reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

bardzo Ci współczuję 🥺

Nas szczęśliwie covid ominął, w sensie nie mieliśmy ciężkich przypadków w najbliższej rodzinie na szczęście, więc 2020 był po prostu... dziwny i pełen niepokoju. Za to 2021 i I połowa 2022 okropnie mnie wykończyła psychicznie, w dodatku 2023 wcale nie szykuje się lepiej, więc w zasadzie odliczam już po prostu do 2024

Dzięki :-*
Właśnie - to nie był covid. Nas też ominął (poczekał sobie do 2022, aż będę w ciąży...), ale mieliśmy naszych ojców i moją babcię chorych na nowotwór. Dostęp do leczenia stał się inny, procedury inne, czas oczekiwania dłuższy... A potem przyszedł całkowity zakaz odwiedzin. Że już nie wspomnę o fakcie, że w ogóle nie mogłam przyjechać na pogrzeby przez zamknięte granice i kwarantannę. No ale co nas nie zabije...

reklama
Chciałabym Was odciągnąć od podsumowań roku 😇
Jak spędzacie Mikołajki ❄
Ja zeżarłam rogalika z ciasta francuskiego z kremem budyniowym i wiśnią - ale pyszota 😋😋😋
Pobolewa mnie brzuch, bolą piersi i chyba wywęszyłam różowy śluz więc już czai się @ tuż tuż... w planie mam zeżarcie jeszcze ptysia - no w końcu zasłużył mój smuteczek na pociechę 😉😍🥰😋🎄☃️
Mikołajki spędzam w pracy - z przerwami :-) Zaraz właśnie muszę do niej wracać na 16:30...
Moim uczniom przygotowałam mini prezenty z krówkami i małymi "promocjami" co do ocen, zadań domowych i testów ;-)

Cześć obiecałam z dam znać jak będę mieć wyniki, więc beta to 49,9 a progesteron 27,2 - to z 12 dni po Jeszcze w środę przyrost, ale wygląda obiecująco. Trzymam za Was kciuki i ściskam🤗
Gratulacje i spokojnej ciąży!
Ja to już na nic nie liczę.🤷‍♀️
Chyba przychodzi do mnie moment pogodzenia się z faktami, że z jakiegoś powodu tej ciąży już nie będzie. Mozliwe, ze na koniec roku jeszcze sprawdzę owu w okllicy od 20.12 🎄do 24.12🎄... i jeszcze w styczniu zatestuje. Aczkolwiek w marcu kończę 39 lat i chyba to ten moment na pogodzenie się z faktami....i "błogosławione" odpuszczenie 😇🤪
Ty mnie tu samej nie zostawiaj, my 39latki musimy się wzajemnie motywować nooo ....
aaa ja dopiero zaczęłam to nie zamierzam się poddawać co najmniej do magicznej 4 z przodu, a do niej mam jeszcze cały 2023 rok ;)
Ja się rozchorowałam i siedzę na L4 w domku. Do tego @ wyjatkowo daje popalic więc zrobiłam sobie dzień lenia i snuje się jak smród po gaciach 🤣
Zdrówka ;)
Gdzie są te mikołajkowe ciąże ja się pytam?!
Mikołaj był zajęty, trzeba czekać na Gwiazdora czy jak tam się u was mówiło na prezenty 24 grudnia...
Możecie mi wpisać okres, właśnie zaczęłam plamić 😁 5 dni przed terminem @ 🧐Sylwester będzie mój! 🥂
Mój też ;)

A co do lekarzy to odebrałam dziś wynik DHEA i po miesiącu suplementacji mam poziom 5,88 a norma jest do 6,20. Może ja za dużo tego żrę, że to tak przyrasta szybko?
Dodatkowo endokrynolog dał Glucophage XR 500 na noc...
i w tym miesiącu idę na monitoring żeby obadać co tam u Gabrysi alias Bożeny w środku się dzieje..

U mnie też byli dzisiaj teściowie. Teść wiecznie obrażony nie powiedział do nas ani słowa, teściowa jest sukcesywnie gaszona przez męża. Sami na to przez 15 lat zapracowali. Nalot trwał 45 minut. Znoszę ich tylko ze względu na dzieci. Ale są nie warci niczego. Potrafią coś obiecać dzieciom potem ich nie ma. Za każdym razem mam ochotę ich wyrzucić za drzwi. Babcia Cię zabierze na nockę, pójdziemy na kulki z dziadkiem.... Puste słowa, rozczarowanie dla dzieciaków. Albo ustalanie coś z dziećmi przy mnie, nie pytając mnie o zdanie. 😡 Wieczna zwada i nic więcej.
U mnie akurat nie teściowa z nią obecnie mam zakopany topór wojenny😂 jednak nie ukrywam że z nią też miałam przeboje. Mój stan emocjonalny po niedzieli dalej kuleje dziś popłakałam się bo mi szuflada z zamrażarki wypadła 🙈 jestem rozbita na kawałeczki i staram się zbierać 🫣

Wracając do toxo, to najniebezpieczniejsza jest na początku ciąży, w późniejszym okresie już jest troszkę lepiej, dokładnie teraz nie pamiętam, ale coś czytałam na ten temat.
Ogólnie sprzątnie na bieżąco kuwety zachowuje bezpieczeństwo 😁.
Z takich badań, które slyszlama, że mogą blokować zajście, a często owulację, a dużo osób jest zarażonych i ja ma bezobjawowo helicobacter(ale jakoś nie doczytałam naukowo), więc nie wiem na ile prawdy 🤷‍♀️
Mam w otoczeniu swoim znajomą, która poroniła we wczesnej ciąży właśnie przez to . Miała w domu 2 koty wychodzące

reklama
Do góry