägermeistr’a i nalał mi i mamie po kieliszeczku na dobre trawienie słodyczy mikołajowych😁.
I w takiej atmosferze gotujemy zupę na jutro.
No grudzień się lipnie zaczął 😔
Oj tam, już jedne dwie kreski mamy.
Cieszmy się tym, co jest. To dopiero początek 🤗. Zresztą, teraz doczytałam o kreskach @Pepe88.
ja tak liczę na czwartek, to może też się uda jeszcze w sylwestra coś siknac 😁

O ja też ja też w czwartek czekam na małpę ale czy nie szkoda psuć sobie testami sylwestra sama tak rozmyślam

dla mnie sama możliwość wpisania się na testowanie jeszcze w grudniu to już by była szklanka do połowy pełna :)
Ale rozumiem Twoje wątpliwości, zrobisz tak jak będziesz czuła, nic na siłę
U mnie też wychodzi, że akurat w Sylwestra ma przyjść okres, ale…No ja już nie wpisuję się na testowanie. Sama dla siebie.
I nie chodzi o to, że Sylwester, bo i tak robimy ognisko na swoim ogrodzie🔥. Sami, bez zbędnego towarzystwa 🙂.

A propos przedświątecznego czasu @black_angel- akurat siedzimy z mamą i mężem i omawiamy, co uwędzić na święta.

Pisałam, że lipnie się zaczął 🤣 i wtedy @Pepe88 wpada z tą tłusta krechę 🙂
Na listopadowym też coś narzekałam, że słabo z kreskami i po tym zaczęły się sypać jak szalone. Więc dziewczyny lipny ten grudzień! 🧚‍♀️🧚‍♀️🪄🪄
tak tak, właśnie pamiętam, że pisałaś, że dawno coś kresek nie było i dupny ten listopad

Nie chcesz powiedzieć, że to moje endometrium tak dupnie rośnie?

reklama
Hej Dziewczyny, trochę mnie nie było i jeszcze nie zdarzylam Was nadrobić, ale zgodnie z naszym kalendarzem przesyłam foto dzisiejszego testu.

Jedyne co mnie zmartwiło, to wynik bety z wczoraj (11dpo) -17,5 mlu/ml, progesteron 22,81 ng/ml. Jutro idę na powtórkę...
No pięknie!
I to mi się podoba.

Nudnej ciąży 🍀!
I dawaj update’y.

Do góry