reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
mama mojej chrześnicy jest takim samym przypadkiem, jak opisujesz na początku. Ona kończąc macierzyński w marcu tego roku, była już w 3 miesiącu ciąży z drugim bombelkiem, bo jej się to bardziej opłaca niż powrót do pracy. Ale oni w ogóle mają dziwny styl bycia i to w jaki sposób patrzą na świat. Długa historia… jednak ja nie kumam takich ludzi 🤡
Znaczy wiesz, ja gdyby mi się tylko udało to tez chciałabym jedno po drugim bez powrotu do pracy. U nich sytuacja jest taka, ze oni maja córę (wpadka) i wymyślili, ze po co ona ma iść do pracy a dzieciak do przedszkola, skoro finalnie finansowo wyjdzie ich to gorzej niż jak zajdzie w ciąże i na l4 ciążowe (kończy jej sie niewykorzystany wypoczynkowy). Oni nie myślą o tym, ze chcą mieć drugie dziecko tylko o tym, ze im sie jej ciąża bardziej opłaca finansowo 🙈🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Znaczy wiesz, ja gdyby mi się tylko udało to tez chciałabym jedno po drugim bez powrotu do pracy. U nich sytuacja jest taka, ze oni maja córę (wpadka) i wymyślili, ze po co ona ma iść do pracy a dzieciak do przedszkola, skoro finalnie finansowo wyjdzie ich to gorzej niż jak zajdzie w ciąże i na l4 ciążowe (kończy jej sie niewykorzystany wypoczynkowy). Oni nie myślą o tym, ze chcą mieć drugie dziecko tylko o tym, ze im sie jej ciąża bardziej opłaca finansowo 🙈🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
No mi się właśnie o kwestie finansowa rozchodzi, ze bardziej o tym myślą. Czy my nie mamy wspólnych znajomych? Bo jak przeczytałam ten myk po co ma dzieciak isc do przedszkola, to aż sobie usiadłam 😂😂😂😂😂 identyczna gadka

No mi się właśnie o kwestie finansowa rozchodzi, ze bardziej o tym myślą. Czy my nie mamy wspólnych znajomych? Bo jak przeczytałam ten myk po co ma dzieciak isc do przedszkola, to aż sobie usiadłam 😂😂😂😂😂 identyczna gadka
Bym powiedziała, że sporo jest takich bezmyślnych trochę osób 🤷‍♀️. Rozumiem jedno po drugim i bardziej opłacalne finansowo, o ile chcesz to dziecko, o ile jesteś świadomy z czym potem się to wiąże, ale nie tak zróbmy sobie nie myśląc o przyszłości 🙈

Witacie z rana!
Temperatura w doł nie pozostawia wątpliwości co do szampanskiej dziś zabawy, a test jest potwierdzeniem, że ciąży w tym cyklu nie ma. Wszystkie testy z cieniami były felerne. Jestem 10 lub 11 dni po, więc konczę testowanie i czekam na @. A za pozostałe dzis dziewczyny trzymam mocno kciuki✊✊

Załączniki

• Screenshot_20221231-063252_My Calendar.jpg
    Screenshot_20221231-063252_My Calendar.jpg
    139,8 KB · Wyświetleń: 70
  • 20221231_063600.jpg
    20221231_063600.jpg
    419,7 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Ja tez się dziś pokusiłam 9dpo i biało. Natomiast u mnie ten problem ze przez te długo wyskakujące pozytywne testy owulacyjne i mocniejsze o wiele kreski niż w rzekomym piku 21.12 nie mogę w 100% potwierdzić ze owulacja się nie przesunęła. Progesteron w 7dpo 8,5ng. Na wszelki wypadek w poniedziałek pojadę na proga i betę i będę miała święty spokój:)

Do góry