Kasiek88
Fanka BB :)
Widzę cień !Hej z rana
12 dni po
No i właśnie dziwna sprawa, czyli fabryczna, najpierw odrazu pojawiło sie to a teraz czysto
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Widzę cień !Hej z rana
12 dni po
No i właśnie dziwna sprawa, czyli fabryczna, najpierw odrazu pojawiło sie to a teraz czysto
A w kwestii powtarzania badań w kierunku cytomegalii w sytuacji, kiedy się ją już przęsło, to trochę dziwne, bo jak u mnie wyszło że miałam przebytą to lekarz pierwsze co powiedział, że jedne g*wno mamy z głowy w kwestii toxo też czytałam, że jak już babka to przejdzie to w przyszłej ciąży to jest niegroźne
Dziewczyny staraczki: badałyście sobie to z ciekawości? Toksoplazmoze i cytomegalię?
czyli będziesz powtarzać?Hej z rana
12 dni po
Napewno będzie powtarzaćczyli będziesz powtarzać?
Swoją drogą ja też widzę cieńczyli będziesz powtarzać?
Kiedyś spotkałam się ze stwierdzeniem, że toxo dużo łatwiej/częściej zarazi się człowiek od surowego kota aniżeli od kota. W sumie ta teoria mogłaby się podpiąć pode mnie i znajoma, ja kociara ona nie. Ja nie przeszłam, a ona tak , ale nie mam na to badań naukowych, jedynie spotkałam się z opinią takę od lekarza usłyszana.Ja jako wieloletnia ratowaczka bezdomnych i chorych kotów nie miałam nigdy toxoplazmozy, natomiast mam przeciwciała na cytomegalie i nie mam pojęcia skąd i dlaczego
Właśnie nie koniecznie . Znam multum kocich mam które nie przeszły, a kilu znajomych z otocznia bez kotów, które przeszłyPewnie już dawno przeszłaś.
Ja jako posiadaczka kotów od urodzenia pewnie też już dawno toxo miałam, ale to tylko przypuszczenia nigdy nie poparte badaniami.
nie wiem gdzie Wy ten cień widzicie, chyba ślepa jestemSwoją drogą ja też widzę cień