reklama
Aczkolwiek@to_na_pralkę
Fanka BB :)
Tak, Hoffer nie zostanie dziadkiem, a tatusiemZ ordynatorem?!
Pomieszali, bo Socha odchodzi
Aczkolwiek@to_na_pralkę
Do powtórzenia glukoza albo wręcz od razu do zrobienia trzypunktowa krzywa glukozowo-insulinowa. Na pewno badanie na czczo? Żadnej kawy czy coś?Kobietki Możecie spojrzeć na moje wyniki macie za sobą mnóstwo badań wiec pewnie lepiej się znacie jak ja
Coś złego dzieje się z żelazem, na to wskazuje tez wysoki hematokryt i hemoglobina. Ile jesz miesa? Bierzesz jakieś preparaty z żelazem?
LadyCaro
Jeśli chodzi o te rzeczy w morfologii to się nie znam, ale dziewczyny będą wiedzieć.Kobietki Możecie spojrzeć na moje wyniki macie za sobą mnóstwo badań wiec pewnie lepiej się znacie jak ja
Osobiście wysyłam Cię na krzywą glukozowo - insulinową 3 punktową.
Calineczka92
Mnie się nie podoba to żelazo i glukoza podwyższone, ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny. Moim zdaniem glukoza do poprawy na cito, ja bym zrobiła krzywa cukrowa.Kobietki Możecie spojrzeć na moje wyniki macie za sobą mnóstwo badań wiec pewnie lepiej się znacie jak ja
Ale lepiej posłuchaj mądrzejszych, zapewne zaraz napiszą
hachette
Ale jaja dobrze, ze w sobotę omnibus o obejrzę cały tydzień na raz śmiesznie jakby miał wnuka i dziecko w tym samym wieku, mogli już tak pociągnąćTak, Hoffer nie zostanie dziadkiem, a tatusiem
Pomieszali, bo Socha odchodzi
Aczkolwiek@to_na_pralkę
Tez myślałam, ze tak zrobią, ale Ulka się matce przyznała, ze seks był, ale fałszywy alarm, ale nie opowiadam, oglądaj w sobotęAle jaja dobrze, ze w sobotę omnibus o obejrzę cały tydzień na raz śmiesznie jakby miał wnuka i dziecko w tym samym wieku, mogli już tak pociągnąć
Pati2388
Mięsa jem nie za wiele i preparatów z żelazem nie biorę żadnych glukoza tak myślałam że za wysokaDo powtórzenia glukoza albo wręcz od razu do zrobienia trzypunktowa krzywa glukozowo-insulinowa. Na pewno badanie na czczo? Żadnej kawy czy coś?
Coś złego dzieje się z żelazem, na to wskazuje tez wysoki hematokryt i hemoglobina. Ile jesz miesa? Bierzesz jakieś preparaty z żelazem?
Pati2388
Tak właśnie myślałam glukoza i żelazo podwyższoneMnie się nie podoba to żelazo i glukoza podwyższone, ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny. Moim zdaniem glukoza do poprawy na cito, ja bym zrobiła krzywa cukrowa.
Ale lepiej posłuchaj mądrzejszych, zapewne zaraz napiszą
reklama
Aczkolwiek@to_na_pralkę
Ale jesteś pewna, ze byłaś na czczo? Jeśli tak, to planuj sobie od razu czas na ponad 2 godziny w przychodni i koniecznie zarówno glukoza i insulina w trzech oznaczeniach i do diabetologa (żebyś się nie martwiła: nie jest to mocne przekroczenie, takie koryguje się dieta)Mięsa jem nie za wiele i preparatów z żelazem nie biorę żadnych glukoza tak myślałam że za wysoka
Problem z podwyższonym żelazem jest taki, ze „leczy” się go dieta, przy skrajnych podwyższeniach upustami krwi. Nie ma tabletki, która się weźmie i ten poziom obniży.
Powtórz badania. Tez żelazo. Przez tydzień przed badaniem nie jedz w ogóle miesa, dołóż ferrytyne do badań.
Z tym do lekarza i prawdopodobnie dobrego dietetyka
Czyli lista badań do powtórki:
- zelazo
-ferrytyna
- glukoza na czczo
-glukoza po 1h
- glukoza po 2h
-insulina na czczo
-insulina po 1h
-insulina po 2h
Przed badaniami zadzwoń do punktu pobrań/przychodni czy do obciążenia sami daja glukozę.
Powodzenia! Wstaw wyniki, gdy będziesz po