reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Moja szwagierka dzisiaj wsparciem:
„Wyluzuj, daj spokój”🙃

Uwielbiam.
wiecie co, ja wiem, że te teksty denerwują, ale w większości są wynikiem niewiedzy i często dobrych intencji. Niech pierwsza rzuci kamieniem, której nigdy nie zdarzyło się powiedziec coś głupiego, bo nie znała danej sytuacji od środka. Ba, myślę, że niejednej z nas mającej koleżanki starające się długo o zajście w ciążę zdarzyło się mniej lub bardziej delikatnie zasugerować, że np. za bardzo się na tym skupia.

Do celu: myślę że w takich sytuacjach, jeżeli chcemy oczywiście przed daną osobą się otwierać, powinno się wyjaśniać na spokojnie takie rzeczy. Wyjaśniać dlaczego taka rada boli albo wkurza. A jak wyjaśnienia nie pomogą i rada się z ust tej osoby powtórzy, to bez wyrzutów i wprost kazać takiej osobie oddalić się pospiesznie.

reklama
wiecie co, ja wiem, że te teksty denerwują, ale w większości są wynikiem niewiedzy i często dobrych intencji. Niech pierwsza rzuci kamieniem, której nigdy nie zdarzyło się powiedziec coś głupiego, bo nie znała danej sytuacji od środka. Ba, myślę, że niejednej z nas mającej koleżanki starające się długo o zajście w ciążę zdarzyło się mniej lub bardziej delikatnie zasugerować, że np. za bardzo się na tym skupia.

Do celu: myślę że w takich sytuacjach, jeżeli chcemy oczywiście przed daną osobą się otwierać, powinno się wyjaśniać na spokojnie takie rzeczy. Wyjaśniać dlaczego taka rada boli albo wkurza. A jak wyjaśnienia nie pomogą i rada się z ust tej osoby powtórzy, to bez wyrzutów i wprost kazać takiej osobie oddalić się pospiesznie.
Właśnie delikatnie wytłumaczyłam, że to nie pomaga i że się nie gniewam, bo zdaje sobie sprawę ze tego nie rozumie. Napisałam, że bardzo się staram wyluzować i robię naprawdę podstawowe badania dbając o siebie i że najlepiej będzie jak nie będę kontynuować tego tematu w rodzinie i że wrócę do niego jak kiedykolwiek pojawią się dwie kreski:)

Właśnie delikatnie wytłumaczyłam, że to nie pomaga i że się nie gniewam, bo zdaje sobie sprawę ze tego nie rozumie. Napisałam, że bardzo się staram wyluzować i robię naprawdę podstawowe badania dbając o siebie i że najlepiej będzie jak nie będę kontynuować tego tematu w rodzinie i że wrócę do niego jak kiedykolwiek pojawią się dwie kreski:)
to super, świetnie zrobiłaś, jak następnym razem wywali z czymś takim, to możesz śmiało kazać jej spieprzać, bez wyrzutów sumienia :) a może dotrze i uratowałaś jej jakąś koleżankę przed usłyszeniem czegoś podobnego z jej ust w przyszłości :)

Wiesz co, ja niektórym już tyle razy tłumaczyłam, że po prostu już mi się nie chce buzi otwierać.

Tym bardziej, że to nie ja zaczynam ten temat tylko oni a potem mówią, że za dużo o tym myślę ;-).

Wiesz co, ja niektórym już tyle razy tłumaczyłam, że po prostu już mi się nie chce buzi otwierać.

Tym bardziej, że to nie ja zaczynam ten temat tylko oni a potem mówią, że za dużo o tym myślę ;-).
nie no, jak wytłumaczyłaś, a się powtarza albo ktoś wali jakąś uwagę z przekąsem, to wiadomo, nie zasługuje na litość ;)

Czasem nie pomaga niestety tłumaczenie i trzeba kogoś chamsko opierdolić
Żywym przykładem jest moja teściowa 🤣

nie no, jak wytłumaczyłaś, a się powtarza albo ktoś wali jakąś uwagę z przekąsem, to wiadomo, nie zasługuje na litość ;)
Wiesz, do mnie na przykład co jakiś czas pisze kolega, który sam się starał o pierwsze dziecko ileś lat. Cudownie zaszli w ciążę miesiąc przed ivf. I on mnie teraz regularnie przekonuje, że mi to ivf niepotrzebne i on by tego nie robił. Trzeba mieć cierpliwość i czekać! Co ma być to będzie!

reklama
Mam dzisiaj dzień płaczu. Ku*wa, czuje się jak najgorszy człowiek na świecie, bo nie mogę zajść w ciąże. Serio, staram się, robię co mogę- napierdalam dietę, suple, badania. I gowno. Krwawienie 10 dni po ovi zamiast zagnieżdżania.
Znajomi wpadli z trzecim, bo „nie zdążył wyjąć”.
Niech ten rok się już skończy

Do góry