reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Kobietki Możecie spojrzeć na moje wyniki🤔 macie za sobą mnóstwo badań wiec pewnie lepiej się znacie jak ja 🤦‍♀️

Załączniki

• 20221229_191206.jpg
    20221229_191206.jpg
    3 MB · Wyświetleń: 91
  • 20221229_191154.jpg
    20221229_191154.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 89
reklama
Kobietki Możecie spojrzeć na moje wyniki🤔 macie za sobą mnóstwo badań wiec pewnie lepiej się znacie jak ja 🤦‍♀️
Do powtórzenia glukoza albo wręcz od razu do zrobienia trzypunktowa krzywa glukozowo-insulinowa. Na pewno badanie na czczo? Żadnej kawy czy coś?
Coś złego dzieje się z żelazem, na to wskazuje tez wysoki hematokryt i hemoglobina. Ile jesz miesa? Bierzesz jakieś preparaty z żelazem?

Mnie się nie podoba to żelazo i glukoza podwyższone, ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny. Moim zdaniem glukoza do poprawy na cito, ja bym zrobiła krzywa cukrowa.

Ale lepiej posłuchaj mądrzejszych, zapewne zaraz napiszą 💚

Do powtórzenia glukoza albo wręcz od razu do zrobienia trzypunktowa krzywa glukozowo-insulinowa. Na pewno badanie na czczo? Żadnej kawy czy coś?
Coś złego dzieje się z żelazem, na to wskazuje tez wysoki hematokryt i hemoglobina. Ile jesz miesa? Bierzesz jakieś preparaty z żelazem?
Mięsa jem nie za wiele i preparatów z żelazem nie biorę żadnych 🤷‍♀️ glukoza tak myślałam że za wysoka

reklama
Mięsa jem nie za wiele i preparatów z żelazem nie biorę żadnych 🤷‍♀️ glukoza tak myślałam że za wysoka
Ale jesteś pewna, ze byłaś na czczo? Jeśli tak, to planuj sobie od razu czas na ponad 2 godziny w przychodni i koniecznie zarówno glukoza i insulina w trzech oznaczeniach i do diabetologa (żebyś się nie martwiła: nie jest to mocne przekroczenie, takie koryguje się dieta)
Problem z podwyższonym żelazem jest taki, ze „leczy” się go dieta, przy skrajnych podwyższeniach upustami krwi. Nie ma tabletki, która się weźmie i ten poziom obniży.
Powtórz badania. Tez żelazo. Przez tydzień przed badaniem nie jedz w ogóle miesa, dołóż ferrytyne do badań.
Z tym do lekarza i prawdopodobnie dobrego dietetyka ;)
Czyli lista badań do powtórki:
- zelazo
-ferrytyna
- glukoza na czczo
-glukoza po 1h
- glukoza po 2h
-insulina na czczo
-insulina po 1h
-insulina po 2h
Przed badaniami zadzwoń do punktu pobrań/przychodni czy do obciążenia sami daja glukozę.
Powodzenia! Wstaw wyniki, gdy będziesz po ;)

Do góry