reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Mam dzisiaj dzień płaczu. Ku*wa, czuje się jak najgorszy człowiek na świecie, bo nie mogę zajść w ciąże. Serio, staram się, robię co mogę- napierdalam dietę, suple, badania. I gowno. Krwawienie 10 dni po ovi zamiast zagnieżdżania.
Znajomi wpadli z trzecim, bo „nie zdążył wyjąć”.
Niech ten rok się już skończy
Ja dlatego na czas świąt +/- 1 dzień przestałam używać mediów społecznościowych. Ominęły mnie te wszystkie zdjęcia testów ciążowych, dzieci pod choinką itd...

Polecam taki detox.

reklama
Mam dzisiaj dzień płaczu. Ku*wa, czuje się jak najgorszy człowiek na świecie, bo nie mogę zajść w ciąże. Serio, staram się, robię co mogę- napierdalam dietę, suple, badania. I gowno. Krwawienie 10 dni po ovi zamiast zagnieżdżania.

Rozumiem, przytulam 🫶

Zostałam ostatnia bezdzietną osoba w moim towarzystwie. Koleżanki spotykają się z bobasami i ewidentnie w tej grupie już brakuje dla mnie miejsca i zaproszeń na dzieciowe imprezy, nastała cisza ;)

Ja dlatego na czas świąt +/- 1 dzień przestałam używać mediów społecznościowych. Ominęły mnie te wszystkie zdjęcia testów ciążowych, dzieci pod choinką itd...

Polecam taki detox.

U mnie się zaczęli bombardowac od połowy grudnia, wrzuciłam sobie tyle obowiązków żeby nie mieć czasu na przeglądanie, ominęła mnie chociaż część😉

Polecam taki detox.
Może i racja, że te świąteczno- rodzinne klimaty namieszały mi w emocjach. Dobrze, że teraz czas zdjęć z alkoholem i w cekinach 😜

wiecie co, ja wiem, że te teksty denerwują, ale w większości są wynikiem niewiedzy i często dobrych intencji. Niech pierwsza rzuci kamieniem, której nigdy nie zdarzyło się powiedziec coś głupiego, bo nie znała danej sytuacji od środka. Ba, myślę, że niejednej z nas mającej koleżanki starające się długo o zajście w ciążę zdarzyło się mniej lub bardziej delikatnie zasugerować, że np. za bardzo się na tym skupia.

Do celu: myślę że w takich sytuacjach, jeżeli chcemy oczywiście przed daną osobą się otwierać, powinno się wyjaśniać na spokojnie takie rzeczy. Wyjaśniać dlaczego taka rada boli albo wkurza. A jak wyjaśnienia nie pomogą i rada się z ust tej osoby powtórzy, to bez wyrzutów i wprost kazać takiej osobie oddalić się pospiesznie.
zgadzam się. Ja miałam ogromny żal do Mamy bo gdy jej powiedziałam że na ogólnych badaniach TSH wyszło wysoko powiedziała że na pewno wszystko jest ok i by schować badania na teczkę by w przyszłości pokazać lekarzowi jak wszystko jest dobrze. No i bysmy się po prostu starali bo już i tak późno na dziecko

Myślę że to po prostu mechanizm wyparcia i ona po prostu nie chce przyjąć do wiadomości że jej dziecko może być chore. W każdym razie gdybym posłuchała nie wiedziałabym że mam niedoczynność (może nawet Hashi ale dzisiaj lekarz wysłał mnie do endykronologa więc zobaczymy ile to potrwa 😭) i starałabym się do usranej menopauzy

też mam dzisiaj taki dzień, więc nie znajduje słów pocieszenia oprócz tych, że nie jesteś w tym sama, że ten dzień minie, podniesiemy sie, otrzepiemy rajstopki, poprawimy koronę i ruszymy dalej 😘

reklama
Tylko algorytm insta jest zdradliwy i teraz mi wyświetla te posty sprzed kilku dni więc muszę robić tak 🙈🙈

Ostatni czas była dla mnie trudny i starałam się w ogóle nie zaglądać na media społecznościowe, trochę nawet porzuciłam czytanie forum bo ilość smutku która mnie zalewała była zbyt duża :)
Muszę jakoś przeorganizować sobie życie w Nowym Roku, może znaleść nowe hobby lub jakąś aktywność która wyciągnie mnie do nowych ludzi 😉

Do góry