reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało 😁

Ja też jadłam nie raz warzywa i owoce prosto z działki, jeszcze piach chrupał w zębach 🤷‍♀️
I tak jak @olka11135 też jadłam piach z piaskownicy, czy na placu zabaw czy to gdzieś nad wodą 😁
W sumie to ciekawe, jak pójdzie dzisiejszym dzieciakom ze staraniami?

One wychowywane są bardziej sterylnie 😝.

Ja to z ostatniego pokolenia, dla którego największą karą byłoby siedzenie w domu. Ile to kradzionych owoców z działek się zjadło w życiu, to nie zliczę.
Raz nas jeden działkowicz gonił, ale nie dogonił 😅.

Tak was zapytałam, bo jak rozmawiałam z @93kora - moja koleżanka we wczesnej ciąży miała plamienia i to był akurat ten początek kiedy się robiło te badania i jej wyszło aktywne zakażenie. Ona mi wtedy powiedziała, że te plamienia to od "tej choroby od kotów" 🤔
Ja właśnie też plamiłam, no ale mi luteina pomogła. A to, że się od kotów zaraża to jest ściema. Trzeba by było za przeproszeniem g***o z kuwety zjeść 😁

W sumie to ciekawe, jak pójdzie dzisiejszym dzieciakom ze staraniami?

One wychowywane są bardziej sterylnie 😝.

Ja to z ostatniego pokolenia, dla którego największą karą byłoby siedzenie w domu. Ile to kradzionych owoców z działek się zjadło w życiu, to nie zliczę.
Raz nas jeden działkowicz gonił, ale nie dogonił 😅.
Czy ja wiem czy sterylne 😁 cytomegalia to tak jak mówi @olka11135 choroba małych dzieci, a w żłobku jest taka Bonanza chorobowa, że myślę, że tam złapią i będą miały spokój na dorosłość. Co do różyczki to są szczepienia.
Najbardziej zagadkowa dla mnie jest ta toksoplazmoza

reklama
Swoją drogą w Diagnostyce i Alabie była (jest?) taka akcja profilaktyczna hcv, że jak się robiło badania za co najmniej 150 PLN to hcv można było zrobić za darmo. Następnym razem jak będzie robić badania to można zapytać :-).

Do góry