reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Hejka, widzę, że większość w domach na urlopach.

Uff, właśnie z pracy wróciłam.

Owulaki? Jakie owulaki😎? W 25 cs zaczęłam ich używać, a skończyłam w 27🤡.

@Aczkolwiek@to_na_pralkę , a to nie Hashi daje o sobie znać z tymi częstymi infekcjami?
Ja w tym roku byłam już 4 razy chora.
Po 4 razie dostałam skierowanie na mnóstwo badań- wszystkie wyszły ideolo.
Lekarz łączy to z zachwianą pracą tarczycy.
Ja do owulaków też nie mam „serca”😋.

reklama
Ja myślę, że ten podział na kreski i staraczki ma sens, bo ja na przykład czuję, że nigdzie nie pasuję i do tych staraczek mi najbliżej. Głupio mi wyskakiwać trochę na wątku z kreskami z informacjami o transferze czy innym ojojaniem.
Ej, ale na przykład ja jestem bardzo zainteresowana informacjami na temat Twojego transferu.

Dziewczyny, czy która z Was miała tak, że miała owulacje a pęcherzyk nie pękał. Ginekolog na monitoringu stwierdził, ze owulacja jest, mamy się starać, za kilka dni powie, czy była to prawidłowa owulacja. Ale czy są takie sytuacje, że owulacja jest a dalej coś nie działa?

Dziewczyny, czy która z Was miała tak, że miała owulacje a pęcherzyk nie pękał. Ginekolog na monitoringu stwierdził, ze owulacja jest, mamy się starać, za kilka dni powie, czy była to prawidłowa owulacja. Ale czy są takie sytuacje, że owulacja jest a dalej coś nie działa?
no ale owulacja właśnie znaczy to, że pęcherzyk pękł, więc trochę nie rozumiem...

Możesz mieć pęcherzyk dominujący, ale jeśli nie pęknie to nie będzie owulacji. Niektóre dziewczyny mają problem z tym i biorą zastrzyk na pęknięcie.

Statystycznie co piąte jajeczko ulegnie zapłodnieniu. Co oznacza, ze „stwierdził, ze jest owulacja” może stwierdził, ze jest duży pęcherzyk, z którego może być owulacja?

Jaką macie diagnostykę za sobą? 🙂
Pisałam na staraczkach . Mam za sobą monitoring ale wg mnie nieudany, bo 1 wizyta była w 10 dc i nic nie bylo widac zmierzone endometrium bylo cos kolo 3.7 mm z tego co pamiętam a kolejna w 19 dc i endo było okolo 11 mm a co do owulacji to pani dr stwierdziła że cykl bez owulacyjny lub "coś przegapiłyśmy". Dodam, że zwyczajowo owu wg testow owulacyjnych wypada mi 17 lub 18 bo pik zazwyczaj w 16 dc wybieram się do innego lekarza w lutym z wynikami badań i żeby raz jeszcze zmonitorować cykl. Co do badań miałam robione te podstawowe w 3 dc co się robi i z wynikami byłam u endokrynologa. Od ponad miesiąca lecze się biore Glulophage 1000 2×dziennie i Eutyrox 25 mam IO . Lekarz stwierdził , że jak unormuje glukoze i zastosuje diete i ćwiczenia to wszystko się ułoży. A w tych badaniach troche była podwyższona prl i testosteron, tsh bylo (2.59 w normie ale do starań lepiej kolo 1 )lekarz nie kazał się tym zbytnio martwić.
Mąż jeszcze nie badał nasienia. Bierzemy suplementy a ja dodatkowo biore leki i czekam na świąteczny cud.

I każdej z nas tego oczywiście życze , 2 pięknych kresek.🥰

reklama
Statystycznie co piąte jajeczko ulegnie zapłodnieniu. Co oznacza, ze „stwierdził, ze jest owulacja” może stwierdził, ze jest duży pęcherzyk, z którego może być owulacja?
Tak, stwierdził, że jest duży pęcherzyk, z którego może być owulacja, ale w piątek powie co dalej widzi.

Do góry