reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Ja nigdy nie zaszczycona toxo, całe życie całująca wszystkie koty i prawie nigdy nie myjąca warzyw i owoców 😂😅

Załączniki

• 0f6e7a90-401f-4240-af75-111a16122f8e.jpeg
    0f6e7a90-401f-4240-af75-111a16122f8e.jpeg
    20,4 KB · Wyświetleń: 60
reklama
A w kwestii powtarzania badań w kierunku cytomegalii w sytuacji, kiedy się ją już przęsło, to trochę dziwne, bo jak u mnie wyszło że miałam przebytą to lekarz pierwsze co powiedział, że jedne g*wno mamy z głowy 🤔 w kwestii toxo też czytałam, że jak już babka to przejdzie to w przyszłej ciąży to jest niegroźne 🤔

Dziewczyny staraczki: badałyście sobie to z ciekawości? Toksoplazmoze i cytomegalię?
Przed staraniami zrobiłam sobie cały pakiet dla kobiet planujących ciążę, była jakaś promocja... Brak przebycia toxo mnie również zdziwił, bo też spędziłam kawał dzieciństwa liżąc koty i jedząc wszystko prosto z ogrodu...

Swoją drogą w Diagnostyce i Alabie była (jest?) taka akcja profilaktyczna hcv, że jak się robiło badania za co najmniej 150 PLN to hcv można było zrobić za darmo. Następnym razem jak będzie robić badania to można zapytać :-).
W Alabie nam wpychali to przy każdej okazji, niezależnie od kwoty do zapłaty 😜

Piękne dzieciństwo 😁 jeszcze muszki takie małe jadłam, przypomniało mi się 😁 i jakoś nigdy na nic nie chorowałam w dzieciństwie 😉
Ach, no piękne😁.
Chociaż, jak dorobię się dzieciaka, to ono pewnie też przejdzie fazę zjadania owadów i owoców z ogrodu, bo przy domu mam spore podwórko i ogród i nie zamierzam kontrolować go ja każdym kroku😂.
Niech se poużywa!

reklama
Do góry