reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
mama mojej chrześnicy jest takim samym przypadkiem, jak opisujesz na początku. Ona kończąc macierzyński w marcu tego roku, była już w 3 miesiącu ciąży z drugim bombelkiem, bo jej się to bardziej opłaca niż powrót do pracy. Ale oni w ogóle mają dziwny styl bycia i to w jaki sposób patrzą na świat. Długa historia… jednak ja nie kumam takich ludzi 🤡
Znaczy wiesz, ja gdyby mi się tylko udało to tez chciałabym jedno po drugim bez powrotu do pracy. U nich sytuacja jest taka, ze oni maja córę (wpadka) i wymyślili, ze po co ona ma iść do pracy a dzieciak do przedszkola, skoro finalnie finansowo wyjdzie ich to gorzej niż jak zajdzie w ciąże i na l4 ciążowe (kończy jej sie niewykorzystany wypoczynkowy). Oni nie myślą o tym, ze chcą mieć drugie dziecko tylko o tym, ze im sie jej ciąża bardziej opłaca finansowo 🙈🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Znaczy wiesz, ja gdyby mi się tylko udało to tez chciałabym jedno po drugim bez powrotu do pracy. U nich sytuacja jest taka, ze oni maja córę (wpadka) i wymyślili, ze po co ona ma iść do pracy a dzieciak do przedszkola, skoro finalnie finansowo wyjdzie ich to gorzej niż jak zajdzie w ciąże i na l4 ciążowe (kończy jej sie niewykorzystany wypoczynkowy). Oni nie myślą o tym, ze chcą mieć drugie dziecko tylko o tym, ze im sie jej ciąża bardziej opłaca finansowo 🙈🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
No mi się właśnie o kwestie finansowa rozchodzi, ze bardziej o tym myślą. Czy my nie mamy wspólnych znajomych? Bo jak przeczytałam ten myk po co ma dzieciak isc do przedszkola, to aż sobie usiadłam 😂😂😂😂😂 identyczna gadka

No mi się właśnie o kwestie finansowa rozchodzi, ze bardziej o tym myślą. Czy my nie mamy wspólnych znajomych? Bo jak przeczytałam ten myk po co ma dzieciak isc do przedszkola, to aż sobie usiadłam 😂😂😂😂😂 identyczna gadka
Bym powiedziała, że sporo jest takich bezmyślnych trochę osób 🤷‍♀️. Rozumiem jedno po drugim i bardziej opłacalne finansowo, o ile chcesz to dziecko, o ile jesteś świadomy z czym potem się to wiąże, ale nie tak zróbmy sobie nie myśląc o przyszłości 🙈

Witacie z rana!
Temperatura w doł nie pozostawia wątpliwości co do szampanskiej dziś zabawy, a test jest potwierdzeniem, że ciąży w tym cyklu nie ma. Wszystkie testy z cieniami były felerne. Jestem 10 lub 11 dni po, więc konczę testowanie i czekam na @. A za pozostałe dzis dziewczyny trzymam mocno kciuki✊✊

Załączniki

• Screenshot_20221231-063252_My Calendar.jpg
    Screenshot_20221231-063252_My Calendar.jpg
    139,8 KB · Wyświetleń: 72
  • 20221231_063600.jpg
    20221231_063600.jpg
    419,7 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Ja tez się dziś pokusiłam 9dpo i biało. Natomiast u mnie ten problem ze przez te długo wyskakujące pozytywne testy owulacyjne i mocniejsze o wiele kreski niż w rzekomym piku 21.12 nie mogę w 100% potwierdzić ze owulacja się nie przesunęła. Progesteron w 7dpo 8,5ng. Na wszelki wypadek w poniedziałek pojadę na proga i betę i będę miała święty spokój:)

Do góry