reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Kobietki Możecie spojrzeć na moje wyniki🤔 macie za sobą mnóstwo badań wiec pewnie lepiej się znacie jak ja 🤦‍♀️

Załączniki

• 20221229_191206.jpg
    20221229_191206.jpg
    3 MB · Wyświetleń: 84
  • 20221229_191154.jpg
    20221229_191154.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 84
reklama
Kobietki Możecie spojrzeć na moje wyniki🤔 macie za sobą mnóstwo badań wiec pewnie lepiej się znacie jak ja 🤦‍♀️
Do powtórzenia glukoza albo wręcz od razu do zrobienia trzypunktowa krzywa glukozowo-insulinowa. Na pewno badanie na czczo? Żadnej kawy czy coś?
Coś złego dzieje się z żelazem, na to wskazuje tez wysoki hematokryt i hemoglobina. Ile jesz miesa? Bierzesz jakieś preparaty z żelazem?

Mnie się nie podoba to żelazo i glukoza podwyższone, ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny. Moim zdaniem glukoza do poprawy na cito, ja bym zrobiła krzywa cukrowa.

Ale lepiej posłuchaj mądrzejszych, zapewne zaraz napiszą 💚

Do powtórzenia glukoza albo wręcz od razu do zrobienia trzypunktowa krzywa glukozowo-insulinowa. Na pewno badanie na czczo? Żadnej kawy czy coś?
Coś złego dzieje się z żelazem, na to wskazuje tez wysoki hematokryt i hemoglobina. Ile jesz miesa? Bierzesz jakieś preparaty z żelazem?
Mięsa jem nie za wiele i preparatów z żelazem nie biorę żadnych 🤷‍♀️ glukoza tak myślałam że za wysoka

reklama
Mięsa jem nie za wiele i preparatów z żelazem nie biorę żadnych 🤷‍♀️ glukoza tak myślałam że za wysoka
Ale jesteś pewna, ze byłaś na czczo? Jeśli tak, to planuj sobie od razu czas na ponad 2 godziny w przychodni i koniecznie zarówno glukoza i insulina w trzech oznaczeniach i do diabetologa (żebyś się nie martwiła: nie jest to mocne przekroczenie, takie koryguje się dieta)
Problem z podwyższonym żelazem jest taki, ze „leczy” się go dieta, przy skrajnych podwyższeniach upustami krwi. Nie ma tabletki, która się weźmie i ten poziom obniży.
Powtórz badania. Tez żelazo. Przez tydzień przed badaniem nie jedz w ogóle miesa, dołóż ferrytyne do badań.
Z tym do lekarza i prawdopodobnie dobrego dietetyka ;)
Czyli lista badań do powtórki:
- zelazo
-ferrytyna
- glukoza na czczo
-glukoza po 1h
- glukoza po 2h
-insulina na czczo
-insulina po 1h
-insulina po 2h
Przed badaniami zadzwoń do punktu pobrań/przychodni czy do obciążenia sami daja glukozę.
Powodzenia! Wstaw wyniki, gdy będziesz po ;)

Do góry