reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Rozumiem, przytulam 🫶

Zostałam ostatnia bezdzietną osoba w moim towarzystwie. Koleżanki spotykają się z bobasami i ewidentnie w tej grupie już brakuje dla mnie miejsca i zaproszeń na dzieciowe imprezy, nastała cisza ;)
Doskonale wiem, co czujesz... Dzieci moich koleżanek już sporo urosły zresztą, ale kontakt jakoś się nie odnowił... Niektóre się w sumie z premedytacją odsunęły, bo... ze mną nie było o czym rozmawiać! A przecież o wiele lepiej jest pójść do kawiarni z kimś, kto też przyjedzie z wózkiem, paczką pieluch, butelkami - a ja jakaś wybrakowana...

reklama
@LadyCaro , bo szampan to zwodniczy zawodnik.
Dlatego ja od kilkunastu lat nie piję szampana właśnie po takiej akcji, jak Twoja.
Generalnie ja mam taką akcję, że nieważne ile wina wypiję, to zawsze boli mnie głowa- nawet po białym półwytrawnym, więc staram się wina unikać.

Mamy ognisko, ale sami dla siebie robimy. Żadnych gości.
Mąż odpala kociołek, ja robię barszczyk z kiszonych buraczków z krokietami ziemniaczanymi.
I chillujemy we własnym gronie, czyli ja, mąż, mama i opa pewnie od czasu do czasu przyjdzie na kieliszka😁.
Opa?:)
Krokiety ziemniaczane, podasz przepis? Ja jestem bardzo pyrowa😁

Ja dlatego na czas świąt +/- 1 dzień przestałam używać mediów społecznościowych. Ominęły mnie te wszystkie zdjęcia testów ciążowych, dzieci pod choinką itd...

Polecam taki detox.
Świetny pomysł! Powinnam była na to wpaść...
Oprócz zdjęć szczęśliwych rodzinek - ogłaszanie ciąż...
A jej ukrycie miało być moim największym problemem na święta :-(

Ostatni czas była dla mnie trudny i starałam się w ogóle nie zaglądać na media społecznościowe, trochę nawet porzuciłam czytanie forum bo ilość smutku która mnie zalewała była zbyt duża :)
Muszę jakoś przeorganizować sobie życie w Nowym Roku, może znaleść nowe hobby lub jakąś aktywność która wyciągnie mnie do nowych ludzi 😉
gdyby nie to, że mam koty, to bym wróciła do układa puzzli. Magicznie mnie to zawsze odstresowywalo

gdyby nie to, że mam koty, to bym wróciła do układa puzzli. Magicznie mnie to zawsze odstresowywalo
A ja staram się wrócić do czytania książek, żeby nie przeglądać internetu i nie trafiać cały czas na temat związane z dziećmi. Tylko minus czytania książek jest taki, że w prawie każdej kolejnej trafiam na wątki porzuconych lub niechcianych dzieci albo aborcji :p.

oooo, uwielbiam gimnastykę artystyczna, ale oprócz rozciągnięcia nie mam warunków fizycznych i paraliżuje mnie strach przed saltami 😱
Ja totalnie się do tego nie nadaje i w ogóle nie ma takiej opcji ale ogląda się wybornie ;-) lubię też oglądać triki na rolkach, na rolkach umiem jeździć ale zdecydowanie nie aż tak dobrze, żeby robić takie siuuu siuuu ;D

A ja staram się wrócić do czytania książek, żeby nie przeglądać internetu i nie trafiać cały czas na temat związane z dziećmi. Tylko minus czytania książek jest taki, że w prawie każdej kolejnej trafiam na wątki porzuconych lub niechcianych dzieci albo aborcji :p.

Ja totalnie się do tego nie nadaje i w ogóle nie ma takiej opcji ale ogląda się wybornie ;-) lubię też oglądać triki na rolkach, na rolkach umiem jeździć ale zdecydowanie nie aż tak dobrze, żeby robić takie siuuu siuuu ;D

Takie siuuu, siuu robilam z koleżanką do czasu aż ona złamała obie nogi i ma teraz kolana skręcone na śruby. Od tego czasu już tylko spokojna jazda. Nauka chodzenia w wieku 30lat była dla niej niesamowitym wyzwaniem :o

Takie siuuu, siuu robilam z koleżanką do czasu aż ona złamała obie nogi i ma teraz kolana skręcone na śruby. Od tego czasu już tylko spokojna jazda. Nauka chodzenia w wieku 30lat była dla niej niesamowitym wyzwaniem :o
O f*ck 🙈😱.
To ja pozostanę przy oglądaniu.

Jola Szymańska z insta / YT też chodziła na lekcje rolek i robiła triki - raz złamała rękę i poskładali jej na płytkę. Jak pozwolili wrócić do rolek to drugi raz złamała tę samą rękę pod płytką. Także już na rolkach raczej jeździć nie będzie.

reklama
Do góry