reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Ej ja jestem teraz na Białołęce, kogo moge spotkać?
Mnie na Białołęce nie, ale blisko ;) tez po tej stronie Warszawy ;)
I get it ;-)
Ale wiesz, argument "rodzice Polacy" w wielu przypadkach w ogóle nie działa :-(
Ja jestem niezmiennie dumna z dzieci emigrantów, które mówią po polsku. I z rodziców, którzy o to dbają.
Ja mam trochę znajomych na odwrót, np. z pracy Francuz wiele lat w Polsce i jego dzieci tez i ubolewał, ze ponieważ dzieci w Polsce głównie mieszkają już nie są w stanie wymówić różnicy miedzy „ą” i "ą” (pewnie bedziesz wiedziała, o co chodzi) dla niego to było naprawdę smutne 🥺 on np. nie potrafi powiedzieć inaczej wyjście i wejście, i zawsze się śmieje czy pchać czy ciągnąć 🙈
eh, właśnie się dowiedziałam, że dziewczyna, z którą sobie płaczkałam, że nie możemy zajść kilka miesięcy temu jets w ciąży.
teraz se popłaczę sama
A inaczej: placzkalyscie razem, ona zaszła, choć nie mogła. Ile to nadziei więcej dla Ciebie? 😘

Mnie na Białołęce nie, ale blisko ;) tez po tej stronie Warszawy ;)

Ja mam trochę znajomych na odwrót, np. z pracy Francuz wiele lat w Polsce i jego dzieci tez i ubolewał, ze ponieważ dzieci w Polsce głównie mieszkają już nie są w stanie wymówić różnicy miedzy „ą” i "ą” (pewnie bedziesz wiedziała, o co chodzi) dla niego to było naprawdę smutne 🥺 on np. nie potrafi powiedzieć inaczej wyjście i wejście, i zawsze się śmieje czy pchać czy ciągnąć 🙈

A inaczej: placzkalyscie razem, ona zaszła, choć nie mogła. Ile to nadziei więcej dla Ciebie? 😘
zero, bo to wszystko zdarza się ludziom, nie mi.

Od miesiączki do kresek na testach owu miało być brak seksu, w razie zlego nasienia, ale ja czytałam, że przy gorszym co 2 dni, a tak to można codziennie jak sądzicie 🤷‍♀️😂🙈. Oczywiście dziś 1 dzień po małpie to oczywiście nie wytrzymałam, po za tym trzeba było żel przetestować, w miarę spoko jest 😂

Tak, ja też nie umiem wszystkich tych nosówek dobrze wymawiać :-D
A dla nich "y" i "e" to nierozróżnialne dźwięki.. więc jesteśmy kwita :p
Mój mąż ma słuch muzyczny, więc on sobie z tym świetnie radzi. Mam zazdro :p

Od miesiączki do kresek na testach owu miało być brak seksu, w razie zlego nasienia, ale ja czytałam, że przy gorszym co 2 dni, a tak to można codziennie jak sądzicie 🤷‍♀️😂🙈. Oczywiście dziś 1 dzień po małpie to oczywiście nie wytrzymałam, po za tym trzeba było żel przetestować, w miarę spoko jest 😂
Noo…Przypominam cały czas i uczulam na wyniki badań amerykańskich naukowców- przy dobrych parametrach wręcz należy codziennie.

reklama
Do góry